Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Duda, dudaa...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Duda, dudaa...

Nia je tek sa 4,5 mj ( u bolnici) prihvatila dudu. Samo sam joj noću davala za bolji san, njen i naš . Odkad je krenula u jaslice ne ispušta ju iz usta ili iz vida... U pol noći viće duda, duuda, dudaa... Znam da je tu dudu prihvatila tako kao utjehu u tim jaslicama, ali već me lagano smeta što ju non stop traži...Ima li nekakva fora da ju probam odviknuti ili da samo pustim?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pogledaj ovdje, možda nađeš nešto korisno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=28204]

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Duda, dudaa...

Citiraj anima prvotno napisa
    Nia je tek sa 4,5 mj ( u bolnici) prihvatila dudu. Samo sam joj noću davala za bolji san, njen i naš . Odkad je krenula u jaslice ne ispušta ju iz usta ili iz vida... U pol noći viće duda, duuda, dudaa... Znam da je tu dudu prihvatila tako kao utjehu u tim jaslicama, ali već me lagano smeta što ju non stop traži...Ima li nekakva fora da ju probam odviknuti ili da samo pustim?
    duda je sredstvo kojm se djetetu zastopaju usta da nemre reci sto hoce, bebe jos nisu u stanju drugacije reci da im nesto treba nego plakanjem, tako komuniciraju. znaci, ne placu zato jer su zla mala stvorenja koja pokusavaju svojim plakanjem zagadit starcima zivot nego pokusavaju javiti da im nesto treba.

ovo obrazlozenje da je duda za bolji san je dno dna, a super da ne ispusta dudu iz usta, to je sad ovisnost, koja se bar prema nekim studijama koje sam citala povezuje sa kasnijim ovisnostima, pusenje na prvom mjestu

duda je inace i carobno sredstvo za sprckat tehniku sisanja

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

stray_cat - što je pjesnik htio reći?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa kaj, moj M. ima skoro 4 pa još uvijek ima dudu, a i krpicu, a i plišanu kravicu s kojom tako nježno razgovara. Ja neču ni razmišljati da mu oduzmem to što jako, jako voli, a bez obzira na to što ga ja uopče ne odgovaram od toga on sada sam zna da je već veliki za dudu pa je vješto skriva u ladici kad nam dolaze gosti ili ujutro zamota u krpicu i stavi ispod jastuka prije vrtića. Naučila sam da klinci sve sami prihvačaju kako odrastaju.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    Ne bih se slozila s ovim. . . Ema je napunila 9mj, jos sisa bez problema, dudu sam joj dala tek kad je imala cca 4mj jer sam protiv sisanja palca.
    I ne slazem se da je duda nesto cime bi, barem ju ja ne dajem u te svrhe, zastopala djetetu usta. . . Duda ju smiri kad je nervozna jer je pospana i cim cvrsto zaspi ispljune ju. . .

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znaci li to da sva djeca koja nemaju dudu sisaju palac?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jok
    moja mala nema dudu i ne sisa palac

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni moj maleni, ali po tome gore takav se zakljucak moze izvesti...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj tratincica prvotno napisa
    znaci li to da sva djeca koja nemaju dudu sisaju palac?
    Ne, nisam to ni mislila
    Ja samo kazem da je, po meni, bolje duda nego palac, eto. Imala sam u familiji dijete koje sisa palac i nije mi se svidjelo kako to izgleda.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni obojica vuku dude ali su vecu zavisnost imali od bocice koju, od polaska u jasle pre 2 meseca, nisu ispushtali iz usta (u jaslama im dozvoljavaju sve). Pre tachno 7 dana smo ih izbacili i tu i tamo kad se unervoze dobiju dudu a obavezna je jedino za spavanje. Kad se uspavaju izbace je, nekad zaspu i drzheci je u ruci a po noci se nikad ne bude da je trazhe.

Ono shto sam ja primetila kod njih jeste da se ne sete dude dok je ne vide pa je tek onda trazhe. Nikad je nisam koristila kao chep, vole je ali nisu previshe vezani tako da cu uskoro i to ukinuti.

I da, moji su kao bebani kad god dude nije bilo na vidiku ili nije imao ko da im je strpa u usta jako veshto trpali palcheve u usta. Zato je mama jako vodila rachuna da se dude ne zagube

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa

Ja samo kazem da je, po meni, bolje duda nego palac, eto. Imala sam u familiji dijete koje sisa palac i nije mi se svidjelo kako to izgleda.
    Ovo potpisujem sto puta.Kad vidim prst od nećakinje koji je sav u ranama i sa velikim krvavim žuljem i zubiće koji su sve istureniji zaista mislim da je duda bolje riješene.Moje je osobno mišljenje da najbolje ništa ali od prsta je duda sigurno bolja.I kad se za neko vrijeme odlučiš da odvikneš dijete proces je sigurno jednostavniji nego kad dijete cica prst koji ne možeš oduzeti.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

duda je sredstvo kojm se djetetu zastopaju usta da nemre reci sto hoce, bebe jos nisu u stanju drugacije reci da im nesto treba nego plakanjem, tako komuniciraju. znaci, ne placu zato jer su zla mala stvorenja koja pokusavaju svojim plakanjem zagadit starcima zivot nego pokusavaju javiti da im nesto treba.

ovo obrazlozenje da je duda za bolji san je dno dna, a super da ne ispusta dudu iz usta, to je sad ovisnost, koja se bar prema nekim studijama koje sam citala povezuje sa kasnijim ovisnostima, pusenje na prvom mjestu

nda. ako djetetu ne zalijepiš dudu selotejpom ono će itekako nastaviti plakati ako mu nešto treba

studije o ovisnosti su mi ravne studijama o postojanju vanzemaljaca. možda da,a možda i ne

a osobni priomjer. Ian je imao dud od 2. mjeseca jer je htio sisati, a nerviralo gaje mlijeko jer je dojio svakih 20-30 minutra u tom periodu. kad nije imao dud žvakao je svoju rukicu, i otkrio bi i palac kad tad. dojio je do 16 mjeseci, dud je u potpunosti odbacio sa 2,5 i zapravo ne vidim point ovako napadačkom postu

anima odbacit će ju već. mi smo svoju "izgubili" dvaput. jednom je bio jako tužan, pa sam ju mam našla jer to nije vrijedno njegove tuge
    a s 2,5 smo je usoješno "zaboravili" na avionu, tri put je pitao, nije ni suzu pustio i gotovo

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naša cura je isto "ovisna" o dudi-to joj je neka sigurnost koju za sada nećemo mijenjati ali doći će dan kada će mu ju pokušati odučiti.
    dudica joj je obavezna za uspavljivanje a preko dana joj odvlačimo pažnju drugim stvarima tako da ima sve manje i manje.mjenjamo dudice često radi higijene ,i više nego oni preporučuju.moj nećak dok je bio manji je umjesto dude sisao palac ,dakle to je bilo strašno-do kosti skoro!! :shock: jedva su to riješili sa 100 muka!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj irenas prvotno napisa
    Citiraj Pina prvotno napisa

Ovo potpisujem sto puta.Kad vidim prst od nećakinje koji je sav u ranama i sa velikim krvavim žuljem i zubiće koji su sve istureniji zaista mislim da je duda bolje riješene.Moje je osobno mišljenje da najbolje ništa ali od prsta je duda sigurno bolja.I kad se za neko vrijeme odlučiš da odvikneš dijete proces je sigurno jednostavniji nego kad dijete cica prst koji ne možeš oduzeti.
    Ne tvrdim da ne moze biti tako, ali ja sam zivi dokaz da ne mora. Palac sam sisala 10tak godina i bio je (i sad je) sasvim normalan, a ni sa zubima se nista nije dogodilo. Ok, idu gornji preko donjih, ali to izgleda sasvim ok, zdravi su i lijepi. A malo je djece koja su tako pasionirani sisaci palca kakav sam ja bila.

Filip ne sisa ni dudu, ni palac. U zadnje vrijeme stavlja cijelu ruku u usta, e sad, je li to zbog zubica ili jer sve manje doji...vidjet cemo.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Citiraj anima prvotno napisa

Hej, hej, lakše malo. Klinci vole sisati, vole i trebaju imati nešto u ustima. To ih smiruje i opušta. Ovisnost!? Hm, meni je antologijska bila kad sam se potužila pedijatru da se bojim da će mi mala postati ovisna o dudici, a on me spusti "a jesti li vi ikada vidjeli odraslog s dudom?" Trgati im silom dudu je sigurniji put u pušenje, jer ostavlja nezadovoljenu oralnu potrebu. Pridruži tu još prejedanje i grickanje noktiju. Ako je poželjno klince pustiti da doje koliko je njima volja, jer im je to uživancija zašto im onda silom uzimati dudicu kad im je i ona uživancija?

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo "pupicu"...sve mu možeš uzeti ali pupicu...ajmeeeeeeee
    odakle mu to "pupica" nemam pojma...
    al premeden je kako joj tepa i doziva je kad je traži navećer po krevetu..."pupiiiiiiiii...pupicaaaa...pupooooooooo ooo...pupiceee..." a kako je se riješiti...kad osjeti da mu više ne treba sam će ju baciti

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    mi imamo "pupicu"...sve mu možeš uzeti ali pupicu...ajmeeeeeeee
    odakle mu to "pupica" nemam pojma...
    al premeden je kako joj tepa i doziva je kad je traži navećer po krevetu..."pupiiiiiiiii...pupicaaaa...pupooooooooo ooo...pupiceee..." a kako je se riješiti...kad osjeti da mu više ne treba sam će ju baciti

Pozdrav ljubitelju "pupice"!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I meni je super kako joj Nia tepa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •