Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Autosjedalice u javnom prijevozu

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Autosjedalice u javnom prijevozu

Znam da je o tome već bilo govora, ali ne mogu naći.
    Kako djecu smjestiti, tj. prevoziti u autobusu ili tramvaju?
    Hvala Bogu djecu prevozimo isključivo u autu sa obaveznom autosjedalicom, ali ponekad nas ipak zadesi tramvaj ili bus i ja sam u panici cijelim putem vožnje.
    Zanima me šta stoji u zakonu, zar zbilja nema alternative osim dijete u krilo?
    :?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Može i dijete u kolicima, zavezano pojasevima od kolica, suprotno od smjera vožnje i dakako zakočena kolica

nadam se da je to o.k. jer tako se mi vozimo, ništa sigurnije mi ne pada na pamet

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

malo podižem, jer se u zadnje vrijeme često vozim s kolicima u tramvaju (živjeli niskopodni :D )
    koliko su djeca sigurna u kolicima u tramvaju - zavezana naravno?
    koji bi bio ispravan položaj za kolica, tj gdje je najbolje "parkirat" i što se može dogoditi djetetu u nekoj nedajbože nesreći tramvaja.
    da li je moguće da majka zadrži kolica u rukama s obzirom na ipak slabu brzinu tramvaja?
    nekako si mislim ako se kolica izokrenu opet može neka štanga naletit ili nešto na njih
    uh, bježite crne misli...
    bila sam na žalost u jednoj nesreći gradskog autobusa pa sam vidjela kako ljudi lete na sve strane

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

novi niskopodni tramvaji imaju označeno mjesto gdje treba parkirati kolica i ja sam ih osobno uvijek zakočio kako ne bi bježala po tramvaju. preporučljivo je i inače da je dijete u kolicima vezano, ukoliko kolica pružaju tu mogućnost. sigurnost javnog prijevoza proizlazi iz činjenice da su prevozna sredstva masivna i relativno se sporo kreću te imaju veliku zonu amortizacije sudara no ništa nije 100 % sigurno.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja bi uredno birala sjedalo okrenuto suprotno smijeru voznje, sada kada je vec veca i nije u kolicima. naravno meni u narucju a ruke mi glume pojas. i moram priznati da sam uvijek u grcu.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bilo bi zgodno kada bi se kolica mogla nekako zavezati za štangu

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mislim da je zgodno da ovdje podijelim s vama činjenicu da moja mala obožava svog medu i nosi ga svuda sa sobom, u zadnje vrijeme u malim rozim dječjim kolicima.
    Kad se vozimo onda je u autu i taj medo sa svojim kolicima vezan jer mi tako ne leti po stražnjem sjedalu.
    Tako da je smiješan prizor: E u svojoj sjedalici i medo do nje u svojim kolicima. Svi vezani.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

trebaš nam to uslikat i poslat

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dok smo bili u kolicima nije mi problem bila sigurnost (jer sam ih uvijek zakočila) nego bezobrazni ljudi koji su se s vrećicama i paketima, ili jaknama i guzicama :shock: gurali njoj iznad glave.... al to je off topic.

moja ljubičica je sad već velika i hoće sama sjediti (ak ima mjesta ofkors), i tad me malo frka ak bus naglo zakoči (nije da se ne događa), ali ja sjedim kraj nje i držim joj ruku na koljenu (njoj velim da je to zato da ju mazim, a zaprvo je da mogu brzo reagirati ak vidim da bus koči).

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj modesty71 prvotno napisa
    dok smo bili u kolicima nije mi problem bila sigurnost (jer sam ih uvijek zakočila) nego bezobrazni ljudi koji su se s vrećicama i paketima, ili jaknama i guzicama :shock: gurali njoj iznad glave.... al to je off topic.
    pa i to je itekako pitanje sigurnosti...jer pitanje gdje bi ta guzica završila u slučaju naglog kočenja ili sudara...ili paket i vrečica puna npr. graha u limenci...al da im tak nešto kažeš naglas vjerojatno bi te cijeli trajban promatrao k'o paranoičnu gusku...

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    pa i to je itekako pitanje sigurnosti...jer pitanje gdje bi ta guzica završila u slučaju naglog kočenja ili sudara...ili paket i vrečica puna npr. graha u limenci...al da im tak nešto kažeš naglas vjerojatno bi te cijeli trajban promatrao k'o paranoičnu gusku...
    baš tako. jednom sam se s nekom babom gadno zakvačila - imala je neku ogromnu sliku i stala se na mjesto za kolica. ja uđem i lijepo ju zamolim da malo pomakne sliku da mogu tamo zakočiti kolica - e, kad je navalila na mene! kao da sam tražila da se digne sa stolca, i još da sam bezobrazna :? došlo mi je da zbilja i postanem bezobrazna, ali nisam se htjela spuštati na njen nivo. drugi su ju gledali poprijeko pa je ipak na kraju gunđajući pomaknula svoju dragocijenu sliku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •