Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
Mekana mi je cijela pita sutradan. Ne volim da mi je onako sipka, draža mi je cvrstoca kao kod, recimo, londonerica. Ne čekam griz da nabubri, možda je to?
Za početak-čekaj . Onda... ja bih smanjila vrhnje u tijestu na samo jednu žlicu. Znam da tijesto ispada puno mekše kad se radi s više vrhnja. Dalje... pretpostavljam da radiš s oštrim brašnom. Jer moraš . Prosij ga. Ako koristiš maslac umjesto margarina možda da maaaalo smanjiš količinu? Masniji je pa.... Ali mislim da je, što se tiče tijesta, stvar u vrhnju. Smanji pa javi što se događa. I smanji prašak za pecivo tj. oprezno doziraj. Sir doooobro ocijedi i malo pritisni. Mislim da se može vrlo nježno posipati razvaljano tijesto s malo brašna tj. čini mi se da sam vidjela da to mama radi. Probaj i to. Ili najbolje da napraviš nekoliko različitih pita i zoveš na degustaciju nekoliko dana za redom . Žrtvovat ću se dobrovoljno .