Časne sestre u jaslicama Cvjetnjak (Nova Ves) prekrasno iskustvo – educirane, smirene, ljubazne, strpljive, brižne, uvijek na usluzi i djeci i roditeljima, klinci maženi i paženi, uvijek netko u krilu, prema dogovoru dijete može ostati znatno dulje u jaslicama, posebno se kuha za samo jedno dijete ako je problem alergija (mlijeko, meso itd.), spavaonica odvojena, travnjak za djecu posebno ograđen iako se nalazi u ograđenom dvorištu, vjerski odgoj je molitva prije jela, priče o Isusu… Božić, Uskrs…noklica prvotno napisa
Nisu obavezni sakramenti, nije nužno da si vjernik. S mojim D. u jaslice išla crnkinja kojoj je tata bio veleposlanik u HR. Nije presudno vrijeme prvog dolaska.
Nedostatak je jedino velika navala pa treba rezervirati mjesto čim se dijete rodi. Jaslice ne rade, barem kad smo ih mi koristili, od 1. srpnja do 15. kolovoza.
Djeca koja dolaze od njih imaju prednost u vjerskom vrtiću. D. bio u Mallinovoj. Kad smo preselili on ne želi u drugi vrtić jer - Ali mama mi smo obitelj! Također prekrasno iskustvo.
Časna ih vodila na more, Ugljan, u Blato na Korčuli prije škole. D. se i poslije 6 godina čuje i dopisuje sa svojom tetom koja je premještena u Osijek.
Jaslice Malešnica s drugim djetetom – katastrofa, ne daj Bože nikome.
Kad smo časnama u DV sv. Vinka (Varšavska – Frankopanska) ispričali svoj problem uzele S. s 2,5 godine iako primaju od 3 i naravno opet prekrasno iskustvo, S. oduševljena, ne želi doma. Prvo što je naučila molim, hvala, izvoli, oprosti.
Jaslice Cvjetnjak, DV Blažena M. Petković i sv. Vinko možeš samo poželjeti za svoje dijete.