kako prilicno uredno preko neta citam hr novine ne mogu se prestati zgrazati citavom uzasu koj se dogadja oko ane magas
zena je ubila u samoobrani i osudjena je gore nego da je pocinila ubojstvo s predumisljajem, ili recimo muskarci koji siluju djecu, ubijaju vlastite partnerice (i djecu) i to ne u samoobrani
kao najbolesniji dio price je detalj da su klinca dali u ruke roditeljima njenog muza, istim ljudima koji su i stvorili od njega takvog bahatog nasilnika
prije par mjeseci u nizozemskoj je bio skandal kad je zena nakon sto su je dva marokanca opljackala na prakiralistu u panici blezeci presla autom preko jednog od njih i ubila ga. marokanci su izasli na ulice demonstrirati jer kao nije zasluzio da ga ubije. (nemam pojma sto se dogodilo sa njom, pricalo se da su je morali preseliti da je zastite od pobjesnjelih marokanaca, znaci drzava i ovdje stiti nasilnike)
zato drage moje, pamet u glavu, mi kao vrsta nemamo pravo na strah, na paniku. mi u svakoj situaciji moramo ostati pribrane
(sad sam se sjetila kak mi je u zg pacijent prije tri i pol godine prijetio da ce me ubit jer sam njegovoj zeni rekla da pokupi drek za djetetom koje je odvela na sranje ljudima pod prozore, pa sam se sjetila mora prica kad su mi sestra ili frendice bile maltretirane od raznoraznih muskih kojima nikad niko zbog toga nista uradio nije)
sto bi zapravo vi napravile u situaciji da vam partner nasilno odreagira, ili da jednostavno njegova mora bit zadnja samo zato sto se mora znati ko doma nosi hlace
da li vas je partner ikada udario i sto ste tad napravile? sto bi napravile da vam partner ili bilo tko drugi udari klinca?