Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 56 od 56

Tema: treba li pelene uvijek prati na 60C i s deterdzentom?

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Kak dugo je u jednoj peleni? Možda se zacrveni ako je predugo mokra?

Čitam ovdje da neke cure drže bebu u platnenoj peleni i po 3 sata kroz dan. Ja mijenjam puno češće i primijetila sam ako ju slučajno ostavim mokru da se guza zacrveni
    Po noci 12-13sati, po danu kad spavaju - onoliko koliko spavaju 1-3sata, kad su budni max2sata. Tj. tako je BILO.
    Sad su u peleni dok spavaju, ostalo su samo u platnenoj koju mijenjam cim se popiske/pokakaju.

Stalno smo u pamucnim pelenama.

Covere koristimo vunene(nocni nam izdrzi samo cca10 sati, pa su mi sad po noci opet u pul-u)

Nismo cijepljeni.

Sto se dohrane tice - skoro da je i nema. Znaci jos uvijek gotovo iskljucivo dojene bebe.

Kaze ped. da jednostavno imaju jako osjetljivu kozu koja reagira na vlagu, da malo namazemo s kortiksteroidom i u jednokratne.

Za sad je moja odluka ostati u platnenima (moram smisliti neki vuneni cover koji bi nam bio za noc), kad su budni ih presvlacim svako pisanje.
    Samo sta ce biti kad opet dode zima...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

do iduće zime će biti veći i samim tim manje osjetljivi
    margita već sad ne mora stalno biti u pamuku i vuni, može i PUL i flis ponekad, i nema crvenila

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    do iduće zime će biti veći i samim tim manje osjetljivi
    margita već sad ne mora stalno biti u pamuku i vuni, može i PUL i flis ponekad, i nema crvenila
    Tome se i nadam, zato i ne odustajem .

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo me zanima kad perete jedne na 40 , a druge, npr. pokakane na 60 kad stignete nakupiti dovoljno za pranje? Ja se ipak ne mogu natjerati da ih perem s drugim vešom. Da li 2 nove Rodine puse moram više x oprati prije prvog korištenja kako sam radila s Tots bambusicama ili je dovoljno jednom.
    Hvala

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da li 2 nove Rodine puse moram više x oprati prije prvog korištenja kako sam radila s Tots bambusicama ili je dovoljno jednom.
    mozes ih potopiti u kantu vode na 24h da steknu vecu upojnost
    tako je sa svim pelenama

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moje dijete ima atopijski dermatitis i od trećeg mjeseca ima osip u pelenskoj regiji zbog čega sam uz savjet dermatologa prešla na platnene. Osipana je jedan dan više drugi manje, više nakon kakanja pa makar ju taj čas presvukla. Čini mi se ipak da je malo manje od kad je isključivo u pamučnim pelenama. Za noć joj još stavim jednokratnu i kad ju otvorim, koža izgleda dobro. No za slijedećih par minuta na zraku i nakon pranja vaticama počinje izbijati osip i crvenilo. To se puno manje događa kad ju izvadim iz platnene.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •