Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: naftalin - upomoć!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno naftalin - upomoć!

Imam problem, i to poveći.

Od frendice sam dobila dosta robice od njene male, koja je bila spremljena kod svekrve. Dotična je htjela robu dobro pohraniti tako da ju je pospremila sa naftalinom i lavandom. Puno naftalina. Kad sam robicu dobila spremila sam ju na balkon jer se od smrada nije dalo živjeti, pa sam naivno mislila prvo kao proluftati, ne bi li pomoglo. Da, baš. Tada sam napravila veću glupost. Mislila sam sve dobro oprati, osušiti i spremiti bez korištenja, jer nisam htjela srediti i ostalu dječju robicu.
    No kako to već ide, prvu mašinu koju sam stavila prati, sam oprala 4!!! puta bez da je išta pomoglo. Tu bedastoći nije kraj. Uredno sam digla ruke, prebacila u sušilicu, stavila sušiti misleći baš me briga, samo da se toga što prije riješim.
    Sljedeći veš (ne ta robica) koji je išao na pranje poslije toga je ne znam kako pobrao miris naftalina još u mašini, iako u tragovima.
    No najgore mi je što sušilica smrdi katastrofalno, prebrisala sam ju iznutra sa octom, neko vrijeme se osjetio samo ocat, ali kasnije opet nafalin. Sad sam izvadila drugi veš koji se osušio i skoro sam se rasplakala od muke. Sav smrdi po naftalinu!
    Ne znam šta da radim. Sušilicu smo kupili iz razloga što je stan malen i hladan toliko da se zimi roba u njemu ne može osušiti; trebam roditi svaki dan jer sam prenijela, robicu ću morati nekako prati i sušiti. Ako sam sredila i perilicu i sušilicu fakat ne znam što ću. Još nekako i mogu prati na ruke, ali ne mogu sušiti! S tim da me ta ideja pranja na ruke sve samo ne oduševljava.

MOLIM vas ako tko ima ideju šta da radim jer sam očajna!

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Probaj oprati veš i umjesto omekšivača staviti ocat u onu posudicu za omekšivač tako da ispere cijeli sistem,a ne samo prebrisati bubanj.
    Mislim da bi to trebalo pomoći kod mašine,za sušilicu pojmanemam...no sigurno će se javiti neko pametniji

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pusti jedno pranje (praznu mašinu) sa dosta octa, na najvišoj temperaturi, tako da ocat staviš u sve pretince (prašak, omekšivač, izbjeljivač... koliko ih ima).

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ok.

a sušilica?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •