Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: klamidija

lavanda

Početno klamidija

Ne znam da li je ovo tema za ovaj forum, ali da pokušam

Zanima me da li postoje neki simptomi kad imaš klamidiju?
    Znam da ju je teško detektirati (pa čak i izlječiti). Ja svaki mjesec nakon mjesečnice imam problema sa urogenitalnim infekcijama. Probala sam sve živo, pamučni ulošci, urološki čaj, čajevac, lavanda, češnjak.... Ništa.
    Doktorica sumnja u klamidiju. Na zadnjem brisu prije godinu dane je nije bilo. Sad moram ponovno napraviti bris, znači tek za mjesec dana na pregled, pa za mjesec dana po nalaze (privatno mi je preskupo ).

Eto, ako je netko imao klamidiju, iskustva molim.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne znam zašto trebaš tako dugo čekati za bris. Nalaz bude gotov za par dana.

BTW, ja sam imala klamidiju, bez ikakvih simptoma, slučajno su ju otkrili na pretragama zbog drugih zdravstvenih problema.

Početno

ako je i potvrdjena,jel zna netko sto je najbolji lijek..prirodni..

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam za prirodni lijek
    meni su nazalost samo antibiotici pomogli

zna se vracat, ako se negdje 'zakukulji' pa se javi kad imunitet oslabi...

nadam se da ces je se rijesiti zauvijek

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nije se spomenulo, ali i partner bi se trebao lijeciti da ne uleti ping-pong efekt!

lavanda

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ne znam zašto trebaš tako dugo čekati za bris. Nalaz bude gotov za par dana.

BTW, ja sam imala klamidiju, bez ikakvih simptoma, slučajno su ju otkrili na pretragama zbog drugih zdravstvenih problema.
    pitala sam telefonom, rekla mi ginek. da se čeka mjesec dana (možda je mislila samo na papa test :? ).
    kaže isto da je moguće da se klamidija zavukla u mokraćni kanal pa ju zato ne može detektirati na vaginalnom brisu. urinokultura mi je sterilna a ja umirem dok mokrim. tko je ovdje lud? kako uopće otkriti tu glupu beštiju?
    valjda ću sutra više saznati jer ovo je za izludit.
    pozdrav svima

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Može se iz krvi- u zaraznoj rade i mislim da se nalazi čekaju 2 tjedna.

Napravite ti i muž, lara 26 je dobro napisala.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni su rekli (tada kad sam imala klamidiju) da to iz krvi nije skroz pouzdano. Odnosno, ako je nalaz pozitivan, sigurno je imaš, ali ako je negativan, postoji ipak mogućnost da je imaš. :/

Liječiti obavezno i partnera, antibiotik doktor određuje prema antibiogramu (obično doksiciklin ili sumamed).

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

To ti je na žalost,i sa rezultatima iz briseva, isto tako i negativan rezultat brisa ne znači da klamidije nema.

Neki liječnici nakon liječenja preporučuju 3 puta ponoviti briseve, pa treći negativan je mjerodavan.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mene je svojedobno ginica poslala na bris oka (nakon nekoliko negativnih vaginalnih briseva), obrazlažući to time da se navodno klamidija lakše uhvati pri brisu spojnice oka nego vaginalnom. Tada je i taj bris oka bio negativan, ali ubrzo smo je čopili pri slijedećem vag. brisu. Popila sam antibiotik i nakon toga dužu kuru prirodnih lijekova i od tada nikakvih infekcija (a bile su učestale i raznovrsne). Da pokucam....
    Mislim da su mi pomogli upravo ti prirodni pripravci jer sam se prije toga godinama vrtila u krug, infekcija-antibiotik-infekcija, a od tada ništa, čak je i trudnoća protekla s vrlo maaaalo gljiva i to jednokratno, a zna se da u trudnoći kod organizama sklonih tome može doći i do većih plantaža.

lavanda

Početno

Svenovamama, ako nije frka, možeš malo detaljnije o tim prirodnim ljekovima
    Ja čekam nalaze drugi tjedan. Zvučat će glupo i grozno, ali bila bih sretna da mi otkriju nešto, bilo što, daju antibiotike i da riješim više ovaj fantomski problem. Umirem od bolova a nalazi sterilni.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj lavanda prvotno napisa
    Zvučat će glupo i grozno, ali bila bih sretna da mi otkriju nešto, bilo što, daju antibiotike i da riješim više ovaj fantomski problem.
    Uopče ne zvuči glupo, tako sam i ja mislila, neka mi nađu štobilo, samo da više znam koji mi je vrag.

No, ono što je meni pomoglo zove se Zagurth (mislim da se tako piše), u obliku kapsula je i djeluje na principu da jača prirodnu floru i faunu (jasno onu poželjnu) i na taj način eliminira nepoželjne "goste". Jedna od glavnih komponenti mu je nešto po sastavu vrlo slično ab kulturi, samo u puno večoj koncentraciji. Istodobno sam se izvana ispirala otopinom koja se zove Mucilvit Calendula i služi za ublažavanje svrbeža, crvenila, osjećaja peckanja, uglavnom neugodnih popratnih pojava svih gino infekcija. Obje stvari su se svojedobno (prije cca 5 god) mogle kupiti samo u jednoj biljnoj apoteci u Trstu (ako ti je Trst poznat, ona na Piazzi della borsa, mislim da se i apoteka tako zove). Moja ginica mi je to preporučila nakon niza uzaludno popijenih antibiotika i non stop pozitivnih briseva , kada više nije znala s čim da me liječi. Eto meni je pomoglo, klamidija od tada negativna, ostale beštije nestale :D . Nadam se da sam bar malo pomogla (sorry na laičkoj interpretaciji, nisam medicinar).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zaboravila sam napomenuti da dok traje terapija, obavezno je iskuhavanje gačica, ne korištenje dnevnih uložaka, najbolje nikada, i naravno liječenje partnera.

lavanda

Početno

hvala ti puno, svenovamama!
    ja sam jučer kupila kapsule LACTOGYN. to su nove kapsule na našem tržištu, proizvodi ih JGL iz rijeke. to je nešto slično ovome što si ti napisala, tj. koncentrirani LGG odnosno probiotik koji održava žensku floru.
    nije mi trst baš blizu ali probat ću naći neku sličnu otopinu i kod nas

bacam se na iskuhavanje veša, pobacat ću sve uloške iz kuće, lječit ću i muža and so god help us!!!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uf, ja danas dobila nalaz brisa i pronađena mi je chlamydia trachomatis. Danas više ne stignem do ginekologa, a do ponedjeljka ću poluditi. Najviše od svega me brine koji će mi antibiotik dr. prepisati budući da dojim. Nekako nemam baš previše povjerenja u njega, malo je onako nonšalantan, mislim da za njega dojenje i nije baš neka najvažnija stvar na svijetu. Ima li netko nekih saznanja i/ili iskustava koji antibiotik mogu piti i dojilje a da je učinkovit u borbi protiv klamidije?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure pogledajte ovaj link, ja sam trenutno na terapiji s ovim proizvodima, navodno zamjenjuju antiobiotik, pa se nadam da će pomoć
    http://www.hok.hr/pa/marinalab/acidosalus.html

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala puno, vidjet ću šta mi ginekolog kaže. Malo sam surfala pa sam naišla na ovo:
    Erythromycin or amoxicillin are antibiotics that are commonly used to clear chlamydia if you are pregnant or breastfeeding.
    Erythromycin makes some people feel sick.
    Both antibiotics may cause some diarrhoea.
    A switch to another antibiotic may be advised if side-effects become troublesome.
    Bubica, a cijena?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj roko006 prvotno napisa
    Bubica, a cijena?
    Acidosalus probiotički terapijski probiotik- pakiranje je 1000ml, dnevna doza je 2dcl i košta oko 100kn (čini mi se 115kn),
    a A. probiotički dijetetski pripravak za kožu i sluznice je pakiran 200ml,( s njim se dobiju šprice) i unosi se u rodnicu svaku večer po 10ml, mislim da je bio oko 85kn.
    Curica mi se bori sa Eschirihijom pa njoj dajem žličicu probiotika dnevno.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bubica, thanks!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nema u Šibeniku
    uvik nas priskoče

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj roko006 prvotno napisa
    Hvala puno, vidjet ću šta mi ginekolog kaže. Malo sam surfala pa sam naišla na ovo:
    Erythromycin or amoxicillin are antibiotics that are commonly used to clear chlamydia if you are pregnant or breastfeeding.
    Erythromycin makes some people feel sick.
    Both antibiotics may cause some diarrhoea.
    A switch to another antibiotic may be advised if side-effects become troublesome.
    Bubica, a cijena?
    ja sam eritromicin i amoksiciklin pila za ureaplazmu i streptokok

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je moja gino dala sumamed meni i MM-u - 2 tablete od 500 mg (znači jedan gram) jedan tjedan (bio je slučajno četvrtak), onda za tjedan dana u četvrtak opet i za tjedan dana u četvrtak opet. Vadila sam bris za 10 dana, iako bi bilo bolje da sam pričekala 3 tjedna ili mjesec dana (bilo mi je hitno zbog MPO postupka) i tad je bilo negativno, a ponovit ću opet. Navodno je najpouzdanije radit chlamidiju u državnim institucijama (ne kod privatnika) - tako sam ja čula. Ja nisam imala nikakvih simptoma, ali sam imala česte gljivične upale i moja gino je rekla da to može biti povezano. Obavezno uz antibiotik uzimaj lactogyn oralno jer antibiotici uništavaju prirodne laktobacile u rodnici, pa onda navučeš candidu.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ina33 hvala, ali sumamed ne smije uz dojenje a to je ono što mene najviše muči!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imala sam je prošle jeseni. Na redovnom ginekološkom pregledu (tzv. servisu) mi je otkrivena uzimanjem briseva (kod soc. ginekologice).
    Nalazi su gotovi za najviše 4 dana. Dobila terapiju za mene i za MM Sumamed 1. dan 1g, a onda još 4 dana po 500mg oboje, osim toga sam dobila još i Medazol vaginalete.

Moja kuma je dobila istu terapiju, ali nije dobro shvatila ginekologa pa je ona popila jednu kutiju, a NJM drugu, a trebali su svaki po dvije, pa joj se za mjesec dana vratila.

Svakako nakon mjesec dana treba otići na kontrolni bris, pa nakon još mjesec dana na još jedan. Tek nakon dva negativna nalaza možeš biti sigurna da je više nema. Najbolji način je ići na direktnu imunofluorescenciju. To rade privatni laboratoriji (oko 1000kn), ali radi se i preko HZZO-a u Zavodima za javno zdravstvo i ništa se dulje ne čeka (4 dana u OS).

Jako je opasna, zbog nje se mogu pojaviti priraslice u jajovodima što dovodi do začepljenja i steriliteta.
    Simptoma nema, zato i jest tako podmukla.
    Jako je važno da za vrijeme terapije koristite kondom, a na kontrolni bris nemoj ići prije nego što prođe mjesec dana od posljednjeg sumameda jer se on dugo zadržava u organizmu, pa ti može dati lažne rezultate.

Ako već ideš na bris za mjesec dana, neka ti uzme uzorak i za Ureaplasmu, Mikoplasmu, aerobe i anaerobe jer i oni mogu praviti probleme slične tvojima.

Ja sam se riješila jednom kurom, nakon dva mjeseca, direktna imunofluorescencija mi je bila negativna na klamidiju. Nadam se da će sve biti u redu, i nemoj čekati dulje nego što moraš.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E sad ti budi pametan :?. Mene su uvjeravali da je baš metoda dirktne imunofluorescencije loša metoda i da treba svakako metodom DNA PCR, nikako direktnom imunofluorescencijom jer je navodno ta imunofluorescencija subjektivna metoda di laborant nešto osvjetljava i gleda i pritom je njegova procjena subjektivna, a navnodno je DNA metoda objektivna. To su mi podaci od doktorice koja je radila s obje metode, navodno se ta imunofluorescencija više ne radi toliko po državnim zavodima koji imaju jako puno briseva za obraditi i čula sam mišljenje ginića da je briseve najbolje napraviti u Rockfellerovoj, a ne ići kod privatnika. Navodno privatnici više koriste tu imunofluorescenciju i znaju dobivati lažno pozitivne nalaze. Isto sam čula od prijateljice mol. biologice, naime, to da je DNA metoda bolja i pouzdanija, ali nju npr. u ZG-u radi samo jedan privatnik. Ima cijela rasprava o tim metodama i liječenju chlamidije (par strana) na potpomognutoj - na prvoj stranici - post se zove Chlamidia i IVF u Mariboru - pogledaj, možda je netko liječio drugim antibioticima koji nisu sumamed. Sretno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jedino, cijeli topic ima par strana, ne znam je li ti se da toliko čitati, i više ga se može nazvati "Sve što ste ikada htjeli znati o Chlamidiji i više od toga" .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, kao da se npr. u St-u otkad se koristi ta DNA metoda (a ne ta imunofluorescencija) čeka manje - isto tako 4 dana.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

po simptomima izgleda da i ja imam tu beštiju
    dojim, sumamed ne dolazi u obzir
    ne mogu prekinuti ni na 2 tjedna jer mi izdajanje nije nikad išlo, to bi značilo potpuni prekid dojenja

lovi me depresija

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Chlamidija nema simptoma. Dugotrajno neliječena chlamidija izaziva neplodnost - nisam u dilemama oko dojenja (neplodnost), ali to vam je ozbiljna boleština, nije to 'ko gljivice pa da se može zanemariti, niti se može liječiti homeopatijom, niti samo vaginaletama i sl. Procijenitie rizike same, ali moj bi savjet bio - antibiotik.

lavanda

Početno

Evo još jedna informacija u vezi detektiranja klamidije u mokraćnim kanalima: moram vaditi bris uretre baš kao i naši muškići. dobro ne baš isto, but you know what I mean! Ulovit ću te beštijo samozatajna

Pitanje: kako sam već luda od bolova, upala i sl., i kako svi doktori sumnjaju na klamidiju ali ju nažalost ne mogu uloviti, ima li smisla popiti sumamed i bez dijagnoze? sumamed liječi klamidiju, možda bi se riješila svih tih muka :/
    ni doktor ni ginekolog mi ne daju recept, a ja mislim da mi 3 komada sumameda mogu pomoći a ako i nemam klamidju, ne mogu mi valjda toliko naštetiti. nisam za trpanje antibioticima pod svaku cijenu ali kad čovjeka boli popio bi bilo šta samo da prođe.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I pitajte giniće za eritromicin - da li s njime možete dojiti. Nemojte dugo pustiti chlamidiju, ako planirate još djece, to vam je moj najozbiljniji savjet (može izazvati priraslice na jajovodima i zaštopati ih). Evo s mog antibiograma, na što je moja bila osjetljiva (ako dobro čitam nalaz, jer bio je uz nju još i streptokok B):

amoksicilin
    klindamicin
    amoksic. + kl. kiselina
    eritromicin
    cefaleksin
    azitromicin

Obavezno uz antibiotik 2x dnevno lactogyn piti - ima u apotekama za kupiti (posebno klindamicin izaziva divljanje gljivica).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lavanda, meni su na kontrolnom brisu nakon sumameda našli ešerihiju u malim količinama i enterokok, radili su posebno pažljivo jer sam se spremala na IVF u Maribor i laborantica koja mi je radila mi je rekla da mi vjerojatno nitko ne bi ni dao antibiotik da ne idem u Maribor. Unatoč tome mi je ipak moja ginićka odlučila ne dati antibiotik nego samo da pijem brusnicu. Nakon toga sam isto bila dobila upalu sinusa koja je dugo trajala - tipa 15 dana ni makac - i moja opća dr. kad je čula da sam pila antibiotik i to sumamed isto mi je rekla da ona ne bi antibiotik. Hoću ti reći da sumamed nije bezazlen i možda bi bilo najbolje još koji put ponoviti bris.

lavanda

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Hoću ti reći da sumamed nije bezazlen i možda bi bilo najbolje još koji put ponoviti bris.
    Uf, imaš pravo, to je bila samo moja očajnička ideja, nakon godinu dana muke, 1000 napravljenih briseva (negativnih na bilo što!), i non-stop užasnih bolova.
    A da ne bih ja ispala hipohondar, potvrdila mi i moja krvna slika nakon što sam završila na hitnoj od bolova nakon mokrenja: sedimentacija i granulociti povišeni, znači upala. Ali nigdje nikakvih bakterija.
    Otuda moja luda ideja o sumamedu...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kužim te. Ali možda ovaj bris uretre nešto pokaže pa da ne piješ napamet. Mislim, teško će ti koji doktor pripisati sumamed, a da ti je sve sterilno... Ja chlamidiju nisam ni osjetila, nikakvih problema s mokrenjem, nikakvi bolovi koje ti opisuješ, jedino imam kontinuirane kandidijaze i bakterijske upale, ali i inače sam tome sklona (možda je i dulje vučem).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •