jucer sam bila na prvom pregledu u rijeci (na dogovoru za porod u vodi). sve je bilo super osim sto sam otvorena 2 cm, medjutim doktor je rekao da je bolje da jesam nego da nisam, unatoc tome sto sam tek 35 + 6. valjda je to za drugorotke relativno normalno? cak je na moje pitanje da li da mirujem, rekao da ne trebam jer sam za manje od 10 dana ionako u terminu.
medjutim nedugo nakon pregleda ispao mi je komadic sluzi velicine vrska prsta. ne znam dal je cep jer nije ni krvavo ni prosarano krvlju nego vise bjelkasto zuckasto ali definitivno nije obicna sluz, zapravo sam sigurna da je to dio cepa. danas mi je izaslo jos nekoliko takvih sitnijih komadica.
u principu me strah, jer je to ipak prerano za porod.
na internetu sam pronasla da je gubitak cepa moguc nakon sexa ili vaginalnog pregleda pa me zanima ako je teko imao takav slucaj.
inace nemam kontrakcije niti ikakve druge simptome osim sto mi je jako tesko hodati i jaki mi je pritisak na mjehur i donji dio.
malo sam zalosna jer idem u rijeku zbog prirodnog poroda i da prodjemo bolje nego prosli put, a sad ce mi na kraju jos ispasti nedonosce i opet goljak i sl.
a toliko sam htjela da ovaj puta bude sve bolje...