Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Ucilica

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Ucilica

da li imate iskustva sa CD-om Ucilica i za koji razred? par puta sam gledala na TV-u u jutarnjem programu kako klinci igraju, cini mi se da je to tip kviza znanja?

ide Interliber, pa si mislim ako ima kakve koristi da kupim mom skolarcu po nizoj cijeni

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kviz znanja školskih predmeta. Prati program pojedinog razreda, pa ju je besmisleno koristiti dulje od godinu dana.
    Moj mali je imao Učilicu 6 i nije ju volio jer su pitanja iz cijelokupnog gradiva, a on se npr. u 11. mjesecu upoznao samo s četvrtinom gradiva. Ako ide pronaći odgovor u knjizi istekne mu vrijeme i ne dobije bodove, pa ide linijom manjeg otpora i pogađa umjesto da traži odgovor što je besmisleno. Odgovora na neka pitanje nije niti bilo u udžbenicima koje je on koristio.
    Moje mišljenje je da je to preskup proizvod da bi se koristio samo godinu dana, registracija je komplicirana, korist upitna, zahtjevi na HW su veliki, može se koristiti samo na jednom računalu,...
    Jednu godinu sam pogriješila kupivši je, više neću.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moje iskustvo je totalno suprotno : ove školske godine po drugi puit imamo učilicu (sad smo nabavili za 4.razred, prije dvije godine smo kupili za 2.razred).

Marko ih obožava, u ovoj za četvrti sad piše i nekakve svoje privatne dnevnike. Učilicu od 2. razreda navlačio je i kroz cijeli treći razred, i dalje mu je bila zabavna.

Što se tiče cijene, kupovala sam i skuplje stvari od kojih Marko nije imao nikakvih koristi. Glede instalacije, prvi put sam je instalirala sama, bilo mi je malo pipavo, a i inače nemam iskustva sa takvim stvarima. Marko je samo gledao što radim, pomno je pratio gdje sam zapisala kodove. Bio nam je komp na servisu i Marko ju je ponovno instalirao sam. Htjedoh reći, ako to tvoj dječak žarko želi, može ti to biti dobra investicija i radi nje će mu informatika naglo postati zanimljiva (ako to želiš). Bolje da sjedi za učilicom za kompom nego za nekim zatupljujućim igricama.

Osluhni dijete, pa odluči.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Minnie jesi ziher da se još moće instalirati dva puta? Naime ja sam iz puno izvora čula da kad jednom instaliraš čao-bao. Mi već sad znamo da će nam mašina uskoro morati biti preinstalirana, pa sam dosad odgađala ideju o učilici

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Alamama prvotno napisa
    Minnie jesi ziher da se još moće instalirati dva puta? Naime ja sam iz puno izvora čula da kad jednom instaliraš čao-bao. Mi već sad znamo da će nam mašina uskoro morati biti preinstalirana, pa sam dosad odgađala ideju o učilici
    100%, to smo i napravili s obje učilice. To se ne računa kao dvije instalacije, jer se radi o istom računalu. Tako piše u tekstu i prilikom instalacije, ne znam točno riječ po riječ, ali u smislu ...sačuvajte kodove jer će vam trebati ponovno ako iz nekog razloga morate ponovno instalirati na isto računalo...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni nije bio slučaj sa diskom kao kod babyblue, moj komp je bio u servisu samo radi čišćenja od virusa.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi imamo onu za 1.razred i čini mi se ok. Domiju se sviđa iako mora netko sjediti uz njega jer još nezna ni osnove na tastaturi pa mu pomažemo.
    Dobio je Učilicu za ročkas i mislim da je svakak bolji izbor od neke igračke koja mu dosadi nakon dva-tri dana.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Izgleda da je moguća nova instalacija samo na istom kompaču kako je rekla jedna od cura. To mi je odgovorio i frend koji je svoj kompač formatiral skroz i bez problema to ponovo učinio, ali je naveo da je zvao nekoga u Markotel.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Samoborka prvotno napisa
    I mi smo se pojačali CD Učilicom za prvi razred.

Ja sam oduševljena, kao i Daniel. Prvo kaj ja u nekim predmetima obnavljam gradivo koje nisam proučavala od škole. Test iz informatike rješavamo sa tatom i još nismo uspjeli dobiti 5 Ne znamo školske nazive pojedinih traka i alata.

Matematika je savršeno usvojena. U njoj uživa. Bez problema riješava ono što nisu uopće još učili u školi. Naravno, nakon mog objašnjenja.

Ja čitam pitanja, a on odgovara. Ja pišem na tastaturu jer to čini svima problem.

Jedino me muči kaj nemremo upisati znakove veće i manje u matematici, tako da nemre u tim ispitima osvojiti max broj bodova.
    Iskopiran post za duplog topica o učilici.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=293

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Uocila sam ali tek kasnije da ima novi post o Ucilici!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se jos nisam odlucila
    S. je naravno jarko zainteresiran, kao i za sve sto se tice kompaca
    mozda mu donese Djed Mraz 8)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    ja se jos nisam odlucila
    S. je naravno jarko zainteresiran, kao i za sve sto se tice kompaca
    mozda mu donese Djed Mraz 8)
    I ja bih vrlo rado takav poklon od Djeda Mraza!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

bb imas krasan avatar.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imamo vec dugo Suncicu u prirodi i u prometu. odlicna je, slazem se
    ali on ju je prerastao, to je razina koja je Nini (4g) jos uvijek zanimljiva

vidjela sam jucer u Algoritmu nekoliko CD ova na foru Suncice, jako zgodno
    Ucilica kosta 279kn :shock:

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

za prvaša košta 208,00 kn + poštarina

http://www.ucilica.tv/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo drugi razred

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

:shock: evo čitam ponudu za cd učilicu.
    za prvi razred 199 kn, za ostale 239 kn.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj camel prvotno napisa
    :shock: evo čitam ponudu za cd učilicu.
    za prvi razred 199 kn, za ostale 239 kn.
    ovoliko smo mi platili učilicu za prvi razred. mene se nije dojmila, garfield i sunčica su bolji, ali su na nivou mog predškolca od 4,5 godine. i bruni su o.k. samo što ne vlada mišem dobro. karlo ih je definitivno prerasao.

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi koristimo učilicu 4 godinu ( svake godine po nove dvije narafski) i definitivno smo svi zajedno oduševjeni ....

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

da malo oživim ovu temu.
    vidim, već se godinu dana ništa ne piše...
    mi smo imali učilicu za 2. razred prije 4 godine. zanima me kako izgledaju ove nove (sada za 5. razred) i jesu li klinci i dalje zadovoljni?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moj M je ima, to je u stvarni jedan cd, aktiviraš godinu koju hoćeš.

On je zadovoljan i s ovom i sa prijašnjim, a s njim i ja.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj klinac je bio zadovoljan onom za 5. i 6. razred, poslije ih nismo kupovali.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam učilicom u potpunosti nezadovoljna. Za puno novaca i komplikacija oko instalacije, zauzme jako puno memorije, anemična animacija, kod testova učitelj ponavlja četiri iste replike. Smatram da je to bio bačen novac.
    Čak i da prodaju za 50% ove cijene, ne bih ponovo kupila jer nisam zadovoljna tim proizvodom.
    Imali smo sve Sunčice i one su prikladne za predškolce - bili smo super zadovoljni.
    Prošle godine smo uz udžbenik iz njemačkog dobili CD s testovima znanja - jednostavno, korisno, efikasno.
    Osim toga, djeci je korisnije rješavati matematiku na papiru, što više pisati i što više verbalizirati ono što uče, bez obzira na dob i razred.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da ne otvaram novu temu. Imam pitanje za vas koji koristite "Sunčicu".
    Da li je to isključivo za pc ili može i na mac. Ja sam čula da ne može pa sam malo razočarana a voljela bih čuti da to ipak nije istina!

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Da li je to isključivo za pc ili može i na mac. Ja sam čula da ne može pa sam malo razočarana a voljela bih čuti da to ipak nije istina!
    nazalost, samo za pc kao i vecina drugih edukativnih cd-a i igara.
    premali je broj korisnika mac-a da bi se isplatilo raditi mac verziju.

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tako je , mi kupili i poklonili dalje jer je nismo mogli koristiti na mac-u

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E baš su .
    A nema šanse da mi kupimo PC, moj muž zakleti "macovac"

Pravila pisanja postova