Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: doule na porodu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno doule na porodu

zanima me zasto kod nas ne smiju biti doule na porodu kad je dokazano da su porodi uglavnom "uspjesniji" uz njihovo prisustvo. mislim cula sam da zenama umjesto partnera bude prijatejica ili doula na porodu ali mislim na situaciju da bude i partner i doula jer upravo u tome i jest smisao toga, da ona bude podrska i mami i tati. jel netko pokusao probiti sustav? ima li takvih iskustava u hr?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

meni je bila prijateljica - kuma , mm nije bio.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa može biti tko hoće, samo je uglavnom ograničenje na 1 osobu, pa biraš ...
    negdje su spominjali da će moći biti i 2 osobe, ne sjećam se gdje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    pa može biti tko hoće, samo je uglavnom ograničenje na 1 osobu, pa biraš ...
    pa to znam, ali pitala sam za doulu. vani je uobicajeno da budu i doula i tata

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vani je uobicajeno svasta...
    naravno, sve bi se moglo, samo da ima vise sredstava, tj. financija

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ću biti s prijateljicom na porodu, pošto sam rodila 2 puta, moramo li skupa prolaziti tečaj???

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

naravno jer u st moras platit

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne znam kak je u splitu, al ja sam bila na SD i nismo prošle nikakav tečaj, niti smo imale problema zbog toga

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    naravno, sve bi se moglo, samo da ima vise sredstava, tj. financija
    ali interesantno je da se nitko ne pita koliko kosta toliko dana koliko nasa prosjecna rodilja provede u bolnici - mislim 3-5 dana, a sve zahvaljujuci toj silnoj stednji...
    a vani mislim da uglavnom vec drugi dan idu doma. puno povoljnije za zdravstvo.
    a da ne kazem koliko kostaju razne intervencije na porodu kod nas toliko uobicajene, a koje bi se smanjile uz prisustvo doula.
    btw. mislim da doulino prisustvo na porodu bolnicu ne kosta nista, eventualno roditelje koji su je unajmili.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa naravno. ironicna sam. financije su samo vjecni izgovor, a pravih argumenata nemaju. zbog toga se skrivaju iza vjecne floskule 'nema sredstava'. ili, jos gore, 'nema potraznje'.nazalost, ova druga izjava (jos uvijek) ima i puno istine u sebi :/

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    a vani mislim da uglavnom vec drugi dan idu doma. puno povoljnije za zdravstvo
    ne znam za drugdje,al u Grazu je normalno do pet dana,mene su pustili treci na moje zahtjevanje(posto je sa bebom bilo sve u najboljem redu)........a cijena.........pa nije bas tako jeftino ispalo tih mojih 3 dana(ustvari 4 jer sam noc prije poroda spavala u bolnici),bas mi je jucer stigao pregledni racun koliko mi je uplaceno zdravstvenog(od prosle godine)za razne doktore,bolnice,itd.... i mogu ti reci(sjecam se koju je cifru Felix jednom napisala da je platila porod u privatnoj kuci) nije bas puno jeftiniji ovaj moj porod i boravak bio(samo ovo nisam platila ja),nego mislim se koliko bi tek kostalo da sam bila punih 5 dana ili ostala duze zbog ne znam ni ja cega .....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    a vani mislim da uglavnom vec drugi dan idu doma.
    u UK idu. kolega je neki dan postao tata po treći put - ujutro su krenuli trudovi, popodne su otišli u bolnicu i malena je izjurila van, drugo jutro su njih dvije došle doma i doručkovale s familijom. prekrasno!

felix, ako bi kao izgovor naveli nedostatak prostora to bi, nažalost, bilo prilično uvjerljivo. na merkuru npr. predrađaonu glumi hodničić pa moraš biti sama, u boks ti puste partnera ali je tako malen da bi još jedna osoba zaista stvarala gužvu. ne baš TAKVU gužvu , ali dovoljnu da im to posluži kao dobar izgovor.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kako gdje, ja sam u BiH izašla idući dan. Rodila u 11:45, sutra u 15:00 bila kući. Ovdje se mora ostati na promatranju 24h, a puštaju kući samo u podne, pa ako rodiš iza 12:00 moraš ostati 2 dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •