danas sam prvi put jurja odvela u vrtić, ostali smo samo sat-dva , da snimimo tetu, prostor i klince.
teta ok, klinci kako koji, od medenih i umiljatih do agresivaca i svađalica, prostor primjeren svrsi, sve u skladu s mojim (ne prevelikim) očekivanjima.
napominjem da se radi o grupi u kojoj je cca petnaestero djece u dobi od 3 do 4 i pol godine.
ono što me osupnulo, bio je wc.
naime, kad je bilo vrijeme za ići u šetnju, teta je klince redom uputila da idu piškiti prije izlaska.
kako su vrata wc-a širom otvorena, vidjela sam da su tamo dvije wc školjke, obje zapiškene i zakakane, klinci nakon nužde nisu povlačili vodu i gotovo nitko nije oprao ruke. na umivaoniku stoji jedna čaša od jogurta i nekoliko ih je iz nje pilo vodu.
nisam neka picajzla, ali tako nešto ni u snu nisam očekivala. čim sam to mužu prepričala, rekao mi je da nikako nije za to da juraj nastavi ići u taj vrtić. i meni je u najmanju ruku odbojna pomisao da moje, pa i bilo koje drugo dijete, dijeli čašu s još njih petnaestoro. o prljavim školjkama da ne govorim.
interesira me kako je u drugim vrtićima. jesam li ja našla najprljaviji?

Odgovori s citatom
), ali je cisto, uredno, bez i jedne greske 
ali se zna desiti...