-
Imala sam je prošle jeseni. Na redovnom ginekološkom pregledu (tzv. servisu) mi je otkrivena uzimanjem briseva (kod soc. ginekologice).
Nalazi su gotovi za najviše 4 dana. Dobila terapiju za mene i za MM Sumamed 1. dan 1g, a onda još 4 dana po 500mg oboje, osim toga sam dobila još i Medazol vaginalete.
Moja kuma je dobila istu terapiju, ali nije dobro shvatila ginekologa pa je ona popila jednu kutiju, a NJM drugu, a trebali su svaki po dvije, pa joj se za mjesec dana vratila.
Svakako nakon mjesec dana treba otići na kontrolni bris, pa nakon još mjesec dana na još jedan. Tek nakon dva negativna nalaza možeš biti sigurna da je više nema. Najbolji način je ići na direktnu imunofluorescenciju. To rade privatni laboratoriji (oko 1000kn), ali radi se i preko HZZO-a u Zavodima za javno zdravstvo i ništa se dulje ne čeka (4 dana u OS).
Jako je opasna, zbog nje se mogu pojaviti priraslice u jajovodima što dovodi do začepljenja i steriliteta.
Simptoma nema, zato i jest tako podmukla.
Jako je važno da za vrijeme terapije koristite kondom, a na kontrolni bris nemoj ići prije nego što prođe mjesec dana od posljednjeg sumameda jer se on dugo zadržava u organizmu, pa ti može dati lažne rezultate.
Ako već ideš na bris za mjesec dana, neka ti uzme uzorak i za Ureaplasmu, Mikoplasmu, aerobe i anaerobe jer i oni mogu praviti probleme slične tvojima.
Ja sam se riješila jednom kurom, nakon dva mjeseca, direktna imunofluorescencija mi je bila negativna na klamidiju. Nadam se da će sve biti u redu, i nemoj čekati dulje nego što moraš.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma