Pokazuje rezultate 1 do 50 od 171

Tema: Nezdrava školska prehrana

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E, sory ali takav meni je stalno na izletima, ima i druge stvari koje djeca jedu i vole!

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ponovno pokrećem temu. Mene više zanima što jedu oni koji nisu u boravku, nego kod kuće, s bakama, prije polaska u školu ili nakon povratka iz škole. Ima li kakav plan prehrane za školsku djecu koja su praktično sami kod kuće i trebaju nešto pojesti prije ili poslije škole, pod pretpostavkom da ne kuhaju, griju na peći, eventuralno mikrovalna ili nešto što mogu samo uzeti i pojesti.

Lavić će sada u 2. razred i još mi je mali za petljanje po štednjaku.

Općenito me zanima kako su Vama, zaposlneim roditeljim čija djeca nisu u boravku organizirana prehrana Vaših školaraca. Pliiiz, pomoć,, prošle godine nam je sistem totalno zakazao, jer se lavić poprilično udebljao, koliko god se ja trudila da mu organiziram obroke. Il sam tupa il sam nesposobna, help, namam nikakve pomoći ni od koga. Baka-svekrva je totalno nekooperativna i moram se organizirati s lavićem da se to ove godine ne ponovi.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja nemam školarca, a i doma sam, ali se s pitanjima brzinskih obroka svakodnevno bakćem - jer pakiram i kuham mužu da ima kuhano za posao, a i kako mi puno landramo često planiram zamrznuti, pa odmrznuti nabrzaka da nas klopa ne koči u životnoj radosti.

E, i za vikende često pripremim unaprijed, tako da kadgod dođemo, imamo puni obrok.

Trebalo je neko vrijeme da se uvježbam, ali sad imam jednostavno pravilo - uvijek skuhaj malo više, štogod da radiš (osim krumpira, gljiva i takvih stvari - koje zdravorazumski nitko neće smrzavati i odmrzavati), zamrzni i uživaj.

Imam dvije kategorije - jedna porcija (npr. kad sam sama doma, klinci negdje s tatom, ili za tatu) i kategorija - za cijelu obitelj.

U biti štogod kuhaš - odvoji porcijicu, i zamrzni. Eventualno u plastičnu posudicu stavi sve - meso, povrće, ugljikohidrat, npr. paštu, izvadi ujutro, nek bude u frižideru, i mali može podgrijati na npr. 5 minuta u mikrovalnoj, pričekati minutu, otvoriti i jesti.

Tako mu možeš i juhu zamrznuti, da fakat ima puni obrok.

Rizi-bizi je super kad se odmrzne, i pašta s paradajzom, i pohanci, i variva od povrća. Ma sve! Eto, probaj, nadam se da će ti se svidjeti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod nas sve isto, s tim da ne zamrzavam, nego skuham dan ranije za sve nas.

Doručak jedemo svi zajedno, svako jutro, otkad su klinci sposobni sjediti za stolom. Znaju i sami uzeti odavno, ali rijetko imaju priliku. Tada to budu jednostavnije stvari - kruh i namaz, mlijeko ili čaj (filter vrećica + voda iz bojlera). Med za čaj je onaj u "pametnoj" bočici jer su lijeni grabiti žlicom iz pikse. Čak vole i kocke smeđeg šećera.

Moj stariji ove godine izlazi iz boravka, pa će morati ugrijati jelo sam. Doći će oko 12-13 sati, kako koji dan, a jelo će ga čekati u frižideru, u porciji za mikrovalnu. Moji obožavaju variva + meso, pa to nije problem. I juhu vole, pa se i to može riješiti. Tjesteninu s preljevom i rižu/rižoto isto se uredno može skuhati unaprijed i tako pripremiti. Svježa salata je malo veći problem, ali dijete voli mini rajčice i obične, pa to jede. Isto svi obožavamo kuhane salate (cikla, grah, leća, mahune, karfiol) koje se mogu pripremiti ranije. I lešade, ali bez krumpira. Od mesa - pohanci, faširanci, paprikaš, perkelt, kuhano meso iz juhe i sl. Problem mi je riba, koju obožavaju, ali uglavnom dobiju za večeru ili za naš ručak oko 16 sati.

I još nešto - glede debljanja, moji ne smiju doma imati slobodan pristup slatkišima (čokolada, keksi). Imaju pristup, ali odabranim stvarima: domaća štrudla vrsta raznih ili pita (trenutno je pita od jabuka "in"), suho voće i slično. Dakako, i svježe voće ali moj stariji ne uzima voće sam od sebe. Mlađi je druga priča, taj će se najesti voća i preskočiti ručak, ali o tome ću misliti slijedeće godine kad i on izađe iz boravka.

Imala sam problem i s činjenicom da nisu dovoljno pili, pa sam počela na stolu ostavljati vrč soka od bazge (mog domaćeg) i to se riješilo.

Eto, takvi su nam planovi. Kako će to ići kad krene školska godina, ne znam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •