Drage Rode i Rodani, forumašice i forumaši !
Naš mali mačak je prije tjedan dana bio na sistematskom kod pedijatrice u lokalnom DZ-u. Kod nje smo otišli po preporuci članova šire obitelji i - istina - doktorica nije nesimpatična (ali smo opet morali sve sami pitati, a usprkos informaciji da isključivo dojimo, dobili smo uputu da Dvit-kapi iz malog grla speremo čajem ili vodom).
No, dobro. Mi slijedimo naše instinkte i predodžbe pa nas to nije zbunilo...
Ali odurna gužvetina u čekaonici DZ-a nas je ne samo zbunila nego i totalno dotukla. Sve puno dječice koja kašlju, trče, padaju, plaču, love ih mame, bake, tate, tete, stričevi i ujaci (zašto neke obitelji kolektivno idu pedijatru? jedno dijete, roditelji i 4 priručne babe??), bili smo skroz sluđeni čekajući, zaista je bilo prepuno, gužva ko na glavnom kolodvoru. A moj mali miš koji ne rabi dude, dudice, bočice i slične rekvizite udri u neutješan plač...
Bilo je previše hladno, bučno i prometno u hodniku da izvučem cicu. Sve u svemu - stres do neba.
Pa, eto, nakon dugog uvoda, kratko pitanje:
možete li nam pomoći s preporukama?
Mi bismo ubuduće platili, samo da ne čekamo i da obavljamo preglede sa što manje gnjavaže za sve. I da pedijatar bude.... hm, razuman (bez preporuke čajeka kad kažem da isključivo dojim, kužite, ne?)
Hvala i![]()