kako smo otac mog sina i ja prekinuli i prije nego se on rodio (no ostali smo u korektnim odnosima i on je tu za njega) zeljela sam dati djetetu svoje prezime, ne u smislu da zelim ista osporavati tati, vec bas zato jer sam pretpostavljala da ce nam biti puno lakse bas u takvim slucajevima, kad treba preci granicu i sl., jer sam znala da ce dijete uglavnom biti sa mnom.
kad se sin tek rodio, njegov me je tata zamolio da nosi njegovo prezime. ja sam rekla da mislim da bi bilo bolje da ima moje, no kad sam ga pitala zeli li da mu objasnim zasto samo je kratko odrezao 'ne'. :?
uglavnom, upisali smo moje prezime.
no meni je smijesno, ili bolje reci, tragicno, kad sam ja jednom svratila nesto upitati u socijalni, da je sluzbenica izjavila 'kako to mislite, nema ocevo prezime? pa ako ga je priznao, MORA imati njegovo prezime'
i drugo, kad smo se sin i ja selili, i prijavljivali promjenu adrese na formularu koji je trebalo ispuniti pisalo je IME (ime oca ili majke), na sto sam ja za njega na ovo drugo upisala svoje ime, no kad je sluzbenica to rjesavala na kompjuteru, to je svojevoljno promijenila i upisala ime oca. :shock: doista ne znam sto je time htjela postici.