Ima li tko recept za duplu pitu - kolač ili torta koja otprilike izgleda ovako
biskvit-orah-sir-biskvit
sve zajedno super turbo njami :D :D :D
Ima li tko recept za duplu pitu - kolač ili torta koja otprilike izgleda ovako
biskvit-orah-sir-biskvit
sve zajedno super turbo njami :D :D :D
Ovo je nešto slično i mene osobno prefino
prhko tijesto:
25 dag brašna
10 dag šećera
4 žumanjka
2 žlice vrhnja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Zamijesiti i podijeliti na dva dijela
prvi nadjev:
15 dag šećera
15 dag oraha
drugi nadjev:
50 dag svježeg sira
25 dag šećera
snijeg od 4 bjelanjka
2 žlice griza
U lim stavite prvi dio tijesta.Na njega prvi nadjev,poškropite rumom,prkrijte drugim nadjevom i drugim dijelom tijesta.Izbosti vilicom i gotovo po želji posipajte šećerom u prahu.
Kolač se zove Belina pita![]()
TO je točno TO
:D :D :D
u nedjelju je radim. Inače još je zovu i pita Ivančica i Franjin kolač
Baš si me razveselila![]()
obožavam ovu pitu i mislim da ću ju peći za blagdane.
jedino mi se prilično smekša, već sutradan je mekana, a to ne volim. kod drugih kod kojih sam jela bude prhkija nego moja.
o istom receptu se radi kao gore i kao svugdje po netu
http://www.coolinarika.com/recept/belina-pita/
da stavim više griza?
suhlji sir?
umijesim tvrđe tijesto?
ne stavim prašak za pecivo?
što, što?
Ček... mekano ti je drugi dan tijesto ili fila? Moja mama peče istu tu pitu, također joj se smekša tijesto i meni je to baš fino.
Čini mi se da sir za nju stvarno treba dobro ocijediti. Pustiš da ti griz potpuno nabubri prije pečenja? Možda treba manje praška. Hm... Hajde prvo definiraj što je premekano.
Mekana mi je cijela pita sutradan. Ne volim da mi je onako sipka, draža mi je cvrstoca kao kod, recimo, londonerica. Ne čekam griz da nabubri, možda je to?
Ali opet, to je samo 2 žlice griza, a ni sir nije premokar, ipak je to kupovni sir. Ili možda je premokar?
Posljednje uređivanje od AdioMare : 15.12.2013. at 21:40
Ima i verzija bez griza:
http://www.coolinarika.com/recept/924345/
http://www.coolinarika.com/recept/pi...rom-i-orasima/
ja isto obožavam ovaj kolač, ali nisam nikad radila, meni ne ide prhko tijesto![]()
Za početak-čekaj. Onda... ja bih smanjila vrhnje u tijestu na samo jednu žlicu. Znam da tijesto ispada puno mekše kad se radi s više vrhnja. Dalje... pretpostavljam da radiš s oštrim brašnom. Jer moraš
. Prosij ga. Ako koristiš maslac umjesto margarina možda da maaaalo smanjiš količinu? Masniji je pa.... Ali mislim da je, što se tiče tijesta, stvar u vrhnju. Smanji pa javi što se događa. I smanji prašak za pecivo tj. oprezno doziraj. Sir doooobro ocijedi i malo pritisni. Mislim da se može vrlo nježno posipati razvaljano tijesto s malo brašna tj. čini mi se da sam vidjela da to mama radi. Probaj i to. Ili najbolje da napraviš nekoliko različitih pita i zoveš na degustaciju nekoliko dana za redom
. Žrtvovat ću se dobrovoljno
.
LOL nekoliko različitih pita!
Napravit ću za pocetak jednu uzevši u obzir sve ovo što si rekla.. mislim da bi mi morala ispasti po gustu.
Manje maslaca, manje vrhnja, manje praska, to bi trebalo biti to! Hvala![]()