Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Čokoladna torta

  1. #1
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno Čokoladna torta

    Fino i jednostavno za napraviti.

    Biskvit:
    6 jaja
    6 žlica (jušnih) šećera
    6 žlica (jušnih) oštrog brašna
    Odvojiti žutanjke od bjelanjaka.
    Miksati žutanjke sa šećerom dok ne postane pjenasto,dodati brašno i sve dobro zmiksati.
    Napraviti snijeg od bjelanjaka i žlicom ga umiješati u žutanjke.
    Staviti u kalup (promjera 24 cm) za tortu i peći.
    Krema:
    6 jaja
    30 dkg šećera
    10 dkg čokse
    1 margarin
    Pjenasto izmiksati jaja i šećer ,dodati natrganu čoksu i sve skupa kuhati na pari dok se ne počne zgušnjavati.
    Ostaviti da se ohladi.
    Izraditi pjenasto margarin,dodati kremu i sve pomiješati.

    Biskvit prerezati,poškropiti rumom,filati.Ukrasiti šlagom i poslužiti nakon par sati,najbolje drugi dan.Dobar tek!

    Evo i dvije sličke...ja sam ju napravila šogoru za 38 rođkas...da se ne čudite mnoštvu svijeća

    http://www.pticica.com/slika.aspx?ko...rijastranica=0
    http://www.pticica.com/slika.aspx?ko...rijastranica=0

  2. #2

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    izgleda

  3. #3
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Mija, moze li umjesto margarina maslac?
    Hoce li biti prejak okus? Al nekak mi je ipak drazi od margarina.

    Bas si mi dobro uletila s ovim receptom jer cu seki napraviti za rockas

    I samo mi reci: kad se biskvit ispece, podijeli se na 2 dijela, pa ide krema iznad prvog, pa drugi dio bisvita, pa krema, pa slag, jel?

  4. #4
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Mislim da možeš staviti maslac,ja sam uvijek do sada radila s margarinom tako da nisam 100% sigurna...probaj pa ćeš vidjeti.
    Biskvit ispečeš,vodoravno ga prerežeš,filaš,poklopiš biskvitom i ostatkom kreme premažeš cijelu tortu.
    Ukrašavaš po želji,mašti,i tome koliko vremena i volje imaš (ja se nisam baš nešto trudila,kasno sam ju navečer završavala pa sam se žurila u krevet )

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    mony, možeš staviti onaj margarin za pravljenje krema: on nema nikakav miris po margarinu.

    a možeš i maslac: ja sam do prošle godine u svakom receptu margarin mijenjala maslacom.

  6. #6
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Citiraj MIJA 32 prvotno napisa
    Ukrašavaš po želji,mašti,i tome koliko vremena i volje imaš
    Mislis u mom slucaju po tome koliko lijevih ruku imas
    Thanks!

    Citiraj apricot prvotno napisa
    mony, možeš staviti onaj margarin za pravljenje krema: on nema nikakav miris po margarinu
    Super da si me sjetila - onaj sa slatkim vrhnjem cini mi se

  7. #7

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Postovi
    173

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    izgleda
    Ne samo da izgleda tako nego je stvarno super.

    Pojeli smo ju u roku odmah

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj naty prvotno napisa
    Pojeli smo ju u roku odmah
    a ima li nešto što vi NISTE pojeli u tom roku

  9. #9
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj naty prvotno napisa
    Pojeli smo ju u roku odmah
    a ima li nešto što vi NISTE pojeli u tom roku
    Ne draga Apri oni ti sve slatko pojedu u roku odmah a s obzirom da im je sada sezona rođkasa (5.11.šogor,7.11.Naty,9.11.Guga) u obitelji sve slatko nestaje brzinom svjetlosti.

  10. #10
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    A moze li jos jedno pitanje tehnicke prirode

    S obzirom da definitivno radim ovu tortu, pa da sve ispitam -

    mogu li poskropiti necim drugim osim rumom?

  11. #11
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno



    I jel sigurno ne ide cak ni pola praska za pecivo u tijesto?

  12. #12
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    U principu ju ne trebaš škropiti ničim ili umjesto ruma možeš koristiti mlijeko,no kombinacija s malo ruma je mmmmljac
    Prašak za pecivo ti zaista nije potreban jer se fino digne i bez njega samo moraš sve fino pjenasto zmiksati i žlicom umiješati snijeg.
    Pa to ti je osnovni,najjednostavniji recept za biskvit.
    Čekam tvoje slike

  13. #13
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Citiraj MIJA 32 prvotno napisa
    U principu ju ne trebaš škropiti ničim ili umjesto ruma možeš koristiti mlijeko,no kombinacija s malo ruma je mmmmljac
    Prašak za pecivo ti zaista nije potreban jer se fino digne i bez njega samo moraš sve fino pjenasto zmiksati i žlicom umiješati snijeg.
    Pa to ti je osnovni,najjednostavniji recept za biskvit.
    Čekam tvoje slike

    Uh...
    To ce biti prva prava torta u mom zivotu.
    Zasad sam se samo oprobala u kolacima i cak sam super.
    Ali tortaaa.... brrr....
    Slike cu stavit kako god da ispala

  14. #14
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Ma super će ti ispasti vidjet ćeš

  15. #15

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Postovi
    173

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj naty prvotno napisa
    Pojeli smo ju u roku odmah
    a ima li nešto što vi NISTE pojeli u tom roku
    Kiflice, one traju 2-3 dana

  16. #16
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    znači, adresa ipak nije bila PRAVA

  17. #17

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Postovi
    173

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    znači, adresa ipak nije bila PRAVA
    Prava bi bila da su bile samo kiflice, ali u kombinaciji sa podravskim kockama i mijinom tortom malo se otegnulo!

  18. #18
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Nakon teske muke torta je ipak ispala iz kalupa u jednom komadu, posluzila svrsi, seka bila full iznenadjena, torta cak bila jako ukusna i voila --> evo slikice:

    http://public.fotki.com/Mony75/mi/dscf0036.html

    Nemojte obracat paznju na ukrasavanje (sve je radjeno po prvi pita, vrecicom naravno, kad nisam full opremljena, i totalno u nedostatku ideja nakon toliko energije utrosene u nju).

    Ko sto vidite, pokraj nje stoji jos jedna koju sam napravila na brzinu dok sam mislila da ce ova cokoladna u smece.
    Tako da sam na kraju napravila 3 torte (ni manje ni vise).

    Ako hocete cut detalje izrade, uh - ajd pristajem, al sve vidim cijelu ekipu s recepata kako umire od smijeha

  19. #19
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Pa torta ti izgleda super

  20. #20
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ..pitanja komada dva..-jeli moguće postići da biskvit bude s kakaom,smeđi?..i-bi li išla gore nekakva čokoladna glazura?

  21. #21
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Fora mi je kak si ukrasla tortu:jednostavno,a baš efektno!

  22. #22
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ..pitanja komada dva..-jeli moguće postići da biskvit bude s kakaom,smeđi?..i-bi li išla gore nekakva čokoladna glazura?
    Ja nisam dodavala kakao jer fora izgleda bijeli biskvit i crna krema
    čok. glazuru možeš preliti,ali nema potrebe,dovoljno je čokoladasto
    uostalom probaj pa javi

  23. #23
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Radila sam ju ponovno ovaj vikend - u tijesto sam ipak stavila prasak za pecivo i odvojeno miksala bjelanjke - super se diglo i bas cu zato drugi puta odvojeno peci dvije kore, a ne da ovu moram rezat. Jos sam u tijesto stavila orahe, a i u kremu. Krema je bolja kad se radi s margarinom - maslac ju ne ucvrsne toliko. Torta je mrak, iako bas ne volim orahe u kolacima, no ovu nisam radila za svoj gust, vec za odnijet teti na jednu proslavu gdje svi vole orahe, pa cu drugi vikend za nas gust napraviti cisto cokoladnu

  24. #24
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    koliko si oraha dodala,daj neke omjere

  25. #25
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Ne znam fakat - to je prvi puta da sam stavila nesto "od oka"

  26. #26
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    E, da, kad budem radila drugi puta, stavit cu jos pola cokolade u kremu (bez oraha )

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •