Draga Andiko,
imala sam priliku razgovarati s ginekologom (koji je bio u timu biologa kad je kod nas u Petrovoj prvi put uspjela Ivf metoda....on sada ne radi u HR nego vani, također kao biolog za pot.oplodnju) mailom prije cca 3 godine, pa mi je rekao da se ne može dogoditi da u Graafovom folikulu nema jajne stanice, nego ona može biti samo nezrela odnosno prezrela i tada je neoplodiva....to je faktor rizika same pot.oplodnje, jer uvjeti nisu nikad idealni jer doktori su samo ljudi i često ne mogu 100% utvrditi kad treba obaviti punkciju...često je naprave dan prerano ili pak par sati prekasno - naime, pouzdano se zna da je jaj.st. oplodiva 12 sati od kad je Graafov folikul izbaci u prošireni dio jajovoda gdje čeka oplodnju i tada oplođena putuje u maternicu kroz jajovod....
I meni su na početku svih mojih ivf-ova( ) događalo da su od 12 folikula nakon punkcije "oplodiva" bila samo dva, ostali nisu bli dobri, pa sam dobila objašnjenje da imam samo dvije jaj.st.
Zaključila bih, uz dobrog doktora i odgovarajuću hor.terapiju potrebno je i sreće u neograničenim količinama da bi uspjelo
Sretno draga