Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: tata je zabavan a mama kuha blitvu

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno tata je zabavan a mama kuha blitvu

htjela bih podijeliti s vama jedan klik koji mi se sinoć dogodio u glavi. naime, budući da uz Evu Mariju imamo i malog dečkića, nekako se, što zbog realne potrebe, a što zbog inercije najčešće događalo da tata vodi Evu Mariju na sva zbivanja tipa kino, kazalište, izleti i sl., a ja s malim ostajem doma (u slučaju da su to bila događanja gdje nismo mogli furati malu bebu). mislim, kad god se može idemo svi, ali ako je nešto kasno navečer ili cijeli dan, onda je meni jednostavnije da ja budem doma i skuham i uspavam, da ne spominjem dok smo još dojili, nego da tati sve pripremim i još brinem je li sve u redu... i to je tako išlo više-manje nesvjesno sve do jučer. naime, Eva Marija ima završni izlet s vrtićem, ide se na Brijune, cijeli dan, uglavnom ide i po jedan roditelj s njima. prva moja reakcija je bila: ide mm. onda sam se malo zamislila i shvatila kakvu poruku moje dijete dobiva: tata je super i ide sa mnom na sva zabavna mjesta, a mama je doma i proganja me s blitvom u žlici.
    razgovarala sam s mm-om o tome i on me sto posto podržava i kaže da će vrlo rado ostat s malim doma i da je to super što ja idem s Evom Marijom. mislim da ću ubuduće drugačije razmišljati u mnogim sličnim situacijama, ali i u dnevnoj rutini. eto, nemojte me sad napadati u stilu: ja si to nikad ne bi dozvolila, mi ili idemo svi ili idem ja, a mm doma kuha i pere. ovo sam napisala onima koje isto misle da si to nikad ne bi dozvolile, a ipak im se dogodilo. no, nikad nije kasno za klik, nadam se.

Početno

Mislim da je, htio -ne htio, kuhanje blitve i sva domaćinska zabava jedna od "privilegija" majčinstva...tako nastaju i stereotipi..ali Bože moj..ako je MM od jutra do mraka na poslu - nije ni njemu lako. Ja sam si 100 puta obećala da će jednom poslijepodne on ostati s djecom i ja izaći van...ali jednostavno budem preumorna, pa njega pošaljem van i možda sam 2-3 puta izašla.

Ljupko je katkad i umirujuće prati štednjak, glasno naviti radio ili CD player, a da se gremlini (koji su s tatom van) ne motaju stalno i "nude" svoju pomoć. Pa nek si misle sto puta da je tata kul, a mama blitvarica...

U biti, stereotipi mogu i postojati, mami mamino, tati tatino, ali smatram da je najbolje kad djeca vide da je ono što se s njima čini stvar ravnopravnog dogovora, da mama čisti blitvu zato jer je ona tako odlučila, a ne zato što tako mora biti jer je ona manje važna od tate. Djeca kuže. A i da MM krene čistiti blitvu ne bi ručali do preksutra

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma bravo virgo, bas tako

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    U biti, stereotipi mogu i postojati, mami mamino, tati tatino, ali smatram da je najbolje kad djeca vide da je ono što se s njima čini stvar ravnopravnog dogovora, da mama čisti blitvu zato jer je ona tako odlučila, a ne zato što tako mora biti jer je ona manje važna od tate. Djeca kuže. A i da MM krene čistiti blitvu ne bi ručali do preksutra
    Potpisujem

Virgo, super da si odlučila ići s njom na izlet, sad kad ti je unutarnji glasić rekao da je to prava stvar! Želim vam da obje beskrajno uživate

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam uvijek govorila da nećemo, kao MM-ovi roditelji, raditi tipa - mama nedjeljom kuha ručak, tata vodi djecu svugdje. Mislim, njima je to svima bilo super, ali ja sam želim da mi svi zajedno sudjelujemo u svemu.
    I tako uglavnom i je, sve se može unaprijed pripremiti pa kasnije samo završiti.
    ali, par puta se dogodilo da sam baš morala nešto napraviti i da mi je baš odgovaralo da MM ode s njom van i ja to završim u miru.
    Osim toga, MM dolazi s posla oko 18 sati i on propušta cijele dane s Leom, dok sam ja s njom puno više i puno više toga prolazimo.
    ne znam, mislim da se ne smiju stvarati stereotipovi, da je super kad dijete vidi da i tata usisava, pere blitvu ili sl. , ali oko nekih sitnica koje se ponekad događaju iz čiste nužde si ne trebamo razbijati glavu

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Potpisujem

Virgo, super da si odlučila ići s njom na izlet, sad kad ti je unutarnji glasić rekao da je to prava stvar! Želim vam da obje beskrajno uživate
    A, Virgo, i ti ideš s nama?
    Kloklo

Početno

Ja bih otišla i na ..ne znam...ranžirni kolovor u Buzinu..samo da ne moram čistiti blitvu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A ja, opet, ne bih mogla da zamislim da se ide negde bez mene. Moram da se uguram, svuda, po svaku cenu . Retko, retko je MM sam isao negde sa decom, ili sa jednim detetom, kad sam bas, bas bila sprecena. I da, nemamo bas svaki dan kuvano jelo, i vidi se prasina po stanu, a i gomila za peglanje je oooogromna. Drago mi je da si resila da se provedes sa cerkom i uzivajte.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja danas oko 19,30 poslala MMa da ode s Leom na igralište na pola sata jer je ona htjela ići, a ja ostala doma kao pospremiti nešto po kuhinji i boravku što obično napravim kad MMm ode uspavati Leu.
    I onda sam nakon 2 minute došla za njima jer me pekla savjest da ne provedemo to jedino vrijeme u danu kad smo svi troje zajedno, skupa

Pa ću pospremat sad kad malo prosurfam i opet ići spavati u ponoć

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod nas nema neke podjele poslova( osim, gle čuda ja radim one najgnjavažnije poslove- peglanje, pranje kupaone i raščišćavanje raznih prepunjenih zakutaka). kuha i usisava tko stigne. ja svaki drugi tjedan radim popodne, pa je MM popodne s klincima, tako da mu kućanski poslovi ne ginu. Poslije takvog tjedna, on jedva čeka vikend da se nađe s dečkima, a ja pokušavam nadoknaditi vrijeme sa klincima. Jedino što me smeta je što je moje obavljanje kućanskih poslova pod normalno, dok bi njega svako malo trebalo pohvaliti.
    Inače, djeca pomalo i vole stereotipe, valjda im pružaju sigurnost. meni je Jakov nedavno rekao:"Mama, ja baš volim kad ti peglaš". pala sam na dupe! ali sam si to i prevela- kad peglam znači da par sati sigurno neću nigdje....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uf, ova tema i mene muči, ponekad. Naravno da sam se na početku zarekla da nikad neću biti kao moja mama koja svako dopodne prostoji za štednjakom i kuha li kuha, čak i sad kad nema malu djecu i nije važno da ručak bude točno na vrijeme. Onda sam se uhvatila da polako postajem kao ona, jer se uvijek žurim "na kuhanje" ili, ako se šećemo po kvartu, odlazim kući ranije "da skuham" ili "da pospremim", dok se MM i Andrej zabavljaju vani. Nije da me smeta, ali ponekad se zapitam je li to baš u redu.
    Tim više što se u zadnje vrijeme na te "šetnje po kvartu" obavezno utrpa i sveki koja stanuje u blizini, pa kao slučajno naiđe i odmah preuzima glavnu riječ, kako u razgovoru, tako i u igri s Andrejem. Situacije u kojima su MM i Andrej sami vani sve su rjeđe, jer je uvijek tu negdje i baka. I danas me baš zaboljelo - ako se ta praksa nastavi, pretvorit će se u ono: tata i baka su za igru i zafrkanciju, a ti mama samo radi svoj posao po kući, ko te šljivi...

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tanja_b, a da probaš baki diplomatskim tonom priopćiti da bi tebi baš dobro sjela ona njena juha, blitva, whatever tako bi ti mogla s dečkima haračiti po vani, a baka bi možda imala osjećaj da pridonosi općem dobru.

i mene je mučila ista dilema kao tebe i aletu, ali sam rano s tim raskrstila. kad mi takvo nešto i padne na pamet odmah se sjetim da se moja mama niti jedan jedini puta nije igrala ili prošetala sa mnom i sestrom od opranih podova, veša i sl. nisam baš imala velike koristi. srećom, tata je bio sasvim druga priča.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    tanja_b, a da probaš baki diplomatskim tonom priopćiti da bi tebi baš dobro sjela ona njena juha, blitva, whatever tako bi ti mogla s dečkima haračiti po vani, a baka bi možda imala osjećaj da pridonosi općem dobru.
    Nije loš prijedlog, ali mislim da je baki veći gušt haračiti s dečkima nego kuhati
    Zapravo, mislim da je na meni da se trgnem i da se bar vikendom češće maknemo iz kvarta. Sad, u proljeće i ljeto je prava prilika za to.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

imate pravo kad kažete da djetetu više znači skakanje s mamom nego čista kuća i ručak. a opet, ja bih voljela da se moja djeca sjećaju i finih nedjeljnih ručkova i kolača - to im baš s ljubavlju pružam i žao mi je odustati od toga. eh, kad bi mm samo malo manju katastrofu od kuhinje ostavljao za sobom, mogli bi se izmjenjivati.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    imate pravo kad kažete da djetetu više znači skakanje s mamom nego čista kuća i ručak. a opet, ja bih voljela da se moja djeca sjećaju i finih nedjeljnih ručkova i kolača - to im baš s ljubavlju pružam i žao mi je odustati od toga. eh, kad bi mm samo malo manju katastrofu od kuhinje ostavljao za sobom, mogli bi se izmjenjivati.
    pa ako ce sam tu katastrofu od kuhinje i pospremiti ( a mogao bi ), sto te briga.

postoji puno knjiga na tu temu, kako se vecina zena uhvati u tu klopku perfektnosti i na kraj si sve nabace na leda, jer kao nitko to ne moze bolje obaviti od njih.

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    Potpisujem.
    Ja redovito izlazim van sa svojom djecom. Ujutro barem sat i pol-dva, ali ako oko 13.30 nema ručka...to je simfonijski orkestar u nervoznoj kakofoniji. Nisam sklona predgotovljenoj hrani-eventualno jednom u 14 dana, jer u biti smo ono što jedemo...
    MM cjelodnevno radi...htio ne htio..ja čistim blitve, tepihe i sifone
    Ne znam kakav će mi život biti kad se vratim na posao....(vjerojatno lakši)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

čistim blitve, tepihe i sifone
    mogu ja ovo staviti u svoj cv? (imam posao, ali nije da mi ne treba bolji)

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    ...se vecina zena uhvati u tu klopku perfektnosti i na kraj si sve nabace na leda, jer kao nitko to ne moze bolje obaviti od njih.
    Ja sam jedna u toj većini. Volim u svojoj kvadraturi imati apsolutnu kontrolu nad procesima..koliko je plina u boci, koliko imam paketa tjestenine, da li imam dovoljno tableta za mašinu za suđe, koliko još imam tinte u nalivperu... Kad su mi jednom drugi ponudili i omogućili pomoć rezultat je bio potpuno novi štednjak iz krasnog blistavog rostfraja sav izgreban nekim abrazivnim sredstvom, totalna pretumbačina kompletnog posuđa, veš istegnutih lastika jer se roba prala na 120 stupnjeva, izgrebeno posuđe presvučeno teflonom....Zato radije pustim dulje vrijeme prljavo nego da nekome prepustim čišćenje

Ja sam vrlo pažljiva prema svojim stvarima i alatljikama. Mnogi nisu. I zato sam u klopki perfektnosti. Ne volim da moje voljene stvari "pate"..

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam vrlo pažljiva prema svojim stvarima i alatljikama. Mnogi nisu. I zato sam u klopki perfektnosti. Ne volim da moje voljene stvari "pate"..
    sad si me podsjetila na moju mamu, kojoj sam uvijek govorila: 'stvari su tu radi nas a ne mi radi stvari', ali djaba ....

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    sad si me podsjetila na moju mamu, kojoj sam uvijek govorila: 'stvari su tu radi nas a ne mi radi stvari', ali djaba ....
    pa naravno da jesu...eto..paralelno sjeckam luk i miksam špinat...ali u preizgrebanoj teflonki to ne mogu zgotoviti..

..nije point u stvarima, nego u tretiranju stvari kako je proizvođač napisao, da nam dugo traju i radosno nas služe....

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni je nezgodno sad po hladnoći sa malom ribicom, ali smo se mi veliki prekjučer išli sanjkati dok je tatek čuval i uspaval ribicu. Na njegovu inicijativu!
    Evo, javno hvala! Baš nam je bilo supać!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •