ZJENA prvotno napisa
Nije točno da djeca rođena u braku automatski dobiju suprugovo prezime. Kada samo mi prijavljivali svoje dijete matičarka nas je uredno pitala o djetetovu prezimenu. Ja imam i svoje i suprugovo i razmišljala sam intenzivno o prezimenu djeteta, činilo mi se prekomplicirano da mu dam dva (jer su duga svako 8 slova i znam kako je meni); a preradikalno da mu dam samo svoje!!! Ne pitajte me zašto!!! To mi je bila noćna mora. Posebno me povrijedilo kada sam na MUP-u prijavljivala prebivalište i zahtjev traži ime podnositelja, što sam bila ja, pa ime djeteta, pa ime djetetovog OCA!!! I na izlistanom obrazcu lijepo je pisalo ime mog djeteta u zagradama ime njegova oca, A MENE NIGDJE NIJE BILO!!!! Bilo mi je STRAŠNO!
P.S:
Malo ću otići s teme, ali prije par godina kada je moja mama dobila poziv na odtavinsku raspravu svog oca u pozivu je pisalo uz imena njene braće pok. N, a uz imena nje i sestre žena i imena muževa. Nisam mogla vjerovati, zar moja mama nije dijete svoga oca! Pazite to je službeni obrazac sa suda. Znači ja nisam kćerka svoga oca već žena svoga muža! STRAŠNO!!!!