Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Ispitivac baterija

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Ispitivac baterija

Ljudi moji, jel postoji negdje nekakav zgodni uredjajcic pomocu kojeg se moze izmjeriti napon baterija (konkretno 1,5 V)?

Doma nemam nikakav mjerni instrument, ona nekakva ispitna trakica koja se nekad dobivala uz Duracell baterije je nestala i vidim da se vise ne dobiva uz njih i sad mi je ostala samo metoda zicice i zaruljice ... a ja bih bas htio da mogu ispitati jednu po jednu te baterije. A nemam vremena cackati po HG spotu ili pak Svijetu tehnike da nadjem nekakvu slicnu igracku.

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa kupi neki jeftini i mali multimetar. ja sam jednog takvog u bauhausu za nikakve novce.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A imali smo mi nekad i neku kutiju s utorima za različite vrste baterija (AAA,AA,... ) pa se ubaci baterija u odgovarajući utor, a kazaljka na vrhu - hop! - i evo ti očitanja napona.

Al' to već dugo nisam vidjela :/

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Inquirer prvotno napisa
    pa kupi neki jeftini i mali multimetar. ja sam jednog takvog u bauhausu za nikakve novce.
    Kaj i tamo ima toga? Jednom sam pitao pa su mi rekli da ne drze ... (valjda sam pitao nekog sa odjela cigle i cementa )

Pretpostavljam da iam u Tehnocentru Frankopanskoj ili Marticevoj, al tko zna kad cu tamo ... :shock:

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaju neke male zute jeftine (takav imam), a bogme i skupljih profi uredjaja. stoje na policama gdje je struja.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sad mi javio frend da imaju u Tehnocentru Frankopanskoj ispitivace baterija za sve velicine (od AAA do amerikanki) za 29 kn.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Sad mi javio frend da imaju u Tehnocentru Frankopanskoj ispitivace baterija za sve velicine (od AAA do amerikanki) za 29 kn.
    Eto vidiš. To je valjda ta "moja" kutija.

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"kutija" mi zvuci kao elegantnije rjesenje.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Inquirer prvotno napisa
    "kutija" mi zvuci kao elegantnije rjesenje.
    Ali se sa mjernim instrumentom moze mjeriti i jos ponesto (recimo, jel zica u prekidu, to mi nekad bude potrebno).

Kad smo vec kod baterija, zanima me kakva su vasa iskustva sa NIMh baterijama za fotice.
    Kupio sam lani pred Bozic Energizer punjac i set od 4 baterije 2500 mAh za fotic digitalac. Izdrzale su 8-9 mjeseci i 20-30 punjenja i ... riknule. Sad ih napunim, stavim u fotic, napravim dvije fotke i gotovo.
    Punjac je OK, punim u njemu Duracellove 2500 mAH i traju mi po par tjedana intenzivnog fotkanja.

Koliko vama izdrze takve baterije u foticima i koliko punjenja?
    Tip u HG spotu mi je rekao da bi trebale izdrzati minimalno 100 ciklusa, a obicno i vise ... ali nema garancije na zalost.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni SONY originalne koje sam dobila s fotoaparatom pred 3 godine drže još uvijek i jako dugo.

U međuvremenu sam ispucala nekoliko kompleta Vartinih baterija koje su isto tako riknule nakon 30-tak punjenja.

Ove SONYjeve su valjda prevalile više od 200 punjenja!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

JUcer kupio univerzalni mjerni instrument u Tehnocentru u Marticevoj za 59 kn - sve radi sto treba, robustan, sve 5.

Usput, to mi je bila najgora kupovina u zivotu sto se tice posluge - prodavac 10 minuta nije skidao mobitel sa uha dok je posluzivao mene i musteriju prije mene :shock:
    Naravno da sam prigovorio, a on je samo rekao neodredjeno "heh"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •