Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Bijeli žganci

  1. #1

    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21

    Početno Bijeli žganci

    Jel zna netko kako se rade bijeli žganci? Znam da ima neki recept od krumpira ali mene zanimaju oni kaj se rade samo od brasna i vode ali ne znam koji omjer pa ako netko zna...

  2. #2
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    gdje me nađe 8)
    za ovaj recept, se pitam već nekoliko mjeseci.
    mene pak, zanima obaj recept koji ide s krumpirima. Hvala.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    162

    Početno bijeli

    mi smo radili od griza, baza je bila pola mlijeko pola voda, malo maslaca i soli... meni za prste polizati

  4. #4
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    bijeli žganci, isto ko i žuti, samo što je kukuruz "bjelić" (naglasak kao kad kažeš Trebević).

    ne mogu ti reći količine, to sve odokativno:

    staviš posoljenu vodu da proključa i onda u sredinu uspeš brašno. na tom brdašcu od brašna, kuhačom u sredini napraviš rupu (skroz do dna) i pustiš da se kuha cca pola sata.

    Poslije izmiješaš i poklopljeno ostaviš još neko vrijeme (ako je pregusto, dodaš još malo vode, ako je prerijetko - još brašna).

    Prelijevaš otopljenim maslacom u kojem je kiselo vrhnje.
    Ili jogurtom.
    ili samim vrhnjem.
    ili topljenim čvarcima.

  5. #5

    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21

    Početno

    Hvala na receptima ali ja trebam onu vrstu od psenicnog brasna i vode - znaci bez griza, krumpira ili bijelog kukuruznog brasna

  6. #6
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno

    Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    gdje me nađe 8)
    za ovaj recept, se pitam već nekoliko mjeseci.
    mene pak, zanima obaj recept koji ide s krumpirima. Hvala.
    Zar nitko ne zna kak ide taj recept s krumpirima?? :?

    I mene zanima, pa ak netko zna, nek napiše, pliiiiz...

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

  8. #8
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno

    Mama Nataša, thnx

  9. #9
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    ja ne mogu viditi link :/

  10. #10

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Ne znam zakaj.
    Odi na gastronaut.hr i ukucaj u pretražnik "žganci"

  11. #11
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    je, vidim sad, vjerojatno nešto s vezom nije bilo u redu. mislim da je to- to! tenks!

  12. #12

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    126

    Početno

    Zar nitko ne zna kak ide taj recept s krumpirima??
    Ja sam to naucila raditi od moje mame.
    Stavi se kuhati krumpir narezan na kockice (kao za pire) kad se skuha, ne ocjedi se sva voda kao za pire, vec se ostavi vode u posudi. Napominjem krumpir treba i dalje ostati tamo gdje se kuhao. E sad, koliko vode - to morate same ocjeniti isprobavanjem. Krumpir se ispresa skupa s tom vodom i stavi se nazad na malu vatru. Postepeno se umjesa glat bijelo brasno - kolicina,zao mi je opet odokativna. Dodavati brasno dok ne dobijete zeljenu gustocu. Jos malo na vatri mijesati da se to brasno skuha. Posoliti i to je to. Nisu problematicni, vjerujte mi.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •