-
Kod nas sve isto, s tim da ne zamrzavam, nego skuham dan ranije za sve nas.
Doručak jedemo svi zajedno, svako jutro, otkad su klinci sposobni sjediti za stolom. Znaju i sami uzeti odavno, ali rijetko imaju priliku. Tada to budu jednostavnije stvari - kruh i namaz, mlijeko ili čaj (filter vrećica + voda iz bojlera). Med za čaj je onaj u "pametnoj" bočici jer su lijeni grabiti žlicom iz pikse. Čak vole i kocke smeđeg šećera.
Moj stariji ove godine izlazi iz boravka, pa će morati ugrijati jelo sam. Doći će oko 12-13 sati, kako koji dan, a jelo će ga čekati u frižideru, u porciji za mikrovalnu. Moji obožavaju variva + meso, pa to nije problem. I juhu vole, pa se i to može riješiti. Tjesteninu s preljevom i rižu/rižoto isto se uredno može skuhati unaprijed i tako pripremiti. Svježa salata je malo veći problem, ali dijete voli mini rajčice i obične, pa to jede. Isto svi obožavamo kuhane salate (cikla, grah, leća, mahune, karfiol) koje se mogu pripremiti ranije. I lešade, ali bez krumpira. Od mesa - pohanci, faširanci, paprikaš, perkelt, kuhano meso iz juhe i sl. Problem mi je riba, koju obožavaju, ali uglavnom dobiju za večeru ili za naš ručak oko 16 sati.
I još nešto - glede debljanja, moji ne smiju doma imati slobodan pristup slatkišima (čokolada, keksi). Imaju pristup, ali odabranim stvarima: domaća štrudla vrsta raznih ili pita (trenutno je pita od jabuka "in"), suho voće i slično. Dakako, i svježe voće ali moj stariji ne uzima voće sam od sebe. Mlađi je druga priča, taj će se najesti voća i preskočiti ručak, ali o tome ću misliti slijedeće godine kad i on izađe iz boravka.
Imala sam problem i s činjenicom da nisu dovoljno pili, pa sam počela na stolu ostavljati vrč soka od bazge (mog domaćeg) i to se riješilo.
Eto, takvi su nam planovi. Kako će to ići kad krene školska godina, ne znam.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma