Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Preko noci je podivljala!@#$%^&

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Preko noci je podivljala!@#$%^&

Nadam se da je faza jer stvarno pocinjem gubiti zivce. 'Ti si bljak, *ovno, smotana, ti s krava' su samo od par primjera njenog rijecnika. Znam da je to nagdje pokupila (od nas sigurno nije).

Neku noc se kupala. Nije se dala obrisati a kamoli obuci. Nagovarala sam ju pola sata,a ona se bacala, izvijala, divljala. Ko da sam ju davila. Nakon sto sam ju obukla ona je ridala 1/2 sata. Do sada je palilo zapricavanje npr. 'Obuci pidzamu pa cemo praviti kakao...hraniti vjeverice sa prozora. Jok. Onda usisavam neki dan ona trci pred usisivac. Sve sto sam joj rekla je bilo 'Mejra sjedni na kauc dok mama usisa'. Pocela me je zvati raznim imenima. Rekla sam joj da prestane, da to nije fino. Ona i dalje. Opemenula sam ju da ce ici u time out. (bracin krevetic). Napokon sam ju stavila unutra 2 minuta. Ona je divljala. Cak kada sam ju izvadila ona je i dalje svoju volju provodila.
    Dosada je uvijek bila za kompromis, sada niti me cuje niti vidi.
    Nekad jednostavno znam zone out. Popustim jer ona nece. Znam ona racuna na ovo. Derala bi se po sat vremena...

Help...Dacu ih na posvajanje....

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Đizuuuuuuus kaj me čeka??!!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slušala sam kako su dvogodišnjaci nemogući - ma oni su mila majka prema trogodišnjacima. Mejra's mommy, kao da opisuješ mog T., jedino što on nema baš takav rječnik ali nije ni daleko, kod njega je aktualno 'ovo je gjupoo, ti si gjupaaa, ne vojim teee..' (kad se uzruja ond se vrati 'starom' izgovoru, prije je umjesto l govorio j).
    Nekako se ne sjećam da mi je M. bila baš takva, čini mi se da je i ona oko te dobi imala ispada i urlanja, ali ne baš ovoliko.

Ja čekam da ga prođe ... šta mogu drugo.

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Preko noci je podivljala!@#$%^&

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Neku noc se kupala. Nije se dala obrisati a kamoli obuci. Nagovarala sam ju pola sata,a ona se bacala, izvijala, divljala. Ko da sam ju davila. ..
    identicno se i kod nas ponekad dogada...kad se njemu jos tusira ili kupa u kadici...nakon sto sam mu 2-3 puta doljevala vodu i produzavala...

u zadnje vrijeme hoce puno toga sam pa mu naravno u razumnim granicama to i dopustam...ali kad nije po njegovom, ajme majko. ne uvijek, ne zelim sad da ispadne da je uvijek nemoguc tako ali opet, dogada se...moraju i oni imat svoje trenutke i to razumijem ali mene Karlo u zadnje vrijeme udari ili mi cak najavi "sad cu te udarit" kad se jako naljuti iako naravno zna da to ne smije pa i sam to kaze, nazalost, nakon sto to vec napravi
    ako su dvogodisnjaci super kako ce to izgledati kad bude trogodisnjak...

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

FAZA i nista vise! Vjerujte! Sva djeca dojdu u fazu kad iskusavaju granice. Za izludit je sa njima tada! Uglavnom lijek je da su roditelji slozni i da su granice dobrog i pristojnog ponasanja cvrsto odredjene. Ali ne dozvolite da vas tuku i da vide da su vas izbacili iz takta! U to vrijeme sam isla gradom i sama sebi govorila: Fane budi dobra i nemoj ga ubiti! Cudo da me nisu zatvorili Sretno ! Mene ceka ponovo za dvi godine! Valjda cu ostati normalna!

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Đizuuuuuuus kaj me čeka??!!
    :/

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E jos je 'najbolje' kada me napomene 'e vise te nevolim!' Cula sam za terrible twos, mislila sam da smo izasli iz te faze a ovo je katastrofa.

Neznam ima li ovo veze ikakve ali super mi jede (kuc kuc) i dosta spava. Jeste da je dooosta kenjkava. Sto sam joj puta objasnila kada nesto hoce neka mi kaze. Sada jednostavno zacvili, ono kao nervozno cviljenje. Jos i bracu naveliko samara, samo joj ponekad puhne da ga zagrli, poljubi, i potepa mu. A kako vidim on je veci tvrdoglavac od nje (sveki veli takvi su muski :/ ) alaj ce nam biti veselo. :D

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da mejra ima neki problem, kojeg ne zna izraziti...

meni je s mislavom uvijek tesko, prije nego sto ce se razboliti, ili ga nesto muci i onda moram biti jako strpljiva da skuzim i da ga navedem i da shvatim sto je tocno u pitanju...

ja bih ti preproucila puno strpljenja, nemoj kontrom na nju, nemoj misliti da radi to samo da tebe naljuti ili da radi namjerno...

nastoj biti strpljiva i zelim da rijesiti problem na radost sviju

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

isa isto ima "bjesne faze", ali su one također "uvod " u stavrni problem...

kod nas se situacija promjenila otkako je otkrio svoje novo oružje-RIJEČ!

sad,u trenutcima kad bi se prije bacao, kaže:"mama ja sam jako ljut...ma ljut sam ,puno sam ljut...sad ću bacit igjaćku...ma neću...mama...mama ja sam...mamica... enisa puno sam ti tužan...

ma nemožeš da ne zaplačeš, a onda mu bude još gore jer jadno dijete mora mamu tješit ,a i samom mu nije lako.

naravno, onda dolazi do "otvaranja" i obavezno se moramo okupat i deeetaljno izmasirat cijelo tijelo,tek onda ,se osjećamo bolje

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

što se mjere tiče,mislim da njoj treba vrijeme koje će provest SAMA s tobom, ali ne u kući nego negdje vani.

znam puno slučajeva u kojima je posjeta zoo vrtu,kinu,pozorištu,... učinilo čudo

želim vam brzi uspjeh

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

jojeto i nas.toni ima faze da se neda premotati i to je strasno.isto i nekad ujutro nema oblacenja bez suza ili navecer izlazak iz kade je kao da ga zivog derem...sam cekam murju na vratima.a kada nije ponjegovom,tj nesto mu ne dam ili kazem da nesmije,ili ga stavim u kaznu da sjedi ili sl....lupa se po glavi ko sumanut i vristi ili stisne sake i sav se napne dok ne pocrveni i dere se......e onda ja nekad se okrenem,nekad ga primim za ruku i bez rijeci maknem od uzroka dernjave i histerije a nekad kad popusti kocnica zaurlam i ja pa onda to nude obostrano,onda meni krivi pa i tulim ....a onda mustra dojde pa kaze toni zocest mama pace......joj na kraju snaga sam i nada se da je fazaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :shock:

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Naravno da je faza. Frani je bilo omiljeno govoriti mi da sam zlocesta i vjestica. Najteze i najvaznije je ostati miran i sabran. Kad je najgori zagrli ga , gledaj ga u oci i sto tise kazi da ga volis , ali da se tako ponasati ne moze. Tiho i polako razgovaraj s njim i proci ce. U pocetku ce se vjerojatno bacati i izvijat , ali s vremenom ce se smirit.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jooj, Mejrina mama, suosjećam u potpunosti. Mislim, ja imam jedno, a isto nekad bi iskočila iz vlastite kože zbog njene tvrdoglavosti.
    Jučer nakon kupanja zovem je da dođe osušiti kosu. Zovem dvaput, pet puta, deset puta... Ko da zidu govorim...Doduše, ona ne govori ništa tipa kozo i sl. Ali svejedno. Konačno je uzmem i posjednem u krilo da osušim konačno kosu. Ma kakvi, divlja, izvija se, urla. Pa sam je pustila. A samo si mislim, ne smije stajati mokre kose, ionako već kašljuca, prehladit će se...
    Ono što je trebalo s moje strane je bilo izvući onu zadnju mrvicu strpljenja (koju ja nisam imala ) i na neki način je privoljeti.
    Ovako sam je pustila i nakon pola sata je sama došla osušiti kosu. Danas već puno jače kašlje.
    Rekla bih da nam je potrebno odnekle izvući ono strpljenje i kad nam se čini da ga jednostavno više nema.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam kod bena skuzila upravo to o cemu zrinka prica, i uvijek je to neki nas propust.
    nesto propustim i evo neke faze, kak mi to volimo nazvati.

a problem je u meni, nisam na vrijeme odreagirala, povrjedila ga necim, on je trebao da skuzim nesto a nisam...

strpljenje i vremenski pomak za dijete, pod tim mislim na vrijeme koje im mi damo da odreagiraju. cesto im ne dam dovoljno pa imamo cirkus.

a strpljenje, ah uvijek mi ga malo pofali :/

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma, to je nešto divlje u zraku ovih dana

Leona je isto pobenavila u zadnje vrijeme, svaki božji dan neki cirkus i histeriziranje...
    Ah, samo mirno i polako, koliko god da je teško savladati se i proći će

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cesto izadjemo same. Ahmed rano zaspi onda ja i ona odemo negdje u soping, neku igraonicu. Uz mene je non stop. Ako brzinski idem kupiti kruh ili mlijeko ona ide samnom. Ako peremo ves svaki put sidje samnom u veseraj. 100% ju ukljucujem u sve. Ako pecemo jaja ona mijesa. Ako brisem prasinu ona mi sprica vindeks. Kada se tusiram ona stoji i gleda me.

Nekazem da za nju nekad nemam vremena. Ako moram skuhati nesto u cemu mi ona ne moze 'pomoci', ona i braco se ganjaju po stanu, razbacivaju igracke.

Nekad joj dodje minut kada sve zivo otvara, vadi stvari iz latice. Dosta je i kenjkava. Citav dan bi se nosala.

Jucer je bila dosta bolja. Samo me dva puta pocastila pogrdnim imenom.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sve je to testiranje granica-dokle može ići

neki dna sam gledala divnu emisiju o tom"ispitivanju granica" i kaže se da djeca ne mogu podnijet život bez granica i da im trebaju granice kao kalup, lai ne preuske(zbog žuljeva ) ali niti prevlike jer se onda ne mogu nosit s njima.

smatram, da joj trebaš stavit do znanja da ne mstarš u redu njene neke postupke i ona mora osjetit konsekvencu svog ponašanja,jer ne može nikako bit uredu da se isto prema njoj odnosiš kad je i kad ti kaže neku pogrdnu riječ ili udari bracu.

naravno, nećeš je kažnjavt na neki surovi način, (a ti to ne bi ni mogla jer si ti jedno zlato od mame ) ALI je moraš "upoznati " sa svojim emocijama, jer kako da ih prepozna, ako ih neupozna

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

potpisujem

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Klinci mi ne žele izaći iz kade iako se već voda ohladila i vrijeme je za spavanje. Izvučem čep iz kade, izađem iz kupaonice i zagasim im svjetlo. Za nekoliko sekundi dva mala tvrdoglavca viču mamu da ih izvadi iz kade jer sjediti u praznoj kadi u mraku nije baš fora.

Danijel mi veli da sam glupa (i njemu je to u zadnje vrijeme postala navika) jer mu nedam nešto što on hoće. Ja mu velim da to nije lijepo i da sam tužna i da mu ja onda neću dati pusu prije spavanja. Nakon toga obično čujem da ipak nisam glupa jer je pusa prije spavanja mojim klincima jako, jako važna.

Osim toga imamo i "proste riječi". To je naš termin za sve nepoželjne riječi koje se ne smiju govoriti. Tu strpavamo sve riječi koje ne želimo da klinci govore. Kad naprimjer E. kaže Danijelu da je mulac, onda ja napravim prestrašenu facu i kažem: Joj, to se nesmije govoriti, to je prosto. Na naše iznenađenje, klinci su to jako dobro prihvatili.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •