-
ja na svu srecu nemam osobnog iskustva sa nasilnicima ali sto sam vidjala kod poznanica je da nasilje nikad ne prestaje
time sto ces se ti recimo umiriti, i biti krotka i poslusna neces ti njega time umilostiviti, jer on ce vec naci razlog zasto da proradi saka.
on nema prava tuci dijete, nikad i ni zbog cega
lemanje je zakonom kaznjivo, takodjer i udaranje djece
imas u roditeljstvu 2 osnovna pristupa, imas autoritarni pristup koj se zasniva na ideji da su uloge roditelj-dijete jasno odredjene, i nema dogovora, zna sa ko je gazda i zna se ko mora slusati. u takvom odnosu cesto je prisutna upotreba sile kao argument i djecije zelje i ideje su nebitne. vrlo cesto takva djeca i sama postaju nasilnici, a tako dresirana djeca cesto su sklona i zlostavljanju zivotinja. takvi klinci cine najveci dio zatvorke populacije, jer kad se autoritet makne iz njihovog zivota (bez obzira da li je to zbog toga sto su postali jaci od zlostavljaca ili zlostavljac vise nije u blizini) oni cesto izgube kocnice kad nema vise sile da ih odrzava pod kontrolom
takvi roditelji polaze od ideje da su djeca mali zlotvori koji ce svima popeti na galvu ako im se jasno ne stavi do znanja ko je glavni
suprotnost ovom pristupu su roditelji koji polaze od ideje da su djeca dobra i da ih treba pravilnim usmjeravanjem voditi kroz zivot. takvi roditelji pokusavaju djecu uciti da pregovaraju i da se dogovaraju i takva su djeca najcesce omiljena u drustvu jer znaju komunicirati za razliku od djece koji dolaze iz autoritarnih obitelji i gdje nema dogovora. onda takav pristup primjenjuju i sa drugom djecom, sto zele pokusavaju rijesiti na silu i mora biti po njihovom
takva se situacija dogodila tebi, tvoj partner nije zelio stati sa raspravom kad si ti htjela prestati, znaci imas moment zlostavljanja na koj si i ti veselo odreagirala
rekla ti je muki fino da odes kod doktora, idi nek te pregledaju, prijavi. sve moje zlostavljane frendice krenule su sa pojedinacnim udarcima, da bi to s vremenom preraslo u batinanje, zavrsavanje na hitnoj i slicno
pokupi klinca i makni se dok ti i mali nije zagadjen takvim ponasanjem
ako ti je na bilo koj nacin jos stalo do partnera mislim da eventualni razgovor sa njim trebas odraditi u prisustvu trece osobe, pri tom ne mislim na neku frendicu ili familiju nego na profesionalca koj se bavi obiteljskim nasiljem
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma