03.11.2006 18:25
NEODGOVORNA MAJKA
Počelo suđenje ženi koja 18 godina nije plaćala alimentaciju
Autor VANJA SMILJANIĆ
Za osamnaest godina neplaćanja alimentacije Božica Grbavac napokon će odgovarati. Napustila je bračnu zajednicu te je sud nakon rastave tada sedmomjesečnog sina Brunu dodijelio ocu Dragi Kaurinoviću. Određeno je plaćanje alimentacije, ali ona nije nikad platila ni kunu.
Bez poziva
Jučer je na Općinskom sudu u Sisku trebala biti održana rasprava, no Božici Grbavac sud nije uspio uručiti poziv. Nisu je pronašli ni na jednoj adresi te je do utvrđivanja njezina prebivališta rasprava odgođena. No, njezin bivši suprug pristao je razgovarati s nama o svom slučaju.
Bili smo vrlo mladi kad smo se vjenčali. Bivša supruga izbivala je iz kuće, pa smo se nakon dvije godine razveli. Sin je tada pripao meni, a njoj je određeno plaćanje alimentacije. Od tada pa do 1997. godine ni sin ni ja nismo je ni čuli ni vidjeli. Sada su to samo povremeni kontakti, ali alimentaciju i dalje izbjegava platiti kaže Drago Kaurinović. Prije dvije godine Državno odvjetništvo ušlo je u trag Božici Grbavac te su po službenoj dužnosti podnijeli kaznenu prijavu.
Nikad nije kasno
Od kaznene prijave pa do reakcije pravosuđa prošlo je godinu i pol. Ova rasprava trebala se održati prije mnogo godina, no nikad nije kasno. I prije dolaska ovamo imao sam osjećaj da će se rasprava odgoditi. To je u njezinu stilu. Pa nitko je nije uspio locirati godinama, a njoj nije ni sud nikakva iznimka kaže Kaurinović.
O svojoj bivšoj supruzi, kako kaže, ne želi ništa loše reći jer mu je rodila prekrasnog sina, osim da je neodgovorna.
Do Brunina 18. rođendana nije mu dala ništa. Poslije reakcije Državnog odvjetništva, kad je već znala da će se postupak protiv nje pokrenuti, poslala mu je 100 eura za maturu. Osim toga, prošle mu je godine kupila garderobu za početak školske godine. I to je sve što je ona kao majka učinila za njega. Sina sam odgajao uz pomoć svoje obitelji, koja mi je u svemu pomagala, a posebice moja pokojna majka, koja se o njemu najviše brinula. No, ona je 1998. godine preminula te sam tada morao naučiti sve "ženske" poslove. Srećom, kao profesionalni vojnik tada sam imao pristojnu plaću, pa nije bilo velikih problema s financijama. Sada sam u mirovini, imamo obiteljsku tvrtku, a od Božice i suda ne očekujem puno. Drago mi je da će ova priča ugledati svjetlo dana bez obzira na ishod zaključio je Drago Kaurinović.