Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: Zima u domu - kako popraviti atmosferu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Zima u domu - kako popraviti atmosferu?

Dolazi zima, rano se mrači, hladno je, pa me zanimaju neki jednostavni prijedlozi za "podizanje" atmosfere unutar doma svoga, da ne bude sve tako sivo i depresivno.
    Znam da ima nekih fora s eteričnim uljima ili kombinacijama boja u stanu, ali tu moje znanje prestaje.
    Sigurno imate više iskustva od mene u stvaranju ugodne atmosfere u kući, pa molim prijedloge na sunce! Imam samo jednu ogradu: molim bez previše kompliciranih kreativnih pothvata, jeri imam: a) dvije lijeve ruke; b) vrlo malo slobodnog vremena; c) nikakvog kreativnog duha - sve mi se mora doslovno nacrtati i objasniti.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Naranča, mandarina, mrvica metvice (ali doslovno kap), žuti prekrivač za kauč, crveni jastučići...kod mene ti je uvijek ko u dječjem vrtiću!

I naranča, a osobito mandarina su odlična ulja za djecu, vole ih i nitko s njima nema problema (nekim ljudima ne pašu mirisi pa zato), a uvijek možeš raditi one klasične blagdanske kombinacije, malo klinčića, cimeta i naranče.

Meni je divan geranij, lavanda opušta, ma svako ulje daje svoje.

Kombiniraj i uživaj

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je zapravo zima i zimsku ugođaj znatno ljepši i intimniji od onih ljetnih. Kad rano padne mrak, upale se lampe, koja svijeća izvan dohbata djece, pričaju priče unutra dok je toplo a vani pada kiša ili još bolje snijeg - meni je to super. Još ako doma imate kamin, predivno je.
    A tek kad dože božić i bor, pa pravljenje aranžmana, ukrašavanje kuće - jedva čekam :D

Početno

Citiraj sonya prvotno napisa
    Naranča, mandarina, mrvica metvice (ali doslovno kap), žuti prekrivač za kauč, crveni jastučići...kod mene ti je uvijek ko u dječjem vrtiću!

I naranča, a osobito mandarina su odlična ulja za djecu, vole ih i nitko s njima nema problema (nekim ljudima ne pašu mirisi pa zato), a uvijek možeš raditi one klasične blagdanske kombinacije, malo klinčića, cimeta i naranče.

Meni je divan geranij, lavanda opušta, ma svako ulje daje svoje.

Kombiniraj i uživaj
    a jos kad uz ovu kombinaciju zamirise vruci caj....mmmmmmmmmm
    ili tek peceni kolaci :D

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    meni je zapravo zima i zimsku ugođaj znatno ljepši i intimniji od onih ljetnih. Kad rano padne mrak, upale se lampe, koja svijeća izvan dohbata djece, pričaju priče unutra dok je toplo a vani pada kiša ili još bolje snijeg - meni je to super. Još ako doma imate kamin, predivno je.
    A tek kad dože božić i bor, pa pravljenje aranžmana, ukrašavanje kuće - jedva čekam :D
    potpisujem

i ja sam nabacila jastuke toplih boja, u dnevnom boravku su mi na prozoru uvijek svijeće koje jako često palimo, recimo sad imamo i 3 bundeve /ostale od haloween partya, ali su tako lijepe da ih mi ne mičemo do daljnjega/, pa sam na flaks nalijepila jesensko lišće koje sam skupila u šumi i sprešala, pa visi po prozorima..
    uvijek volim imati doma i sezonskog cvijeća ili nekog granja s bobicama i sl...pa eterična ulja...ah, ja baš volim jesen
    vani zima, a nama u kući tooplo

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zimski kućni ugođaj ima svojih čari. Više smo doma, bliže jedni drugima, igramo društvene igre, slažemo legiće, čitamo - svako svoje ili zajedno, pričamo, pijuckamo neko toplo piće, slušamo muziku, sviramo.

Boje u stanu su nam žive i tople, a kad mi fali svjetla upalim svu rasvjetu. Nije sunce, ali pomaže.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    pa sam na flaks nalijepila jesensko lišće koje sam skupila u šumi i sprešala, pa visi po prozorima..
    lišće izgleda fenomenalno!!!!!!!!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja obožavam mješavinu mirisa cimeta, vanilije i jabuke, to mi je pravi zimski miris. Alternativa je miris bora s mirisom naranče.

Sad ima za kupiti i Air Wickovih zimskih mirisa, zovu se nešto u stilu "bakina kuhinja", "zimski kamin" i slično.

Naravno, tu i tamo padne koja dekoracija, ne previše da ne bude kičasto, a opet dovoljno da se primijeti. I ne ništa lomljivo, naravno.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

u bio-bio ima krasnih primaverinih i inih 100% pravih etericnih ulja, a primavere ima jos puno gotovih sjajnih "zimskih" mjesavina.
    nama je zimi "duftlampe" nezaobilazna.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i kod nas su zimi tople boje jako bitne,osim toga, svjeće!
    volimo ih svi i imamo ih svugdje, male velike, mirišljave(kao što reče sanja, divne su one sa mirisom zime(kod nas su Wintertraum-zimski san ) i odlične su.
    U spvaćaoj, imamo one malene svijeće poredane posvuda ,a zimi se i kupamo(u kadi) uz svijeće
    meni lično je jaaako bitan raspored svjetla(volim dosta indirektnih izvora) puno mi je draže od jednog lustera.
    I definitivno, naš favorit:

svjeće, film, nešto dobro za papati,tople deke(a sad još kad nam bude gotov kamin :D )pa još prava vatrica, ma nema ...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    u bio-bio ima krasnih primaverinih i inih 100% pravih etericnih ulja, a primavere ima jos puno gotovih sjajnih "zimskih" mjesavina.
    nama je zimi "duftlampe" nezaobilazna.
    meni je super nihov 'san zimske noci'

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e sad, mozda je ovaj san zimske noci ustvari od bioaromatike :/ ...

ali, meni su mijesavine draze od jedne vrtse etericnog ulja...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moram u Bio&bio. Inače koristim eterično ulje melise ili naranđe.
    Kod mene je uvijek sve šareno, naranđasto, žuto i crveno. A isto u ormare stavim eterično ulje. Nakapam ga na vaticu i stavim u malu najlonsku vrećicu koju izbockam. U zimi su mi zakon dekice kad se sklupčam na kauč ispred TV-a. A i krasan aranžman od suhog lišća i jabučica i divljih kestena može popraviti atmosferu. Da ne spominjem vruću čokoladu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Joj, baš ste super s preporukama .
    Pitanje u vezi svijeća i svjećica: nije vas strah požara? Mene pomalo jest :/ tj. ne znam koliko je taj strah utemeljen (nemojte mi se smijati).
    Što se eteričnih ulja tiče, prošle zime smo probali bor, ali miris je bio vrlo slab, uopće se nije osjetio. Koju količinu stavljate npr. za dnevnu sobu (ako ide u onu lampicu za eterična ulja)?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanja, i mene je bilo strah požara dok nismo nabavili jednu genijalnu lampu iz Body Shopa u kojoj se čak i intenzivnim puhanjem svijeća teško gasi, tako da nema šanse da je ugase propuh ili vjetar, a budući da je dosta teška, ne bojim se da bi se mogla samo tako prevrnuti. I naravno da stoji izvan dohvata djece, to se podrazumijeva.

A sad, što se tiče količine ulja, rekla bih da to ovisi o njegovoj kvaliteti. Ponekad moramo staviti i po pet kapljica, a ponekad su dosta dvije. Baš smo nedavno kupili ulje u Body Shopu (ljetni mirisi), stavili dvije-tri kapi i bilo je toliko intenzivno da sam morala otvoriti prozor.

Kupi neke fine zimske mirise koje voliš i igraj se kombiniranja - kap ovog, kap onog, pa ako je preslabo dodaj još koju kapljicu. Svaki put će ti biti drugačije, a uvijek jako ugodno.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Tanja, i mene je bilo strah požara dok nismo nabavili jednu genijalnu lampu iz Body Shopa u kojoj se čak i intenzivnim puhanjem svijeća teško gasi, tako da nema šanse da je ugase propuh ili vjetar, a budući da je dosta teška, ne bojim se da bi se mogla samo tako prevrnuti. I naravno da stoji izvan dohvata djece, to se podrazumijeva.

A sad, što se tiče količine ulja, rekla bih da to ovisi o njegovoj kvaliteti. Ponekad moramo staviti i po pet kapljica, a ponekad su dosta dvije. Baš smo nedavno kupili ulje u Body Shopu (ljetni mirisi), stavili dvije-tri kapi i bilo je toliko intenzivno da sam morala otvoriti prozor.

Kupi neke fine zimske mirise koje voliš i igraj se kombiniranja - kap ovog, kap onog, pa ako je preslabo dodaj još koju kapljicu. Svaki put će ti biti drugačije, a uvijek jako ugodno.
    i mi koristime lampice za svjeće :D

ovaj sanjin prijedlog je odličan

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Obozavam pravu zimu a i bolje mi je jer sam odrasla u zemlji gdje je onda mokro, hladno i mracno

- Evo mi jucer obesili nove slike i sada imam osjecaj kao da smo se preselili u novi stan ...
    - Pocela sam peci neke NL kolacice koji su tradicionalni za zimu, tj. Sv. Nikolu i stan mirisi po zacinima.
    - Napikala sam mandarinu s klincekima, obozavam taj miris.
    - Napunila sam veliku kosaru s ceserima (dobro sam ih osila u rolu da se otvore) i dodala mandarine za boju
    - Na kuhinsjkom stolu nam stoji velika zdjela sa svjezim lorberom, mandarima i narovima

Obozavam zimu!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mmm, učlanjujem se u klub obožavatelja ovog dijela godine koji sada dolazi - ma koja depra, čista romantika, toplina doma... Ja osobno jako volim žarko crvenu za ovo doba godine, naročito kad se približava prosinac. Alternativa je bijela i srebrna.
    Baš ste me sad potaknule da odem za pauzu u Bio&Bio, i popunim kolekciju ulja..

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

http://public.fotki.com/irenasulic/n...ski-jastucici/

Ovo su moji omiljeni zimsko praznični jastučići a uz njih sa istim motivom imam još male i velike stoljnjake.Koristim ih samo za Božić koji mi je sad teško zamisliti bez njih.Sve je to radila moja baka.Možda je malo tamno na slici ali boja je baš vesela žuta,razbija monotoniju.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zanima me, i nadam se da se Tanja neće naljutiti što ću malo zloupotrijebiti mjesto na njezinom topicu, koje boje povezujete sa zimom i Božićem?

Meni je najljepša klasična crveno-zlatno-tamnozelena kombinacija, no u međuvremenu mi je lagano dosadila. Neki dan je mm bio u Ikei i pričao mi da je došlo puno prekrasnih novih dekoracija, a samo dan-dva nakon toga nam je i doma stigao Ikein zimsko-blagdanski katalog koji je...mmmm...prekrasan.

Bavim se mišlju da ove godine sve prebacimo u srebrnu varijantu, no strah me da ne bude prehladna atmosfera. Ili da kombiniram sa crvenom, umjesto zlatne? Kako vam se sviđa ta kombinacija? Malo sam se igrala i varijantom srebrno-plavo, no to mi djeluje prehladno i sumnjam da bi pasalo u naš prostor.

Guknite.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je najdraža srebrno-ljubičasta, ili zlatno-ljubičasta ako želiš nešto toplije

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, ja baš ne volim ljubičastu u interijeru.

Ljubičastu odjeću da, ali ništa drugo. :/

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da pojasnim: u našem interijeru. Zbog boja koje u njemu prevladavaju, mislim da ljubičasta nikako ne bi pasala.

Inače sam vidjela prekrasnih ljubičasto-srebrnih borova.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja volim kombinacije:

bijelo + srebrno
    bijelo + zlatno
    bijelo + srebrno + crveno
    bijelo + zlatno + crveno

ali zašto ne i npr:

zlatno + smeđe + crveno
    srebrno + plavo + ljubičasto

ili samo jedna boja;

samo zlatni ili samo bijeli bor?

..ili neka boja, pa u kombinaciji sa staklenim/prozirnim kuglicama..?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, Anek, bijelo sa srebrnim i bijelo sa zlatnim je i meni prekrasno.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Sjeća li se još netko ukrasa na boru kakvi su bili prije 20-30 i više godina.Veseli i šareni.Danas su se stvari malo promijenile pa svi pomno biramo boje.Kod mene je plavo-ljubičasto-lila-zlatna kombinacija u igri ove godine ali pojma nemam kako će izgledati jer sam većinu tih kuglice kupila lani na rasprodaji I imamo prekrasnog anđelka na vrku u boji starog zlata.Ali neću bacati ni stare ukrase pa tako će se naći pokoja crvane kuglica,i pokoji zeleni djed Mraz...........uz te me kuglece vežu neka sjećanja iz djetinjstva.Ah da ne zaboravim,imam i hrpu drvenih figurica koje će zasigurno naći svoje mjesto na boru, i gljivice i češere...........

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

da, to su te kombinacije, super

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj irenas prvotno napisa
    Sjeća li se još netko ukrasa na boru kakvi su bili prije 20-30 i više godina.Veseli i šareni.
    meni je i to šarenilo ukrasa također fora; ali onda fakat mora biti šarenilo, i to može izgledati jako slatko i veselo i maštovito.
    onako s puno boja i svega i svačega, naravno s ukusom.

volim starinske ukrase; i nadam se da ću ove godine pronaći i ukrasiti bor sa onim ukrasima u oblicima malih dječjih igračkica; vlakići, bebice i sl...prošle godine na boru nismo imali ništa blještavo već je bor sav bio u ukrasnim medenjacima /oni smeđi mirišljavi, ukrašeni - iscrtani bijelim, tj. šećerom i bjelanjcem/, bijelim i crvenim licitarima i još nekim bijelim ukrasima koje sam napravila, sa naravno puno, puno malih bijelih lampica. bor je bio u stilu "ivice i marice"..
    ove godine ćemo promijeniti malo, ali bi htjela da opet ima tih nekih dječjih elemenata

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama ce ove godine bor izdiktirati Ema i bojim se (jer ja sam crveno-zlatna bejb) da ce biti vrlo sareno.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    ja volim kombinacije:

bijelo + srebrno
    bijelo + zlatno
    bijelo + srebrno + crveno
    bijelo + zlatno + crveno

ali zašto ne i npr:

zlatno + smeđe + crveno
    srebrno + plavo + ljubičasto
    Nigdje se ne pronalazim: kod nas je narančasto-bakreno-zlatno-biserna kombinacija .

Ove godine bih fuksiju i kivi zelenu, ako uspijem pronaći nešto po normalnim cijenama.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

evo link gdje možete pronaći puno, puno jako dobrih ideja za dekoriranje, a i dobrih recepata i svega i svačega jako zgodnog :

http://www.marthastewart.com/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo prosle godine na bor stavili sve ukrase koje imamo

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma Sanja, kaj bi se ljutila. Pa sve to i mene zanima.
    Nego, vi to sad pričate o ukrasima za bor ili ukrasima za stan općenito? Nisam baš skužila
    Što se bora tiče, naš je uvijek šaren kao sa seoskog vašara i meni to baš dobro izgleda. Ne volim kad je sve previše u jednom tonu.

E da, i gdje ima dobar izbor onih lampica za eterična ulja? Mislim, da je nešto lijepo i ne kičasto. Uopće, gdje nabavljate dekorativne predmete za stan?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ikea, ikea, ikea... kika, doma... ikea, ikea... home sweet home... ikea, morning glory, ikea...

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mrrrrzim jesen/zimu pa se mi pravimo da je ljeto.
    znaci- nikakve prigodne jesensko-zimske kombinacije mirisa, boja i okusa- barem ne do bozica.
    a ionak si ove godine mislim da necu kitit bor nego maslinu- da ostanem u ljetno- morskom djiru.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

[quote="apricot"
    narančasto-bakreno-zlatno-biserna kombinacija .

fuksiju i kivi zelenu[/quote]

i te kombinacije su super, samo je malo teže pronaći ukrase u tim bojama, pa onda nekako i ne uzimamo takve boje u obzir... :/

prošle godine je bio fantastičan bor u izlogu cvjećarnice papillon u račkoga, sav u rozom, fuksiji i kivi zelenoj, ali tako super isfurano da je ta neuobičajena kombinacija boja izgledala tako da bi je svatko isti čas poželio kod sebe doma.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ikea, living, doma, papillon...
    inače, baš sam se vratila iz bio&bio, kupila sam crvenu mandarinu i zimsku noć. za one koji se boje svijeća i eventualnog požara, ponudili su mi u bio&bio (a ja naravno kupila) gipsane figurice ("figurice"- djeluje kičasto, ali nije) na podlošku, koje se malo namoče u vodu i na njih se stavi par kapi ulja. Uglavnom, isprobala sam i odlično isparava(dapače, možda sam čak i pretjerala s tri kapi "zimske noći") . Ured mi prekrasno miriše - još da ne moram raditi...
    apropos boja, mi smo prošle godine imali sve bijelo, srebrno, kristale, ali ove godine N. ipak već svašta kuži pa je na redu veselo, crveno, i koristit ću licitare, male drvene igračke i crvene mašne!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Nego, vi to sad pričate o ukrasima za bor ili ukrasima za stan općenito? Nisam baš skužila
    o ukrasima za bor

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pitanje, gdje ima za kupiti licitara, al da ne kostaju milijun kuna komad? ima li uopce?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    pitanje, gdje ima za kupiti licitara, al da ne kostaju milijun kuna komad? ima li uopce?
    ja kupila preprekrasne u radićevoj u jednoj maloj galeriji minijatura /pri vrhu radićeve/, to su mi najljepši mali licitari koje sam vidjela.
    ne sjećam se točno cijene, ali nisu bili preskupi.
    bilo ih je u raznoraznim oblicima - leptir, gitarica, beba, zvijezda, borić, čizmica ,zvonce..ma sve i svašta, i to u crvenoj, bijeloj, žutoj, rozoj, narančastoj, zelenoj, plavoj varijanti...uvijek ih imaju tamo.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Širok, ispod Katedrale

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i da, još ljepših nego kod Široka znaju biti na jednom štandu u Bogovićevoj za vrijeme pred-božićnog sajma

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

sorry, u Gajevoj

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hrckic, pošto su?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anek, puno hvala!!!!!!!!!!!!11111

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

stvarno ne znam, kod Široka su svakako jeftiniji (par kuna svaki koliko se sjećam)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fala najljepsa!!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ok, ikea odmah otpada (mislim da će ostati zabilježen dan kad uspijem MM-a dobiti na put do tamo), a ovo ostalo... pogledat ćemo.
    Baš sam se sjetila da nam je relativno blizu otvoren bio&bio dućan (ugao Ozaljske i Selske), mogla bih se zaletiti.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

naš prošlogodišnji bor je bio u nekoj veseloj kombinaciji + Vidove igračke
    bilo je savršeno!!!!!!! :D

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove