Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Je li alergija?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Je li alergija?

Dolaskom hladnijih dana i šetnjama po vani primjetila sam neke simptome koje do sada nisam imala. MISLIM da nisam ni na što alergična (nisam imala nikakvih pokazatelja), a nikad nisam pristupila testiranju. Ono što sam u zadnje vrijeme primjetila jest, i kad sam vani, a ponekad i u kući, šmrcanje nosa, oči kao dvije kapule, suzne i natečene...i često kihanje. Inače imam osjetljive oči, ali sad kad malo zapuše vjetar ja od suza ne vidim dalje od nosa.
    Može li to biti alergija? I na što? imate li kakvu ideju?
    Zašto se uopće alergije javljaju ako nisu urođene?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

To ti je vjerojatno je alergija tj hunjavica.

Meni se prije desetak godina dogodio prvi "susret" sa alergijom iako do tada niko od mojih bliži nije imao sa tim problema. U mojoj manifestaciji alergije dolazilo je do oticanja usana, a u toj akutnoj fazi sam bila toliko osjetljiva da me nisu uopće mogli testirati jer sam reagirala apsolutno na sve. Tad su mi prvo radili testove krvi na određene ljekove (može na svega par) i potvrdila se osjetljivost na ketonal( kojeg od tada ne uzimam, a znala sam ga gutati svaki mjesec po par zbog koma menstruacijski bolova). Malo kasnije sam radila kožne testove pa su mi utvrdili osjetljivost na mljeko i mahune. No nakon godinu dvije ponovo bez ikakvi problema pijem mlijeko i jedem mahune, a ketonal nisam isprobavala :? Naravno jeedno vrijeme sam redovno uzimala Claritine.

Uglavnom možeš biti na bilo što alergična od hrane, mirisa,......pa do šefa, muža,.....nema onoga na što ne možeš biti alergičan :/

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Romy, meni se dešava slično. I dvoumim se između alergije i vazomotornog rintisa. A ne da mi se na još jedno pikanje (obavila sam na hranu i aditive, sve negativno).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •