Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: prazni folikuli

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno prazni folikuli

U prirodnom ciklusu sam imala nekoliko zrelih folikula (dobila sam samo štopericu 36 sati prije punkcije). Ne znam točno koliko. Punktirana su mi dva sa lijevog jajnika - unutra nije bilo jajne stanice. Na desnom jajniku mi je bio najveći folikul, ali ga dr nije uspio uhvatit, a dugo se trudio

Biologica mi je rekla da se to može događati (puno folikula, a prazni) zbog povišenog FSH-a, ali meni su svi hormoni ok.

Jel' netko imao slično iskustvo?

p.s. Ja se sad pitam da li je možda na desnom jajniku bilo sve ok? Izgldea da necu nikad znat

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, na žalost, moguće je... sretno u novom pokušaju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako ti je FSH uredan, ne brini se. Bilo je dosta primjera tu na forumu. Sretno u sljedecem pokusaju.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Šteta što dr nije uspio uloviti taj najveći folikul.
    Stvarno, možda on nije bio prazan. No šta je, tu je.
    Slijedeći mjesec opet

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Andiko, žao mi je! Bit će više sreće slijedeći mjesec. Samo hrabro!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

hvala drage moje

janice

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su se prije 4 godine zaredali prazni folikuli tri puta zaredom(tri uzastopna mjeseca). Bila sam već očajna, ali dr. J je tada rekao da je to isto normalno, i da niti najplodnije žene nemaju svaki mjesec jajnu stanicu. Također je rekao da to može biti i njegova greška, jer je možda folikul već bio u stanju pucanja pa je trebao obaviti punkciju koji sat ranije (što naravno nije moguće) ili je jednostavno jajna stanica ostala u ostacima folikula - nekad nisu u stanju izvući svu tekućinu.
    Ne znam tješi li te ovo ili ne, ali nastavi dalje, biti će bolje. Sretno!

sandraks avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno prazni folikuli?!

Draga Andiko,
    imala sam priliku razgovarati s ginekologom (koji je bio u timu biologa kad je kod nas u Petrovoj prvi put uspjela Ivf metoda....on sada ne radi u HR nego vani, također kao biolog za pot.oplodnju) mailom prije cca 3 godine, pa mi je rekao da se ne može dogoditi da u Graafovom folikulu nema jajne stanice, nego ona može biti samo nezrela odnosno prezrela i tada je neoplodiva....to je faktor rizika same pot.oplodnje, jer uvjeti nisu nikad idealni jer doktori su samo ljudi i često ne mogu 100% utvrditi kad treba obaviti punkciju...često je naprave dan prerano ili pak par sati prekasno - naime, pouzdano se zna da je jaj.st. oplodiva 12 sati od kad je Graafov folikul izbaci u prošireni dio jajovoda gdje čeka oplodnju i tada oplođena putuje u maternicu kroz jajovod....
    I meni su na početku svih mojih ivf-ova( ) događalo da su od 12 folikula nakon punkcije "oplodiva" bila samo dva, ostali nisu bli dobri, pa sam dobila objašnjenje da imam samo dvije jaj.st.
    Zaključila bih, uz dobrog doktora i odgovarajuću hor.terapiju potrebno je i sreće u neograničenim količinama da bi uspjelo
    Sretno draga

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Andiko, baš mi je žao.
    Ali izgleda s tim prirodnjacima treba biti uporan i češće i h raditi.
    Cure su ti lijepo objasnile u čemu može biti stvar.
    Puno sreće slijedeći put!!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I još jedna utjeha: jedan poznati ginekolog mi je rekao da često nije folikul prazan, nego je jajna stanica ostala "neizvučena" - laički rečeno zalijepila se za folikul i nije aspirirana. Nikada se ne može sa sigurnošću znati da je nije niti bilo, samo da nije uspjela aspiracija. Glavu gore, bit će više sreće drugi put

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zelim ti prekrasnu i oplodjenu js next time i dobro ugnjezdenu u maternicu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

andiko, vise srece iduci put .

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj loptica prvotno napisa
    I još jedna utjeha: jedan poznati ginekolog mi je rekao da često nije folikul prazan, nego je jajna stanica ostala "neizvučena" - laički rečeno zalijepila se za folikul i nije aspirirana. Nikada se ne može sa sigurnošću znati da je nije niti bilo, samo da nije uspjela aspiracija. Glavu gore, bit će više sreće drugi put
    Ovo u potpunosti potpisujem

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam u srpnju u prirodnom ciklusu imala 3 folikula. Napravljena punkcija, kad ono sva tri prazna. Dr. mi je tad rekao da kad ih je više u prirodnom ciklusu se to zna dogodit.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam u prošlom ciklusu imala 4 js, ali sam pila klomifen. FSH mi je malo povišen (11,2), pa možda zbog toga nije uspio AIH. Šta vi mislite?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •