-
-
Danas u 3 ujutro kazem ja MM ajmo na Srebrnjak - homeopatija ne djeluje - kaslje za poludit. A on da ja bulaznim jer se mala smije uz kasalj i nema temperaturu. I eto nismo otisli - al mi vrag nije dao mira i popodne sam skupila malu i otisla na pregled. Dijagnosticirali opstruktivni bronhitis. Bili na inhalacijama s necim sto se zove dexa.....nesto a doma ventolin sirup... A tek nam je 8 mjeseci!
Sad spava. Da li trebam pratiti stanje po noci - doc mi nista nije rekla
:? Samo sutra ujutro opet inhalacije.....
-
Samo da prijavim Damjanove 2. i 3. opstrukcije (doduše lagane - 2. prošli petak, 3. danas) i Matejeve 1. (jučer).
Ovaj sam vikend mogla kampirati na dispanzeru
-
Nadam se da ce nekoj od vas pomoci ovaj moj savjet vezan za zdravstvene tegobe.
Naime za bronhitis vam mogu pouzdano reci recept koji ce ga sigurno izvuci , jer je meni kao maloj to pomagal pa i ja svom djetetu stavljal (preventivno kad bi bio prehladjen iako nikad nije imao hvala Bogu):
uzme se pravi pcelinji vosak i otopi se u nekoj serpici, zatim se izreze gaza velicine djecijih prsa i natopi se dobro u taj vosak (pazite da se ne oprzite), te se taj vosak ubrzo stvrdne na gazi (to je za prvi put kad se pravi), svako vece prije spavanja podgrijati tu gazu s voskom tek toliko da vi mozete na obrazu vidjeti temperaturu da se dijete ne bi oprzilo i priviti na djecija prsa i poklopiti pamucnom ili lanenom krpom preko i ostaviti da dijete prenoci s tim. tako raditi dok ne vidite poboljsanje.
STVARNO POMAZE UVJERICETE SE SAMI, JER TAJ VOSAK FAKAT IZVUCE SVE PA I CAK UPALU PLUCA.
Moj sin hvala Bogu nikad nije kasljao iako je bio bolestan jer ja odmah djelujem "napadacki" :
iscijedim limuna i meda dodam pomijesam i dajem mu tokom dana, neki biljni sirup(ja sam davala alpenkraft super je ili neki na bazi jagorcevine), i OBAVEZNO OBLOGE NA GRLO SVAKO VECE( med i biber i privije se djetetu), zatim caj od luka i bijelog sljeza.
Eto to su sve stvari koje sam mu davala (i antibiotik kad doktor propise)
i nadam se da ce nekom od vas posluziti, i fakat je ucinkovito vjerujte mi...........
Nadam se da sam nekom barem pomogla..............
-
Pozdrav!
Osobno nemamo problema s dišnim bolestima, ali pretpostavljam da ste jako zabrinute za vaše mališane. Sad mi je slučajno u ruke došao besplatni primjerak (iz ljekarne) časopisa Zdrav život, br. 44/2007.g.
Dr. Vesna Gorički Pernek, dr.med, akupunkturolog i homeopat je napisala članak Astma i akupunktura (str.21.) Članak je baziran (u smislu pristupa bolesti) na tradicionalnoj kineskoj medicini.
Piše: U djece astmatičara dokazano je da im je smanjen Qi (energija) u bubregu. I još: Istraživanja su pokazala da oko 70% astmatičara koji su primjenili akupnunkturu jedanput godišnje, imaju smanjen intenzitet i učestalost napadaja.
Ne znam da li mala djeca mogu na akupunkturu, ali napisati ću još br. tel i mail, ako netko želi više informacija.
Dr. V.G.P. - Centar akupunkture i homeopatije
P.Radića 17, Zagreb
01 48 20 937
vesna.goricki-pernek@zg.t-com.hr
Svima koji su bubani saljem puse ozdravilice. K.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma