Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: sta da radim? MOLIM SAVJET!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno sta da radim? MOLIM SAVJET!

Sada sam u 34. tjednu trudnoce. Inace sam iz sibenika. Kod nas nema nikakvih tecajeva za trudnice, za pripremu za porod. MM i ja bi tili bit skupa na porodu, ali san jucer bila na pregledu kod ginekologa (radi u rodilistu, ali idem kod njega privatno), pitala ga za to da pusti MMa sa mnom, reka je da ne moze. Ka, ako nije ginekolog, nema tamo sta radit. Moj ginekolog je stvarno ok, moze se s njim normalno i pricat i sve, ali mi je jako bitno da MM bude sa mnom. Ovo mi je prva trudnoca. Sta vise razmisljam o tome svemu, sve vise mi se vrzma po glavi kako uopce njemu moze neko zabranit da bude sa svojom obitelji u tako bitnom trenu?! :? Ne znam nikog ko je uopce tija da muz bude s njom na porodu, sve moje frendice, sestra, kuma, mama, sve su isle same i svima je to normalno, ka da je muz na porodu najnovije otkrice. Sta da radim? Inace, MM radi u zd, a ja tamo studiram. Bas radi ginekologa sam trenutno u sibeniku, jer ne znam koliko mi je pametno ga minjat sad pri kraj trudnoce (termin mi je 10.12.). U zd san cula za mitrovic, ginekologinju, pa ako mi neko moze dat savjet jer ludin. Sad je 4 ipo i uopce ne mogu spavat jer mi se po glavi cilo vrime vrzma kako MM ne moze sa mnom na porod. Znam da u zd je dopusteno to, sa mojon prijateljicom iz zd-a je cak mama isla. Ne znam da li se sa privatnikom u zd-u moze dogovorit da bude na porodu? Kakvi su ginekolozi sta radu u rodilistu tamo? Pomozite!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da nema nikakvog razloga da ne rodiš u Zadru ili nekom drugom gradu. Ne moraš mijenjati ginekologa da bi rodila drugdje, a ionako ti ništa ne garantira da će baš tvoj doktor biti na porodu. Meni je MM bio ogromna pomoć i podrška pri porodu i išla bih sigurno u drugi grad da nije mogao prisustvovati u Rijeci.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

razlog zašto TM ne može biti u rađaoni je taj što postoji samo jedna rađaona s 3 kreveta: jednim za carski, jednim starim i jedan novi koji se može podignuti u poluležeći položaj. Rodilje su odovjene zastorom

stoga kad bi TM ulazio s tobom u rađaonu mogao bi gledati i tuđe međunožje (mislim da se to ne bi svidilo drugoj rodilji)

a da ne spominjem kako bi mu bilo da istovremeno s vašim porodom prisustvuje carskom treće žene

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

iako su razlozi koje je navela MGrubi za razmisliti, moje je mišljenje da ti nitko ne bi smio uskratiti pravo da TM prisustvuje rođenju vašeg djeteta.
    MM je bio samnom iako nije imao tečaj, a niti ja...i ne postoji ni jedna stvar koja je za mene bila važnija od toga.
    Ne znam koliko se može razgovarati s liječnikom ali pokušaj još...zauzmi čvrst stav i nedaj se pokolebati.
    Ja sam rekla da ukoliko ga ne budu pustili (jer nismo išli na tečaj) da će me morati poroditi u hodniku jer ja bez njega ne idem unutra....na sreću to nisam morala realizirati

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moj doktor je reka da bi ga pustio AKO bude vikend a on dežuran i ne bude drugih rodilja, ali TM može biti u prvoj fazi trudova uz tebe jer nisi u rađaoni nego u sobi

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dođi ti nama u Zadar i ne opterećuj se liječnicima. Tko god da te vodio, imaš pravo roditi gdje hoćeš, a zadarska ekipa u rađaonici ti je za 5. Boksovi za rodilje su odvojeni zidovima i dovoljno prostrani da može biti i muž i osoblje, premda ste zapravo veći dio sami unutra, svi se skupe tek na kraju. Muž jedino ne smije stalno ulaziti i izlaziti (može eventualno poći na wc).
    Ali to će ti sve reći s. Lidija kad dođeš na njihov tečaj.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vec je odluceno da cu doci u zd... ionako je vec sve i dogovoreno i s ginekologom koji ce mi voditi trudnocu do kraja...
    ja sam obecala i sebi i mojoj bebici, da sama samcata (tj. nas dvi same) u rodiliste ne idem! I nema te sile... :D
    Sibeniku i njegovim gin. svaka cast, znan da svi prizivu i to, ali sama pomisao da rodim kod gin. koja ce eksperimentirat na meni, no way! Rade cu onda rodit doma... al mojima se ta ideja bas nije svidila, pa me ipak vode u zd!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •