-
Da mi je netko rekao da cu se sa trecim djetetom toliko napatiti sa dojenjem... rekla bih mu da je lud i zna li da sam dvoje djece skolski od-dojila.
Sve je pocelo opisano u temi ispod, kada su nas razdvojili dan nakon poroda i 5 dana smo proveli razdvojeni, bez dojenja. Ja sam se nasla u predmastitistnom stanju, pokusavala izdajati, na kraju me je savjetnica za dojenje dva puta rucno izdojiila - jako jako bolno iskustvo!
Od tog prvoj dojeceg dana ostale su mi manje ragade - desna dojka je bila u tezem stanju, sa jacim zacepljenjima.
Po povratku doma poceli smo sa dojenjem sa silikonskim sesiricima (oboje djece tako dojila, imam velike grudi sa mnogo masnog tkiva i ravne bradavice), medjutim tri dana je islo tesko uz takve cirkuse i peripetije - da ne idem u detalje, otkrili smo da je rijec o pogresnim sesiricima i zamijenili za druge koje je bebac odmah prihvatio i dojenje ide neusporedivo bolje.
Ali meni su ostali strasni bolovi u desnoj dojci. Bradavica je bolna, bez vidljivih ostecenja, osim na jednom mjestu gdje se nalazi malena smedja kvrgica (istu takvu imam i na lijevoj dojci, ali bez znacajnijih problema).
Podoji su prestrasno bolni, probada me kroz pazuh u kicmu, onaj prvi hvat me tjera na vikanje od boli, nakon podoja u bradavici i dojci ostaju zarenje i bol. Olaksanje mi donose topli vlazni oblozi i zagrebacki melem na bradavici te vruci oblog na dojci tijekom podoja na mjestu gdje probada.
Pokusala sam mazati daktanolom i topiti bradavicu u slanoj otopini, ali oboje je rezultiralo zarecim ostecenjima na bradavici, pogotovo daktanol, on je iste sekunde poceo strasno peci i vrh bradavice je pobijelio/pozutio kao da se rastopila koza.
Na dojci ne primjecujem nikakve kvrge zastoje ili slicno.
Ne znam sto da radim, dan mi prodje u oblozima i mazanjima izmedju podoja. Mlijeka imam, a od muke bih mu najradije bocu zamutila, ne znam sto mj vise odrzava volju
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma