Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: Nakon tri tjedna kašlja - opstrukcije:(((

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Nakon tri tjedna kašlja - opstrukcije:(((

Nema do majčinske intuicije, definitivno.
    Pisala sam prije nekioliko dana o tome kako je D prebolio trodnevnu groznicu prije otprilike 3 tjedna. Od tada nije prestao kašljati, i to onako sočno.
    Na pregledu u prošli četvrtak je ped ustvrdila da je sekret još u gornjim dijelovima i da pokušam izvlačiti pumpicom, cjevčicama itd..itd...
    A on i dalje kašlje. Temperature nema, ali meni danas svejedno palo na pamet da odemo na pregled.
    I zbilja, pedijatrica ustanovila bronhitis, poslala ga vaditi krv, zatim na odjel pedijatrije i tamo mi je dežurni liječnik, inače pulomolog, utvrdio opstruktivni bronhitis i D dobio injekciju i inhalaciju Ventolina.
    Još uvijek ne dolazim k sebi :shock:
    Jesu li i vama druga djeca osjetljivija od prvoga?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čuj , ako ti je utjeha , moji su oboje imali opstrukcije
    samo jednom dosad. T sa 4 godine , a I sa 5,5 miseci.
    Iako obično kažu da se to ponavlja , nama nije.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kakva je to opstruktivni bronhitis?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cuj isto se desilo i nama i stalno nam se desava vec 4 tj. trenutno ga nema al kasalj ne prestaje :?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    kakva je to opstruktivni bronhitis?
    To je jedan od blažih naziva za astmatične napadaje.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I bibi je tri tjedna nakon rozeole dobio bronhiolitis :/

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mišići oko bronha se zgrče i dolazi do zatajivanja njihove funkcije. A kako su kod bebača bronhići širine konca, kod njih je to posebno opasno.
    Jutros smo opet bili na inhalacijama, još moramo u 3 i 9 navečer pa sutra na kontrolu. Pedijatar kaže da je bolje, a ja to ništa ne kužim jer on i dalje kašlje, a i nos mu šuška.
    Dalmatinko, to što pišeš daje mi neku nadu da se možda neće ponoviti.
    Prijateljica koja s time ima veeeliko iskustvo upozorila me na što da pazim pri njegovom disanju, osobito noću.
    Također, veli ona, da se opstrukcije mogu javiti za doslovce sat vremena nakon što je dijete i pregledano i nakon što liječnik kaže da se ništa ne čuje. Dakle, mama mora znati promatrati dijete. Navodno treba slušati duljinu udaha i izdaha (ako je izdah dulji, mogu posumnjati na ops.) te na pomicanje ošita.
    Astmu ustvrde ako dijete ima više od 3 opstruktivna bronhitisa u određenom periodu, uz druge pretrage, naravno.
    Damjanu je ovo od virusa, ne od alergena, tako mi zasad kažu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probaj ga namazat s tigrovom masti prek noci, nama to pomaze da manje kaslju...
    nije bas istina da se nakon 3 dobije dg astme... mi smo imali 4 pa rihter veli da nije astma, cak on veli da nije ni bio astmatski bronhitis jer kad smo kod njega bili nije uopce bilo spazma , a pedijatrica ga par dana nakon toga opet cula :/

rihter ukinuo svu terapiju i onda nakon par dana se bronhitis vratio i sad nam je ped. ostavila ko prifilaksu flixotide doma na bebihaler.. sad navodno nema spazma al kaslja ima... 13. idemo na operaciju mandula pa se nadam da ce i ti problemi nestat

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam odustal od mazanja jel na masti od dr.T oiše da pomaže za iskašljavanje a bibi je još mali za to tak da bi imala kontra efekt.Isto tako mislim za sirup posebno prospan

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi na ventolinu, flixotidama kroz babyhaler, inhalacijama, mazanju prsiju za lakše disanje... Dobivala je i injekcije za lakše disanje.

Ovo nam je već x-ti bronhitis, a nema još ni dvije godine. Prvi je dobila bronhialitis, u bolnici,s manje od mjesec dana.

Tada su nam savjetovali eliminirati pušače iz njezine sredine, jer oni iako u trenutku susreta nisu s cigaretom u ruci, ostaju impregnirani svačim. To mi se nekako činilo logično.

Sada, kad smo već svašta isprobali, ništa mi više nije logično budući da gotovo svako curenje nosa završi bronhitisom ili njegovim naznakama.

Već joj je i bebyhaler nešto samo po sebi razumljivo za dobro jutro pa se i ne bori kad krenemo.

Iako to curki prilično pozitivno podnosi, ja sam u bedu čim čujem prvi kašljić. Namjeravamo uzeti ionizator ili neki ovlaživač/odvlaživač - regulator vlage u prostoru.

Ima netko iskustva s ionizatorom? Djeluje li stvarno pozitivno?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

uh mi bili prošlih pet dana na Srebrnjaku. Krenulo je bezopasnom šmrcalicom koja se vukla kroz dva tjedna, pa laganim kašljucanjem, pa malom temperaturom, pa odlaskom kod pedijatra, pa leukociti 25, pa sumamed, pa povračanje, pa 39,5 temperatura i naravno ostanak na Srebrnjaku pet dana. Dijagnoza: astma. :shock:
    Ja sam totalno propala od živciranja, mada je pod njihovom terapijom već drugo jutro bio ko ptićica bez temperature, dobro jeo i pio i skakutao po apartmanu u kojem sam bila s njim svih pet dana.
    Za dva tjedna idemo na alergo testove i kontrolu. Inaće već godinu i pol uzima Flixotide 50 na babyhaler jednom dnevno, a sad su mu po otpustu iz bolnice stavili na dvaputa.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo i ovalzivac, cak da na TOPLU paru u koju mogu i etericna ulja i na hladnu paru, i ne vidim nikakve srece iz toga..palim i mirisne svjetiljeke al nis nije bolje..

memole avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ajme klia bas mi je zao za malog cupavca. Vidjet ces inhalacije ce mu puno pomoci, skuzit ces odmah kad mu se pocne "odljepljivat" .
    Mi smo se isto prosle zime mucili s opstrukcijama, isto inhalacije, prvi put kad je Tonkica imala 4 mjeseca i doslovno u par sati im se stanje pogorsa, tocno se sjecam kako smo ujutro isle kod dr i kao ona nista necuje,obisna prehlada, ali vec popodne ja ju nosim nazad jer joj u plucima sumi kao da ima trubicu. Nama se ponovilo jos jednom te zime.
    Strah me vec unaprijed kako ce nam proci ova zima.
    ljubi malog misica.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poljubac Damjanu . Veeliki.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod bronhitisa nije dobro ovlaživati zrak, to je dobro za laringitis (iskustvo s M). Bronhitis se pojačava upravo za maglovita i vlažnoga vremena, a kad je bura, čak je preporučljivo izaći na zrak (prema savjetu moje dr.)

Naša vam je situacija sljedeća: jučer smo svakih 6 sati išli na pedijatriju na inhalaciju Ventolina, stanje se malo po malo popravlja. Jutros je naša pedijatrica rekla da je disanje ok, ali nam je ipak posudila električni inhalator i sad Damjana moram inhalirati kod kuće svakih 8 sati.

Mene zbunjuje to što čitavo ovo vrijeme nisam čula nikakvo škripanje u plućima, samo hroptanje u nosu i grlu, jedino sam kužila da se užasno muči sa sluzi i da glavnina te sluzi uopće nije u nosu, nego puno dublje. Uz trajni kašalj, dakako.
    Danas gotovo da uopće ne kašlje, jučer je malo.

Sva sam se sledila od činjenice da smo mi za ove blagdane čak bili planirali i otići na otok (koji nema doktora, a ima jednu brodsku liniju dnevno!), sreća da nismo. Opet kažem - intuicija.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nama je dr rekao,da je kod bronhitisa dobro ovlaziti zrak,ali toplim isparenjima,npr.u kljucalu vodu nasuti malo morske soli i ostaviti da se isparava.Losa isparenja su hladna isparenja,npr magla.
    On ne daje sirupe za iskasljavanje djeci,jer oni stvaraju slajm koji dijete ne zna iskasljati,to se odnosi kako na Bisolvon,tako i na sirup od sljeza,jagorcevine,bokvice...
    Njegov recept je MNOGO,MNOGO TECNOSTI PITI!
    Klimatska ljecilista bi isto trebala pomoci.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

za damjana ~~~~~~~~~~~~

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi smo isto u klubu oboljelih od bronhiolitisa. U zadnja dva mjeseca jučer smo treći puta završili na Srebrnjaku. Ovaj puta nije bilo jako strašno jer smo brzo reagirali i idemo slijedeća tri dana na inhalacije. U jaslicama smo bili samo dva tjedna i od tada smo doma. Imam osjećaj da smo postali opsjednuti djetetovim disanjem. Stalno ga slušamo kako diše, a čim mu malo nosić curi, bez obzira na fiziološku i čišćenje uglavnom završavamo u bolnici. Ja sam više luda od toga.
    Ima li tome kraja....koja nam je preventiva? Utješite me...

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ciciban, sad mi je jasno zašto nam pulmolog nije propisao Bisoleks. Točno, Damjan ne zna iskašljati sluz, zato je ovo i dobio, izgleda.
    Danas je stanje skroz OK, doktorica je rekla da navečer oko 8 napravimo još jednu inhalaciju i sutra možemo prestati.
    Ali da ga moramo štititi od prehlade (kako uz vrtićko dijete u kući?? :? ).

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam u klubu mrzitelja sirupa jel je prospan samo pogoršao stanje Maurenu i ja sam ful paranoična od kad smo izašli iz bolnice

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Koji su simptomi bronhitisa a koji laringitisa ?

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    Ciciban, sad mi je jasno zašto nam pulmolog nije propisao Bisoleks. Točno, Damjan ne zna iskašljati sluz, zato je ovo i dobio, izgleda.
    Danas je stanje skroz OK, doktorica je rekla da navečer oko 8 napravimo još jednu inhalaciju i sutra možemo prestati.
    Ali da ga moramo štititi od prehlade (kako uz vrtićko dijete u kući?? :? ).
    Moja cura je prvi bronhialitis dobila po rođenju, u bolnici. I tada je dobivala bisoleks kapi. Sluz bi redovito izbacivala uz povraćanje.

Sada ide kombinacija ventolina i bisoleksa.

Imali smo i laringitis, nažalost. Po mom je razlika u dubini respiratorne infekcije. Kod bronhitisa se čuju hropci na plućima.

Ispravite me, ako griješim.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Malimali isto ima nešto poprilično gadno. Staaalno kašlje, malo suho, malo zrelog kašlja. Povraća svaku drugu večer i slab je. U plučima mu svira već nekih dva tjedna ali nema temperaturu. Imao je samo jučer oko 37,2.

Moje je pitanje. Dali je kod ovako malenih od godinu i 5 mjeseci reakcija na virusnu upalu pluća ili bilo kakvu drugu upalu pluća puno jača tj dali reagiraju sa visokom temperaturom ili s plućnom 37,2?

MM i ja radimo valjda sve gore navedeno. Mažemo ga s eukaliptusom, izvlačimo baukače fiziološkom i pumpicom, vlažimo zrak, baby haler puno rjeđe koristimo zbog nesipatičnosti ventolina i flixotida, dreniramo ga (lupkanje po leđima i prsima) inhaliramo kapima, bisolex, sljez i sirup za imunitet dajemo u čaju. Ja dojim koliko mogu, dajemo mu puuuuno tekučine, maslinovo ulje na gazu i na leđa itd. . ali unatoč tome svemu to več traje preko mjesec dana (bez temperature).

Doktorica samo piše uputnice i kaže kako nema ništa na plučima.
    Zanima me dali je netko uspio doči do neke uspješne kombinacije lijekova, kapi, inhalacija itd. da je svom djetetu zaliječio taj bronhitis kak treba.

Danas opet idem doktoru s njim po ovoj zimi i već mi je dosta eksperimentiranja na djetetu. ISKUSNE MAME, MOLIM VAS POMOZITE MI SAVJETOM DA ZBRINEM TO MALO MOJE ČUDO
    KAKO TREBA.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

I ja bi kao i Piky htjela znati iskustva drugih mama. Mi se spremamo kupiti inhalator, ali me zanimaju i druge preventivne opcije...

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo iskustava.
    S Matejem - laringitisi.
    Počnu kao obična upala grla koja prelazi u suh i naporan kašalj koji povremenu zvuči kao pseći lavež, uz promuklost grla. Bez temperature, dakako, ili se javi nakon što je virozna upala grla, s temperaturom već prošla.
    Prošle godine sam samo zbog suhog kašlja otišla njegovom docu i on mi je rekao da sam došla u pravi čas i brzo mu dao injekciju da mu se oslobogi dušnik. Naime, frka kod laringitisa je ta šti nastaje edem (oticanje) dušnika, pa postoji opasnost od gušenja, osobito noću, kad se taj kašalj pojačava. Dobili smo savjet - parenje na kamilici. Ako koga zanima kako se to točno radi, recite, pa ću u novom postu. Kamilica smanjuje taj edem. Taj nam je ped uz l. uvijek propisivao Bisoleks, i premda je bio riječ o suhom kašlju, mogu vam reći da je Bisoleks bolje pomagao nego tradicionalni lijekovi za stišavanje kašlja (uh, zaboravih mu ime :/ ) Kod laringitisa, također, ne smijete djecu izlagati velikim temperaturnim razlikama, odnosno ne smije vam jedna soba u stanu biti ful topla, druga ful hladna jer to pogoršava stanje.

Bronhitis je doista dublja infekcija dišnih organa (bronhiolitis još dublja, napada bronhiole) i M je nikad nije imao, a D se još nije ni ispilio iz jajeta kako treba, a već ga je dobio. Pulmolog na pedijatriji mi je rekao da je parenje na kamilici dvosjekli mač jer u slučaju opstrukcija ono je kontraindicirano, tj. može pogoršati stanje.
    Ovo inhaliranje Ventolina i fiziološke Damjanu je pomoglo i otčepiti nos, danas smo posve bez inhalacija i skroz mu je OK.

Piky, ako ikako možeš, odi do dječjeg pulmologa. Virusna infekcija pluća može biti bez temperature! Ja sam to isto pitanje postavila pedijatrici koja je prva ustanovila bronhitis kod Damjana i ona mi je to rekla. Tko vam je preporučio fliksotid i ventolin? Ako je liječnik, držite se preporuke, znam da vam nije svejedno, nije ni meni, ali odmah mi je lakše kad vidim kako se stvar popravila. Kakve ti uputnice piše doktorica?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

piki poslije 16 ti ne treba uputnia za srebrnjak pa se uputi tamo na hitnu,reci da je jako prokasljao i napravit ce mu sve pretrage i reci ti dg... isto vrijedi za sub i ned. mis mo sada na profilaxi flixotidom... kasalj je tu ali u manjem obliku ... al ne prolazi... koristimo sve, toplu paru s etericnim uljem po noci, mirisne svjetiljke po danu, prsa mazem tigrovom masti ili dr teiss masti, konstantno pije sljezov sirup za kasalj + caj + nos, ... nakon operacije mandula 13 . ocekujem poboljsanje i skinut cu ju s flixotide na svoju ruku/nakon tj dana/ a onda ak se pogorsa idem na srebrnjak

mi smo bili na srebrnjaku nakon prečlezanog bronhitisa kod rihtera, no on ju je tak povrsno pregledao i samo testirao na alergiju i rekao da je sve ok, sto je tada i bilo :? i po nasoj pedijatrici i skinuo je s flixotida koji je nasa dokt odredila... nakon skidanja s flix. njoj se pogorsalo i opet je dobila bronhitis astmatski, pa ju je nasa ped. vratila na flix.i sada je ok, tj ovako ko sto sam rekla...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ako već idem kod doktora po pomoć nikako nebi na svoju ruku skidala flixotide ako ga je doktor predložio. Ponekad je bolje uzimati konstantno istu dozu, a ne dočekati pogoršanje pa da mora uzimati puno veće količine lijeka da se bolest stavi pod kontrolu.
    Na Srebrnjaku su vrhunski stručnjaci za bolesti pluća i ja sam prilično smirena što mi je dijete pod njihovom kontrolom sa dijagnozom astma, jer nam je sada život mnogo kvalitetniji kad smo upoznali bolest i naučili se nositi s njom. Kad se sjetim svega onog živciranja i navažanja kod pedijatrice, pa na vađenje krvi, pa krv ok, a mi ipak nakon dva dana završimo u bolnici, e to je loše, a nismo znali kako mu pomoći doma.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo, bili smo kod doktorice opće prakse. Dobili smo efedrin kapi i antibiotik u sirupu. Neka mješavina. Prošao je vikend i malom malom je puuuuno bolje.

Istina noćas je opet povratio sluz, ali kašalj u snu se drastično smanjio. To bi dakako značilo da je problem bio virusne prirode ili....???

Što vi mislite. Odlučila sam otići opet na srebrnjak. Već smo bili sa njegovih 6. mjeseci, tamo dobili flixotid i ventolin i naučili drenažu, ali ja i dalje nisam sigurna što je mom djetetu.

Pretpostavljam da je bronhitis koji oscilira obzirom na ostale viruse koji haraju i njegovo opće zdravstveno stanje. Ali sumnjam da mi to bilo tko može reči onako 100% sigurno. Dijagnoze kod ovako male djece uvijek mi se čine nekako nesigurno postavljene. No dobro. Vidjet ćemo nako antibiotika kako će to izgledati. Cure hvala vam puno, ali i dalje šaljite savjete, jer nekada su stvarno neprocjenjivi.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Piky, prije davanja antibiotika, je li djetetu izvadjena krv? Antibiotik se za virusni bronhitis ne daje (Damjan je svo ovo vrijeme bez ant. jer je krvna slika pokazala virozu).
    Svakako odi na Srebrnjak.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nije mu izvađena krv. Evo tata nam je isto bolestan. Kaže doktorica "bakterijski bronhitis" dobio je antibiotik i on. Malimali je dobro sada. Puno manje kašlje. Bildamo mu imunitet. Dat ću mu antibiotik do kraja i otići s njim na srebrnjak prvom prilikom.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja se sva najezim kada se sjetim Samijevog opstruktivnog bronhitisa

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=22403&start=0

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Maurenu u otpisnom pismu piše da je imao atipičnu upalu pluća :shock:

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Podižem

K. curi nosić već par tjedana i noćas je počeo kašljucati, škripati... da bi se evo poslijepodne razvilo u teški kašalj
    Kako je imao bronhiolitis sa 7 tjedana koji se razvio u samo par sati do kritičnog stanja, odjurila sam nakon prvog napadaja kašlja pedici. Ona ga je poslušala, kaže za sada nisu potrebne inhalacije, jer samo teško diše, ali ako se do navečer razvije nek se vratimo, noću nek pratimo (svašta nešto nabroji) i jurimo na hitnu ako treba
    Dala nam Prospan sirup i ajd kući gledat dijete :?

Što da ja sad radim? HELP ME

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja nikako nisam za Prospan ......mala djeca još nisu u fazi da mogu iskašljavati a prospan im sve lijepo otopi i to im se skuplja,,,bar je tako Maurenu bilo

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

...piše da bršljan i smiruje kašalj :?

Uglavnom, razvio se bronhitis i sad škripi do druge sobe se čuje, počeli smo s inhalacijama, nadam se boljemu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jučer smo bili na kontroli na Srebrnjaku i alergo testovi su negativni, nema alergije, a nema ni neke novosti o pokušaju sprječavanja takvih opstrukcija, bronhitisa i sl. pa smo otišli kod dr.Petrovića sa svim nalazima u Veliku Goricu i nakon konzultacija kupili njegov med, pa sad krečemo na prirodnu pomoć. A kaj je najvažnije ostala sam pozitivno izneneđena razgovorom kod dr.Petrovića, koji nam je pola sata u najsitnije detalje objasnio od čega naše dijete boluje i kako smatra da mu priroda može pomoći u ozdravljenju.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mozes li ,molim te,malo detaljnije napisati kako priroda moze pomoci.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I moja E. /8 mj) kaslje ali samo po noci onak zrelo vec 2 tjedna. Dosad se nisam brinula jer mi se nije cinilo ozbiljno iako sam je par puta dizala da dodje k sebi. Sad brinem.
    Tko je dr. Petrovic? :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dr.Petrović radi med sa dodacima koji na osnovu nalaza koje mu doneseš preporuča što bi bilo najbolje da se daje djetetu.

Uglavnom, nakon što smo sat i pol čekali na red, jer je bila stvarno gužva, primio nas je vrlo simpatićan i ozbiljan gospodin, koji je prvo u miru pregledao sve nalaze koje smo mu donjeli, a onda započeo razgovor.
    Vidite, vaše djete ima prirođenu sklonost bronhitisima (po tati), što znaći da svaku i običnu virozu navuće na pluća koja se menifestira kroz opstrukcije, bronhitise, astmu ili upalu pluća.
    Objasnio nam je zašto naše dijete ima pojavu "hiperaktivnosti" time što je to njegva reakcija na bolest koja nije bolest samo u akutnoj fazi nego ga prati i onda dok je dijete naoko zdravo. Njegovo tjelo je puno tog nesretnog šlajma koji mu se nakuplja u plućima i potrebno ga je isprovocirati da izađe van. Imunitet mu je totalno oslabio i treba ga vratiti.
    Sintetski ljekovi koji se preporučaju po bolnicama pomažu pri bolesti, ali ne lijeće bolest.
    Ja sam oduvjek skeptik prema nećemu što nije klasika iz bolnice, ali stvarno u našem slućaju ne vidim rješenje problema, odlućila sam se za med dr.Petrovića nakon rećenice uglednog doktora sa Srebrnjaka, da dođemo na kontrolu za tri mjeseca, ali da zna da ćemo se vidjeti i prije.
    Uostalom, dijetetu dajem med, a ne neke čiribu-čiriba pripravke, tako da i dalje mislim ići na Srebrnjak, ali mislim da mu neće škoditi 2 žlićice meda dnevno. Vidjet ćemo kak bude.
    Ujedno molim roditelje sa iskustvima sa tim medom da mi se jave, bilo ovdje ili na pp da čujem kakvog ste mišljenja.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

med je naravno dobar, imam prijateljicu kojoj dijete ima opstruktivni bronhitis oni su od alternativa uzeli čisti propolis koji se daje u veoma malim količinama, mali već godinu dana nije bio na inhalacijama. Kada je nedavno dino bio bolestan nakupilo se je dosta šlajma, jedna od alternativa koja nam je pomogla (nakon toga je povratio sav šlajm) jeste da sam uzela crnu rotkvu oprala je malo izdubila i probila čačkalicom do onog "brčića" nakon toga sipaš med u to u pustiš da se cijedi, kada sav med iscuri to se popije (kao sirup tri puta dnevno) a med se opet naspe dok se rotkva ne osuši i onda se uzme nova. Dini je stvarno pomoglo, čak bolje od Prospana i sličnih sirupa. Dr. rekla da pije bisolvon, probali tri dana vidjeli nema pomoći i prešli na ovu alternativu. Zova je isto tako super, dino je pio i dugo nakon ozdravljenja. Pa eto nije na odmet probati

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ujedno molim roditelje sa iskustvima sa tim medom da mi se jave, bilo ovdje ili na pp da čujem kakvog ste mišljenja.

Ja sam svom djetetu prošle godine redovito davala P. med za podizanje imuniteta. Nisam išla kod P. već sam na svoju ruku kupila u ljekarni.
    Ja sam imala dojam da dosta pomaže.
    Više ga ne dajem. Prvo, više nije tako boležljiva (šta je možda greška, jer se tim medom unaprijed bilda imunitet), a drugo, ne voli ga i teško mi ga je zakamuflirati u nešto.
    No, što se mene tiče, u svakom slučaju palac gore za P. med.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zova je isto tako super, dino je pio i dugo nakon ozdravljenja. Pa eto nije na odmet probati

Sad vidim ovo. Moja kćer kad pije sok pije isključivo sok od bazge (zova), domaći (baka pravi). Kupovne smo skroz izbacili. Možda je i u tome stvar što je ovu vrtićku godinu dosta zdrava.
    Moja kombinacija za respiratorne probleme i kako prevenirati iste: inhalacije fiziološkom otopinom na svakodnevnoj bazi, špricanje sterimara, razrezani luk pokraj uzglavlja i čaj od sljeza.
    I za sada je dobro, nos samo nekad malo curi, nema kašlja.
    Prošle godine u ova doba nos je curio op-stop i kašljala je noćima. Najviše se tog kašlja nikako nismo mogli riješit, nisu pomagali ni prospan ni supremini i na kraju bi završili na antibiotiku.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Koliko su Vam bili stari bebači kad ste im počeli davati med? M. ima 16 mjeseci, stalne opstrukcije iako je na Ventolinu i Flixotidu, pa bi pokušala sa P. medom.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam dini počela davati sa negdje 15-16 mjeseci, ali naravno u manjim količinama, vjerujem da bi mogla probati sa medom. Evo i mi nešto jutros šmrcamo, samo se nadam da se neće razviti u šta gore.....

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Sutra smo naručeni kod privatnog pulmologa, razmišljamo o homeopatiji,a po med ću u ljekarnu. Jel ima neki posebno za bronhitis ili samo tražim za imunitet? Jedna dok. sa Srebrnjaka nam je natuknula da izgleda da M. ne odgovara Flixotide, te da bi mu trebali promijeniti terapiju...

Jel još neko dijete imalo opstrukcije u vrijeme korištenja tih lijekova?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da imao je moj M. opstrukiju dok je koristio flixotide 1 dnevno i završio je 5 dana na Srebrnjaku, sad su mu digli na dva puta dnevno, tako da smo do najmanje do 02/2007 na dva puta i na medu.
    Nama je rekao Petrović da našem M. nije dovoljan samo ovaj med za imunitet.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi uzimamo dva puta dnevno Flixotide, s time da je ona navečer dva potiska i opet povremeno hripa :/

A jel moram ići po med u V. Goricu ili mogu kupiti u nekoj ljekarni?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Možeš i u ljekarni. Mi smo išli s nalazima k njemu i dobro da smo išli jer je rekao da našem M. taj za imunitet nije dovoljan, pa nam je dao neki drugi + kremicu koju mu u količini zrnca riže stavljamo u nosek.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sviđa mi se taj dr. Petrović.
    S običnim medom pripazite - moj ga se M naklopao s 3 godine i dobio takav osip da smo zvali Hitnu. I tamo saznali da trogodišnjaci smiju svega 1 žlicu dnevno.
    No, nije bilo problema, malo više je pio i sve je prošlo ok.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •