Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Dupla pita

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb-zapad
    Postovi
    26

    Početno Dupla pita

    Ima li tko recept za duplu pitu - kolač ili torta koja otprilike izgleda ovako
    biskvit-orah-sir-biskvit
    sve zajedno super turbo njami :D :D :D

  2. #2

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Ovo je nešto slično i mene osobno prefino

    prhko tijesto:
    25 dag brašna
    10 dag šećera
    4 žumanjka
    2 žlice vrhnja
    1 prašak za pecivo
    1 vanilin šećer
    Zamijesiti i podijeliti na dva dijela
    prvi nadjev:
    15 dag šećera
    15 dag oraha
    drugi nadjev:
    50 dag svježeg sira
    25 dag šećera
    snijeg od 4 bjelanjka
    2 žlice griza
    U lim stavite prvi dio tijesta.Na njega prvi nadjev,poškropite rumom,prkrijte drugim nadjevom i drugim dijelom tijesta.Izbosti vilicom i gotovo po želji posipajte šećerom u prahu.

  3. #3

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Kolač se zove Belina pita

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb-zapad
    Postovi
    26

    Početno

    TO je točno TO

    :D :D :D

    u nedjelju je radim. Inače još je zovu i pita Ivančica i Franjin kolač

    Baš si me razveselila

  5. #5
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    obožavam ovu pitu i mislim da ću ju peći za blagdane.
    jedino mi se prilično smekša, već sutradan je mekana, a to ne volim. kod drugih kod kojih sam jela bude prhkija nego moja.
    o istom receptu se radi kao gore i kao svugdje po netu
    http://www.coolinarika.com/recept/belina-pita/

    da stavim više griza?
    suhlji sir?
    umijesim tvrđe tijesto?
    ne stavim prašak za pecivo?
    što, što?

  6. #6

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    obožavam ovu pitu i mislim da ću ju peći za blagdane.
    jedino mi se prilično smekša, već sutradan je mekana, a to ne volim. kod drugih kod kojih sam jela bude prhkija nego moja.
    o istom receptu se radi kao gore i kao svugdje po netu
    http://www.coolinarika.com/recept/belina-pita/

    da stavim više griza?
    suhlji sir?
    umijesim tvrđe tijesto?
    ne stavim prašak za pecivo?
    što, što?
    Ček... mekano ti je drugi dan tijesto ili fila? Moja mama peče istu tu pitu, također joj se smekša tijesto i meni je to baš fino.
    Čini mi se da sir za nju stvarno treba dobro ocijediti. Pustiš da ti griz potpuno nabubri prije pečenja? Možda treba manje praška. Hm... Hajde prvo definiraj što je premekano.

  7. #7
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Mekana mi je cijela pita sutradan. Ne volim da mi je onako sipka, draža mi je cvrstoca kao kod, recimo, londonerica. Ne čekam griz da nabubri, možda je to?

  8. #8
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Ali opet, to je samo 2 žlice griza, a ni sir nije premokar, ipak je to kupovni sir. Ili možda je premokar?
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 15.12.2013. at 21:40

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    Ima i verzija bez griza:
    http://www.coolinarika.com/recept/924345/
    http://www.coolinarika.com/recept/pi...rom-i-orasima/

    ja isto obožavam ovaj kolač, ali nisam nikad radila, meni ne ide prhko tijesto

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    Mekana mi je cijela pita sutradan. Ne volim da mi je onako sipka, draža mi je cvrstoca kao kod, recimo, londonerica. Ne čekam griz da nabubri, možda je to?
    Za početak-čekaj . Onda... ja bih smanjila vrhnje u tijestu na samo jednu žlicu. Znam da tijesto ispada puno mekše kad se radi s više vrhnja. Dalje... pretpostavljam da radiš s oštrim brašnom. Jer moraš . Prosij ga. Ako koristiš maslac umjesto margarina možda da maaaalo smanjiš količinu? Masniji je pa.... Ali mislim da je, što se tiče tijesta, stvar u vrhnju. Smanji pa javi što se događa. I smanji prašak za pecivo tj. oprezno doziraj. Sir doooobro ocijedi i malo pritisni. Mislim da se može vrlo nježno posipati razvaljano tijesto s malo brašna tj. čini mi se da sam vidjela da to mama radi. Probaj i to. Ili najbolje da napraviš nekoliko različitih pita i zoveš na degustaciju nekoliko dana za redom . Žrtvovat ću se dobrovoljno .

  11. #11
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    LOL nekoliko različitih pita!
    Napravit ću za pocetak jednu uzevši u obzir sve ovo što si rekla.. mislim da bi mi morala ispasti po gustu.
    Manje maslaca, manje vrhnja, manje praska, to bi trebalo biti to! Hvala

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •