Citiraj PetraBlagojevic prvotno napisa
Treba se izboriti za to da babice porađaju doma
sa ovim se slazem, no trebalo bi biti moguce imati odabir i dobiti prirodan porod i u bolnici, ako to zena zeli (samo da se zena za takav porod ne mora prepirati sa medicinskim osobljem, izmedju trudova).

meni je moj drugi porod bio prekrasan (rodila u privatnoj klinici u inozemstvu) i vrlo intiman. MM je bio cijelo vrijeme sa mnom i jos 3 dana u bolnici. primalja i ginekologica bi u sobu ulazile samo ako bi ja rekla MM-u da ih pozove. nitko mi nije radio nista sto ja nisam htjela i ja sam se osjecala sigurno, opusteno i voljeno.

znaci, ako platis - moze se. ovo baca u vodu sve one teorije 'nije sigurno', 'mora biti konstantan nadzor ctg-a vase bebice', 'lakse ce vam biti ako vas recnemo, brze ce bebica van', 'ako tata boravi u istoj sobi gdje majka i dijete, prenijet ce mu bakterije' itd....

i na kraju, ostaje nam tuzna konstatacija da se nasem medicinskom osoblju (a na koncu, i nasoj drzavi) tako nesto jednostavno ne da, jer za ovakve stvari se treba potruditi, treba imati malo vise vremena i razumijevanja. :/