Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Privatni pedijatri u Zagrebu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Privatni pedijatri u Zagrebu

Drage Rode i Rodani, forumašice i forumaši !

Naš mali mačak je prije tjedan dana bio na sistematskom kod pedijatrice u lokalnom DZ-u. Kod nje smo otišli po preporuci članova šire obitelji i - istina - doktorica nije nesimpatična (ali smo opet morali sve sami pitati, a usprkos informaciji da isključivo dojimo, dobili smo uputu da Dvit-kapi iz malog grla speremo čajem ili vodom ).
    No, dobro. Mi slijedimo naše instinkte i predodžbe pa nas to nije zbunilo...
    Ali odurna gužvetina u čekaonici DZ-a nas je ne samo zbunila nego i totalno dotukla. Sve puno dječice koja kašlju, trče, padaju, plaču, love ih mame, bake, tate, tete, stričevi i ujaci (zašto neke obitelji kolektivno idu pedijatru? jedno dijete, roditelji i 4 priručne babe?? ), bili smo skroz sluđeni čekajući, zaista je bilo prepuno, gužva ko na glavnom kolodvoru. A moj mali miš koji ne rabi dude, dudice, bočice i slične rekvizite udri u neutješan plač...
    Bilo je previše hladno, bučno i prometno u hodniku da izvučem cicu. Sve u svemu - stres do neba.

Pa, eto, nakon dugog uvoda, kratko pitanje:
    možete li nam pomoći s preporukama?
    Mi bismo ubuduće platili, samo da ne čekamo i da obavljamo preglede sa što manje gnjavaže za sve. I da pedijatar bude.... hm, razuman (bez preporuke čajeka kad kažem da isključivo dojim, kužite, ne?)
    Hvala i

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u sabolovoj privatnoj poliklinici imaš i pedijatra, koliko je prodojeći, nemam pojma

onda, recimo, u našem dz-u u centru grada nikad nije gužva ("stari" kvart), obično dođemo u praznu čekaonicu - možda da se samo premjestite, pa ne morate plaćati? nisu nešto posebno prodojeći, ali niti ja njih slušam, niti oni mene što se toga tiče, i nije mi to neki faktor.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, i kad se ide samo na sistematski, ide se u posebnu ambulantu s posebnom čekaonicom, gdje su samo zdrava djeca koja su isto došla na redovni pregled

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Preporuke o caju/vodi i sl. uvijek mozes ignorirati, tako nesto i nije razlog za mijenjanje pedijatra.
    Ne kuzim zapravo sta bi htjela, sve obavljat kod privatnog pedijatra? Moje je misljenje (i iskustvo) da je dobro da jedan doktor "prati" dijete (ako je to moguce naravno), to mi onda ima smisla i logike. A sad kad ti je bebach mali izgleda ti to sve jednostavno (mi smo u prvoj godini zivota prvog djeteta bili kod ped. samo na sistematskim i cijepljenjima), al kasnije ti bude prekomplicirano bar ja mislim za svaku prehladu i slicno trcat privatnome. Plus sto ne znam kako funkcioniraju eventualne uputnice za specijalisticke preglede, recepti, bolovanja tvoja ili muzeva i sl (taj dio stvarno ne znam, al ak bus i to sve placala...) Mi smo se s drugim djetetom nagledali (na zalost) i pedijatrice i specijalista i labosa...

Ne znam, jedna je stvar kad ides na neki konkretni pregled pa odes privatno ili ti nesto specificno vodi neki specijalist koji nije prek HZZOa, a potpuno drugo kad za svaku sitnicu jurcas negdje gdje placas sve zivo, zato sto ti smeta guzva u cekaoni.
    Mislim da ti je jednostavnije izvuc sisu i ponudit mu kad treba.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno privatni pedijatar

Mi u Domu zdravlja obavljamo samo sistematske i cijepljenje a kad se radi o bilo kakvim bolestima idemo u Polikliniku Helenu. Opci pedijatar tamo je dr Zima- odlican, za preporuku. Ako nam treba kakav drugi specijalista obavimo isto tamo. Nakom iskustava u hitnim sluzbama i cekaonicama gdje su mi djeca uvijek nesto pokupila ovo je preporod. Oni imaju ugovor sa dodatnim Croatia osiguranjem sto mi obilato koristimo

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    e da, i kad se ide samo na sistematski, ide se u posebnu ambulantu s posebnom čekaonicom, gdje su samo zdrava djeca koja su isto došla na redovni pregled
    I kod nas u Vrapču je ovako. I nikad ne čekamo dugo.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    I kod nas u Vrapču je ovako. I nikad ne čekamo dugo.
    Je, ali onaj sistem s brojevima
    Npr. radi ujutro od 7-1030 za bolesnu djecu, 11-13 za zdravu. OK
    Popodne, radi 14-1600 za zdravu djecu, 1630-20 za bolesnu.

E sad, ujutro u 7 dijeli brojeve. Mozes dobiti broj 1 ili npr. 2 pa to znaci da si odmah na redu, a dijete ti je doma. Ili ako povedes dijete, a dobijes broj 15, sta onda? Cekas 3h?

Popodne se brojevi dijele u 14h. I npr. mi dobili broj 22. I kze nam da dodjemo oko 1930. Mi dodjemo i na red dodjemo u 2020. Kakva je svrha brojeva???

Osim toga, kad god sam isla na sistematski ili cijepljenje (zdravo dijete), moras izaci s posla ili zakasniti. Zar ne bi bilo logicnije da kada radi popodne prvo primi bolesnu djecu, a zdravu kada roditelju dodju doma. Pa sa bolesnim djetetom je ionako netko od roditelja doma, zar ne?

Ma, to me jako ljuti, u zadnje vrijeme smo dosta cesto isli, i uvijek mi ta organizacija, da moras ici 2x na dan, prvo po broj, pa na pregled za koji sat, stvara probleme.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nama je odlično što su zdrava djeca odvojena od bolesne, jedino što su tri pedijatrice od koji svaka ima svoje mišljenje o pojedinim stvarima. Još k tome su i malo starije pa su im sve mame balavice. To i nije tak loše jer se uvijek možeš napravit bedastiji nego jesi pa još nešto i saznaš. :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aha, ti si u Marticevoj? Meni je taj sistem bas cudan, da nemas jednog pedijatra nego kojem naletis.

Kolkiko je pregled kod dr. Zime u Heleni?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

300 kn

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u, brza si.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa nije kojem naletiš, zna se koja radi ujutro a koja poslijepodne tj. koja parnim a koja neparnim danom. Nego meni se čini da je kod jedne uvijek gužva a kod druge nikad nikoga a trebala su mi tri antibiotika proći da skužim .
    Hm,baš se pitam zašto?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mi ćemo kombiniranu tehniku - jedno za sistematske, drugo za ostalo.

Hvala !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •