Citiraj stray_cat prvotno napisa
duda je sredstvo kojm se djetetu zastopaju usta da nemre reci sto hoce, bebe jos nisu u stanju drugacije reci da im nesto treba nego plakanjem, tako komuniciraju. znaci, ne placu zato jer su zla mala stvorenja koja pokusavaju svojim plakanjem zagadit starcima zivot nego pokusavaju javiti da im nesto treba.

ovo obrazlozenje da je duda za bolji san je dno dna, a super da ne ispusta dudu iz usta, to je sad ovisnost, koja se bar prema nekim studijama koje sam citala povezuje sa kasnijim ovisnostima, pusenje na prvom mjestu

duda je inace i carobno sredstvo za sprckat tehniku sisanja
nda. ako djetetu ne zalijepiš dudu selotejpom ono će itekako nastaviti plakati ako mu nešto treba

studije o ovisnosti su mi ravne studijama o postojanju vanzemaljaca. možda da,a možda i ne

a osobni priomjer. Ian je imao dud od 2. mjeseca jer je htio sisati, a nerviralo gaje mlijeko jer je dojio svakih 20-30 minutra u tom periodu. kad nije imao dud žvakao je svoju rukicu, i otkrio bi i palac kad tad. dojio je do 16 mjeseci, dud je u potpunosti odbacio sa 2,5 i zapravo ne vidim point ovako napadačkom postu

anima odbacit će ju već. mi smo svoju "izgubili" dvaput. jednom je bio jako tužan, pa sam ju mam našla jer to nije vrijedno njegove tuge
a s 2,5 smo je usoješno "zaboravili" na avionu, tri put je pitao, nije ni suzu pustio i gotovo