Citiraj Pingu prvotno napisa
Možemo li na neki način u povrat poreza uvrstiti silne račune od privatnog dermatologa za dvogodišnju bebu .
Ne, na njihovim stranicama jasno piše:
Rezident koji je isključivo za sebe (ne i za uzdržavane članove) u Republici Hrvatskoj iz vlastitih sredstava platio:
- zdravstvene usluge u svrhu liječenja što su obavljene u zdravstvenim ustanovama ili od strane ovlaštenih i registriranih zdravstvenih radnika privatne prakse u RH, i/ili
- nabavu lijekova, i/ili
- nabavu ortopedskih pomagala,
a što nije podmireno iz osnovnog, dopunskog ili privatnog zdravstvenog osiguranja ili iz dobivenih darovanja za te namjene.
Citiraj marena prvotno napisa
Znate li može li se priložiti račun za dioptrijske naočale od cca 1000,00 kuna? Čula sam da priznaju samo do svote koju daje socijalno, a šta je to nekih 100-200 kuna?
Moj brat ima ženu i ona ne radi, zaboravili su je staviti na poreznu karticu kad su se oženili i sad ih zanima može li je staviti sada pa da mu se isto uzme u obzir i na nju odbitak za uzdržavanog člana ali retroaktivno?
Prolazi i račun za fensišmensi naočale, glavno da je na ime. Pa priznaju i leće (i tekućinu za održavanje, posudice za čuvanje...), a toga uopće nema na socijalnom meniju.
Ženu može prijaviti retroaktivno (uz neke prateće dokumente, ne znam točno koje), ali samo za prošlu godinu.
-----------------------
Inače, dobro je prvo pogledati ima li odgovor na ono što vas zanima u rubrici "Najćešća pitanja" na njhovom webu (većinom ima), pa tek zvati.