Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: neravni podovi

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno neravni podovi

evo mene samo da se izjadam jer i sama ne vidim kako bi mi netko mogao pomoci...osim mozda odgovorom: tko se bavi podovima? ljudi koji stavljaju laminat i parkete samo ih postavljaju a ja imam slijedeci problem....
    zivimo u starom gradu i u nasem stanu odovi su drveni. osim totalne rekonstrukcije stana - ono da iselimo berem na pola godine, preostaje nam krpanje sa bilo cim sto radimo jer jedino to mozemo...
    dakle odlucih napokon uhvatit se ukostac sa uredenjem nase sobe koja je jedina imala tepih od zida do zida sto mi je vise nego fuj. uglavnom odlucili se za laminat, ali pod nije ravan i tu je nastao problem. jedan pouzdan mestar imao je rijesenje u vidu nekih stirodura na neravnine i kao bit ce Ok. danas zgulili tepih i krenuli u renovaciju. Mucio se covjek pola dana i na kraju odustao. da je nemoguce.
    i tako, ostadoh ja sama doma s novim laminatom i svim popratnim sadrzaja i bez ikakvog poda...
    sreca imamo soba pa imamo gdje spavat. bacam se na pituravanje i gletanje a pod prepustam svekrvi jer ona je uvijek optimisticna pa se nada da ce netko drugi to znat. ali koga uopce zvat???

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zovi građevinca koji će ti izliti masu za izravnavanje.
    vrlo čist i brz posao.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Preporučam isto što i Apricot. Moj balkon je bio neravan (zatvoren je i ima cijev za odljev vode pa je na sredini neprimjetni slijev), a budući da smo ga preuredili u dio dnevnog boravka, trebalo ga je izravnati.
    I izravnali smo ga samoizravnavajućom masom. Brzo i jednostavno.
    Nakon dva dana smo stavili parket.

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala vam... moze li se tako ravnati i drveni pod???

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

misliš izliti masu na drveni pod?
    šta je ispod daski?

možda bi bilo dobro ubaciti rabitz mrežu u masu za izravnavanje (žičana mreža), da poveže da ne bi masa pucala od vibracija drveta, a itrebalo bi nečim pokriti drvo prije nanošenja mase da ne upije vodu (najlon)

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi smo sada u fazi uređenja stana,sve je na novo pa je malo srugačije,ali na postojeći pod stavili smo stiropor i na njega najlon,a zatim betonski pod.,cijeli stan je bio gotov za 6 h,i drugi dan se može već gaziti po tome.
    i da to su radili strojno,tako je je pod skoro pa 100% ravan.

mislim da bi se tako nešto moglo i u vašem slučaju.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ako su ti grede ispod dasaka zaboravi na bilo kakvo nalivanje mase za izravnavanje podova. Najbolje je vec postojece daske pobrusit , piturat u recimo mahagonij i onda lakirat. Jako lipo izgleda !

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi imamo isti problem. Drvene grede na koje su postavljene neravne daske. Nakon sati i sati kopanja po netu i trazenja savjeta dosla sam do sljedeceg zakljucka. Daklem: imas vise rjesenja.
    1. kupi nivelacijske kuglice. imaju vrece od 50L (jedna pokriva cca. 5 m2 ako se nivelira do 1 cm neravnina). Proizvodi ih Ferracel, Knauf, Liapor i dr. Samo trazi Suhi Nasip. Na daske se stavi npr. kartonazni papir i nasipaju se kuglice koje se poravnaju dugom letvom. Ne, ne stvrdnjavaju se. Preko toga postavis ono sto ces metnuti na njih npr. OSB ploce i time si radis stazu za hodanje do jednog kraja sobe gdje ces poceti raditi pod. Ta varijanta ce te ispasti oko 60-80 kn po m2 (bez laminata).
    2. uzmes u nekom centru tipa Bauhaus, Baumax, Pevec itd. nivelacijske "stiropore". To je ako su ti neravnine do max. 6mm. Njih takodjer ima vise vrsti. Ja sam primjerice kupila svjetlokricavo zelene(jednu od tri podvrste doticnih). Imas od 6-7 m2 u pakiranju (zavisi od proizvodjaca) i kosta cca 80kn paket. Citas papir na svakima i kaze ti koliko niveliraju, koliko izoliraju buku itd. To je dobar izolator buke, nesto i toplinski. One idu u tom slucaju direkt na daske i na to se odmah metne laminat. Ima varijanta i tamno zelenih. Te su najbolje za buku (mislim da cu ja ostatak s time prekriti). Paket je mislim oko 100kn. Jedino "ravnaju" manje neravnine, do 4mm cini mi se.
    Capisci?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •