Jel zna netko kako se rade bijeli žganci? Znam da ima neki recept od krumpira ali mene zanimaju oni kaj se rade samo od brasna i vode ali ne znam koji omjer pa ako netko zna...![]()
Jel zna netko kako se rade bijeli žganci? Znam da ima neki recept od krumpira ali mene zanimaju oni kaj se rade samo od brasna i vode ali ne znam koji omjer pa ako netko zna...![]()
gdje me nađe 8)
za ovaj recept, se pitam već nekoliko mjeseci.
mene pak, zanima obaj recept koji ide s krumpirima. Hvala.
mi smo radili od griza, baza je bila pola mlijeko pola voda, malo maslaca i soli... meni za prste polizati
bijeli žganci, isto ko i žuti, samo što je kukuruz "bjelić" (naglasak kao kad kažeš Trebević).
ne mogu ti reći količine, to sve odokativno:
staviš posoljenu vodu da proključa i onda u sredinu uspeš brašno. na tom brdašcu od brašna, kuhačom u sredini napraviš rupu (skroz do dna) i pustiš da se kuha cca pola sata.
Poslije izmiješaš i poklopljeno ostaviš još neko vrijeme (ako je pregusto, dodaš još malo vode, ako je prerijetko - još brašna).
Prelijevaš otopljenim maslacom u kojem je kiselo vrhnje.
Ili jogurtom.
ili samim vrhnjem.
ili topljenim čvarcima.
Hvala na receptima ali ja trebam onu vrstu od psenicnog brasna i vode - znaci bez griza, krumpira ili bijelog kukuruznog brasna![]()
![]()
Zar nitko ne zna kak ide taj recept s krumpirima?? :?tinkie winkie prvotno napisa
I mene zanima, pa ak netko zna, nek napiše, pliiiiz...
Jedino sam ovo uspjela pronaći...
http://www.gastronaut.hr/recept.asp?id=808
http://www.gastronaut.hr/recept.asp?id=1079
Ne znam zakaj.
Odi na gastronaut.hr i ukucaj u pretražnik "žganci"
je, vidim sad, vjerojatno nešto s vezom nije bilo u redu. mislim da je to- to! tenks!![]()
Ja sam to naucila raditi od moje mame.Zar nitko ne zna kak ide taj recept s krumpirima??
Stavi se kuhati krumpir narezan na kockice (kao za pire) kad se skuha, ne ocjedi se sva voda kao za pire, vec se ostavi vode u posudi. Napominjem krumpir treba i dalje ostati tamo gdje se kuhao. E sad, koliko vode - to morate same ocjeniti isprobavanjem. Krumpir se ispresa skupa s tom vodom i stavi se nazad na malu vatru. Postepeno se umjesa glat bijelo brasno - kolicina,zao mi je opet odokativna. Dodavati brasno dok ne dobijete zeljenu gustocu. Jos malo na vatri mijesati da se to brasno skuha. Posoliti i to je to. Nisu problematicni, vjerujte mi.