-
prava oca koji nas je ostavio
negdje sam citala nesto sl. naime u vanbracnoj vezi je rodjen moj sin,tata nas je napustio nakon 5 mj.priznao je dijete i na soc radu smo rijesili alimentaciju i vidjanja i sada na sud predala zahtjev z apromjenu rijesenja. no molim objasnjenje,ja zakonski sam duzna omoguciti ocu vidjanja po rijesenju..ok, on zakonski NIJE duzan postivati i vidjati dijete po rijesenju :? :? :? e pa to mi nije jasno. nadalje sto se desava,npr,u mom slucaju do sada su bila vidjanja odredjena 3xtjedno po 3 sata uz moje prisustvo.prvih par mjeseci bili je puno vise -ja sam dozvolila,no od kada je u novoj vezi.zeni se za tjedan dana i ne zivi u hr od prije mjesec dana,zadnjih pola god dolazi 2 x mjesecno na sat vremena do dva. i onda me tlaci da oce dijete na samo.ok,slazem se,no isto tako trazim da ga upozna ,njegove potrebe-kronican bronhiticar i asmaticar, i opce kako on zna sto s djetetom treba. na stranu da se nevole-pucaju od ljubavi,ali sto zakon kaze na ovako rijetka vidjanja. ja smatram da to nije u redu i mali je sav konfuzan par dana nakon susreta,jer onda jako dugo ga ne vidi....dakle ne postoji kontinuitet. zar zakon ne obvezuje nicime oca,samo majku :? :?
-
zakon ti je takav. majka je DUŽNA osigurati viđanje, a otac NIJE dužan posjećivati dijete.
u svakom slučaju - ja bih to prijavila socijalnoj, da ne bi slučajno postavio zahtjev da ga on hoće...
-
ma moze ga htjrt.pisu misu. sad sam uzela odvjetnicu i napravila zahtjev za vidjanje.....nasamo,no navela sam da ne zivi tu i na sudu cu reci koliko ga vidja.negdje tu sam procitala ali ne mogu naci da to moze imati uticaja na njegova prava ili sl
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma