za tu prigodu možda čak doklepećem u štiklicama /ako ih uspijem od nekoga posuditi/![]()
ma, ne mogu vjerovati da rade takve gluposti. ipak, neće se ni policiji dati vječno dolaziti... osim ako ih ne počneš nuditi mafinima.
za tu prigodu možda čak doklepećem u štiklicama /ako ih uspijem od nekoga posuditi/![]()
ma, ne mogu vjerovati da rade takve gluposti. ipak, neće se ni policiji dati vječno dolaziti... osim ako ih ne počneš nuditi mafinima.
hehehehe...i jedan mali savjet...zovi Sorciere..ona uvijek ima aduta u rukavu za takve poput tvojih susjeda...pinocchio prvotno napisa
![]()
hm, a možda da damo klincima štiklice pa nek' napikavajums.ivy prvotno napisa
![]()
i mi si lagano "opraštamo" od dnevnog spavanja, imam osjećaj da spava više po inerciji nego iz potrebe(kao prije) :/
s tim, da mu je san čvršći i kao da mi se full odmori dok spava, baš djeluje odmorno nakon buđenja.
inače. trebali bismo idući tjedan u Zagreb :D (ja trebam predat neki rad) pa ako se pruži prilika, možda da se negdje i nađemo(dolazimo i na kućnu adresu)
trebala bih održat čas u jednoj školi, ali me trema puca(zbog nekih negativnih iskustava-hidžab :/ )pa se nastojim skoncentrisat na najbolji mogući rasplet situacije.
pčelice,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
kad apri ovo vidi :shock:pinocchio prvotno napisa
zbanat će te sa zpd-ića![]()
w_m, svakako javi slobodne termine za međunarodni simpozij zpd-ića!
pridružujem se!white_musk prvotno napisa
![]()
Nadam se da se vidimo večeras, ja jo nisam našla masku, idem sada s posla malo potražiti, moram i na groblje (a ne mogu s autom, već moram loviti buseve, pa ne znam koliko će sve trajati)... uglavnom nadam se da ću sve stići.
Ako u narednih 15-20 min imate ideju gdje mogu kupiti masku - pucajte.
Hvala vam svima na vibrama- situacija nije bolja, malecka je na kemoterapiji.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
zaboravih - pinokijice čitam i ne mogu vjerovati.
Pa kakvi su to ljudi?![]()
Slobodno naz zovi na tulum - imam ja jedne jako glasne klompe.
Idemo idući tjedan, s obzirom da je u subotu još imao temperaturu, a u srijedu je praznik....uglavnom od ponedjeljka.ms. ivy prvotno napisa
dm, dvije knjižare na zvonimirovoj, nama, škrinjica - 0 bodova.pcelica prvotno napisa
idem još do iblerovog pogledati tl i crtić...
mislim na curicu![]()
Hvalams. ivy prvotno napisa
![]()
Idemo onda u namu i tl i crtić, usput mi je.
Tko je od zepedeića još uvijek na cici?
Ja sam nas danas odjavila s produženog dojenja. S oprezom, jer nikad se ne zna do kakvih promjena može doći.![]()
lakše je nabrojati tko nijeSanja prvotno napisa
![]()
sanja, pa zar stvarno? otkad ste necicavci i kako je to izgledalo?
pitam jer je meni još uvijek nevjerojatno da neko dijete prestane cicati.![]()
-----------
pčelice, tl ništa, crtić zatvoren. na kraju sam kupila vještičji šešir u dm-u (jedini dovoljno malen) pa će vam doći bundevica sa šeširom. nije neka maska al' važno je da se veselimo! (andrej od jučer priča kako će se vid preplašiti...)
Zapravo mi je teško reći od kad. Recimo da zadnjih tjedana ujutro traži cicu, ali ne svaki dan, no tada na nju nasloni obraz, pomazi ju, kaže joj da su si frendicei da ju voli, ali uopće više ne jede.
Prije par tjedana me Flora svojim tada bezubim čeljustima tako izgrizla da mi je iz bradavice tekla krv (doslovce tekla), pa sam objasnila Fioni da me jako boli cica i da bi mi bilo draže da par dana ne papa, a da beba mora papati cicu, jer ne može ništa drugo, budući da je mala. Ona se bila jako zabrinula i svaki dan me pitala da li me boli, povremeno me pomazila preko majice i to je bilo to.
Ne sjećam se kad je zadnji put imala pravi podoj, iako ima redovite susrete sa cicom.![]()
A Flora je jučer dobila svoje prve zubiće, dvije donje jedinice, pa me sad još više strah kako će to izgledati s njezinom navikom da grize.
ajoj![]()
mislim da te grizla jer su joj izlazili zubići, nadam se da će sad prestati. i čestitam na zubićima!
a fiona, prava velika cura. fenomenalno mi je kad postanu sposobni prihvatiti naše želje i potrebe, a tako su sigurni u nas da im to nije traumatično.
znači, ipak je u većini slučajeva inicijativa mamina (ni slučajno nemoj pomisliti da je ovo negativan komentar).
Znam da nije negativan.![]()
Je, inicijativa je bila moja, iako nije bila s namjerom da prestanemo dojiti. Zapravo mi dvostruko dojenje uopće ne predstavlja problem, ali, eto, ispalo je tako da je ona izgleda prestala.
Meni je važno da prestanak za nju nije vezan ni uz kakvu prisilu ili traumu, sve drugo je manje važno.
A za zubiće ne znam što bih ti rekla... Fiona je imala jako mučno izrastanje zubića, uz temperature, nervoze, proljeve... nadam se da će Flori biti lakše. Ako neće, i njoj i meni predstoji prilično teško razdoblje. Hvala na čestitkama.![]()
Mi isto još uvijek cicamo. ali kod nas je to isključivo večer, tu i tamo noć i tu i tamo jutro.
Iskreno, meni je već lagano dosta (makar volim kad dojim..ne znam kako da objasnim)...uglavnom, ja razgovorom ga pokušavam uvjeriti da mu cika više ne treba. Ali argumenti tipa: ti si već veliki mali dečko, cika je za bebe..makar dolaze do njega ne pale....jer i decki cike, jejda mama?I kaj da velim...pa da cike...
![]()
pa i cike :namig: , nije cika samo za bebe.
ja andreju nikad ne govorim da je prevelik, samo apeliram na razumi ponekad kažem da sam sad umorna, da mi se ne da ili da me boli. ali on još uvijek puno ciki - za jutarnji rastanak, za popodnevni sastanak, uz slikovnice (to je "naša" aktivnost, s tatom rijetko čita), prije spavanja, malo po noći, za buđenje...
u ostalim prilikama
obično ga odvratim od namjere.
lovro, andrej![]()
mi ne cikimo već 8 mjeseci, ali je Isa nedavno počeo da ljubi ciku i mazi je.imama neodoljiv osjećaj mu to jaaaaako treba (u tim trenutcima)![]()
halloween report!
tulumi kod aneka već su tradicionalno fenomenalni, uz veselu ekipu i savršene domaćine.![]()
vještice, vješci, kornjače i njihovi križancibili su preslatki, veseli i razigrani... trudnice prekrasne...
doduše, nisam ih baš puno vidjela jer sam spašavala josie od andreja. on, naime, ima novu najbolju prijateljicu - "đozijevu mamu", koju smo teškom mukom prekrstili u "đozi, mamu od jakova". nakon stručne diskusije o auspuhu, haubama i traktoristicama u suknjama joise je krenula presvući jakova a andrej za njima:
di je ona cuja? vati se! vati se!
... ma vratiti ću se, samo da presvučem jakova...
onda dobo.![]()
još su si malo svirali i pjevali "đibu i evisa" a onda smo otišli tati ispričati sve o đozi i u krevet srediti dojmove (putem je objašnjavao da je "sad jako umojan").
andrej je moje pile slatko![]()
a šta nam je bilo sa lovrićem, jel nam se uplašio, zlato slatko![]()
ma kakvi uplašio! uletio kao pravi frajer!
cure, zpd-ići su nam opet narasli - lovro se nije prepao, andrej se nijednom nije pohvalio cikom...![]()
zavidim vamms. ivy prvotno napisa
![]()
a djeca su nam stvarno porasla. Neki dan se vracam iz setnje sa djecom i dok drzim Edi za rukicu kontam kako je brzo narasla. Nema vise one moje bebe. Sad je prava curicaPrica, ide sama bez kolica, pjeva, raspravlja... ma svaki period ima svoje drazi.
baš tako!snorki prvotno napisa
ja se često pitam koliko sma iskoristila sve ove mjeseca do sad...
da li sam se dovoljno nauđivala u njegovim "koracima"...
a što se beba tiče:
mazim jučer isaa i kažem:beica moja preslatka
Isa(skoči, pogleda me onim svojim širom otvorenim neodoljivim hazel eyes) i kaže:mama jel stavrno!
Ja:pa naravno,bebica moja mila
isa otrči do MM u kuhinju i kaže:babo, mam će jodit bebu
jupiiiiiiiiiiii
i što je najsmješnije, eto ti MM iz kuhinje:hej, jel stavrno![]()
evo da i ja napišem koju o HELOVIN TULJUMU kod nas; bilo je fantastično!! :D
apsolutno su se svi odazvali; bilo nas je 12-ero djece + roditelja /ili 14-ero, ako ćemo brojati i 2 mrvice u trudničkim trbuščićima lutonjice i mirte 30/.
pohodile su nas male vještice, bundevica, ninja kornjača, princeze, čarobnice, zatvorenica, duh i td.. ma premedeni svi do jednog!
naravno, fotkalo se na veliko, pa ću uskoro nabaciti link da vidite kako je to izgledalo
dekoracije su ovaj put bile umjereno strašne; ali zato slijedeće godine neće izostati ogavnih kolača, odurnih maski, otrovnih napitaka i prestrašnih iznenađenja i igara - kad naši ZPD-ići ipak budu malko veći i kad će još više moći uživati u svim tim veselim strahotama haloweena
..za to ću se posebno pripremiti po fantastičnoj vještičijoj kuharici koju mi je poklonila mamasanica, mamasan, pogodila si u sridu![]()
nama je i dalje stan prepun svijetlećih bundeva i svega ostalog od jučer; baš nam je tako lijepo i ne da nam se to micati, uživamo do daljnjeg
![]()
još jednom hvala svima što ste nam došli, bili je veselo, opušteno i razigrano kao i obično, a dječica su nam stvarno jako narasla i u čudu sam gledala neke ZPD-iće koje duže nisam vidjela koliko su izrasli.
hvala i za sve kolačiće, muffine i poklone koje ste donjeli, cmok, cmok, divni ste![]()
![]()
anekići baš cijeli dan razmišljam koliko mi je drago da smo ipak uletjeli na tulum.iako u zadnji tren nismo uspjeli naći strašan kostim, bilo nam je pjekjasno. Koliko dugo smo ostali, shvatila sam tek kad smo hodali do auta, po tkalči. Oooooo Bože, mislim si ja, koliko dugo već nisam šetala gradom u 20:30. Ljudi obučeni za izlazak, teenageri koji iskorištavaju večer pred neradni dan i taaaakoooo hodali smo polako uživali u prohladnoj večeri i razgovarali kako je bilo lijepo kod vas.![]()
p.s. za pola mjeseca vidimo se kod nas na čajanki
Evo i nas...dakle, bilo je fenomenalno!!! Lovro je uletio, bez suza. I tome su pomogle Pčelica i Nika s kojima smo došle..i na kraju Anek koja kad je otvorila vrata rekla na Lovrinu "straaašnuuu" masku (stvarno masku za varenje u narančastoj boji, s kojom smo prehodali grad) da je "STraaaaaaaaaaašnaaa!"
I tako je uletio na tulum...motao se po svuda, ali su ga po običaju cure oborile s nogu..i to prvenstveno Zarči
(danas ju je svima pokazivao na fotkama) i mala Adela (eh, nadam se da nisam fulala ime) koja je tražila i tražila svoga princa..
Na kraju ga je tradicionalno skakanje po Anekinom krevetu "bacilo s nogu" i definitivno je zaključio da mu je Vid suuupeerrr!!!![]()
Uglavnom nije se dao doma....i kad smo došli svima se hvalio kako je bio na tulumu kod Vida i da je bio straaaašaaaan. (masku ćete vidjeti na fotkama).
Bilo je savršeno! Svi ste bili super i bilo mi je tako drago vidjeti vas (skoro) sve na jednom mjestu. A trudnice su po običaju bile predivne! O Mirti nećem pričati, jer se o njenoj ljepoti već priča "godinama", ali mi je Lutonjica bila preslatka.
U svakom slučaju, bilježimo se sa štovanjem za slijedeću prigodu i trudićemo se i mi nešto organizirati....a do tada, čekamo tulum kod Pinochijevaca da onu ludu susjedu srušimo s nogu....![]()
Fotke isto stižu ubrzo, samo da skužimo kako, fak, ide do prebacivanje....![]()
...i vajtica (od sad si mi to ti w_m) vrijeme ti je za drugo! I daj ne filozofiraj na onom topicu....ajmo u akciju!
![]()
anekićima jedno velikoza još jedna super tulum. klinci su stvarno uživali, a ja sam uživala gledajući sve njih. da, baš su narasli, ali mene je ipak s nogu oborio majušni vid. on je jedno preslatko, preumiljato i predrago stvorenje
![]()
veli meni mm jučer na tulumu:"uuuuu, koliko trudnica na jednom mjestu!"
pitam ja njega:"koliko ih ti vidiš?"
mm: "ja sam izbrojao 4"
pa opet
. elem, mamasankovićka proglašena si trudnicom
![]()
uglavnom, mm baš nije povjerovao anekici i meni da su (prema nama dostupnim podacima) samo dvije trudnice.
i za kraj nagradno pitanje: jel' znate kako nam je započeo dan?![]()
mislim da je vrijeme da i kod pinokijevaca krene serija tuluma!
pinokijice, kupuj štikle! za cijelu familiju, uključujući kana.
možda je tm-ovo muško oko skužilo nešto što mi ne znamo!
andrej, sinoć prije spavanja: mama, kak je bijo epo kod vida!![]()
mamma san, ja čekam vas pa da budemo opet na istom ovakvom topicu![]()
super za provod!
mamma san, jel ti to mudro šutiš i držiš nas na vatrici ili šta? M0lim te da nam obrazložiš ove tvrdnje 8)
Ja sam skroz u komi jer mi je Dora ponovno zakurila noćas. Nismo uopće spavali...danas slijedi čekanje kod pedijatrice, vađenje krvi...samo da mi ozdravi. Ne mogu funkcionirati kad mi je dijete bolesno.
Pia je za sada super i u vrtiću je.
doraspooky prvotno napisa
za brzi oporavak
spooky,vjerujem ti da ne možeš
i sama sam takva
spooky, evo vam objema pusa![]()
kužim te - andreju je noćas procurio nos i samo čekam kad će krenuti grlo.
Evo i ja prijavljujem super provod kod anekovih.
Moja mala robijašica je bila malo zbunjena jer ekipu stvarno dugo nije vidjela.
Svi su bili preslatki, rasplesani, zaigrani...
Nika je bila oduševljena igračkama, pa šator, pa ekipom koja je skakala po krevetu... , tako je ispalo da smo išli iz prostorije u prostoriju.
S nekim ljudima nisam uspjela razmjeniti 2 rečenice ( s domaćinima npr.).
Još smo nakon anekovih imali ples na Trgu, a ljudi su je raznježeno gledali.
Jedva čekam fotke.
Anek, hvala još jednom.
P.S. Ostao nam je šešir od vještice, javim se kada budem u blizini za preuzimanje.
Pinokijice, i ja ću spremiti ˝moje tikle˝![]()
Ajte vrit!Samo mi je škemba ispala!
![]()
Ako zatrudnim (daj Bože), mislim da neću stići niti komp upaliti, već će svi znati...![]()
Pinochijevka, a koja je četvrta?![]()
zaboga, pa ja!ja sam trudna već tri i pol godinemamma san prvotno napisa
![]()
I Spooky, jednaozdravilica za Doricu!
Supeeeer!!! Daj se onda više porodi kad i ja da opet tulumarimo...tweety prvotno napisa
![]()
i to sam zaboravilamamma san prvotno napisa
![]()
spooky, od kad sam čula da je unuk jednog kolege završio gluh (na jedno uho, na drugo u velikom postotku, a rođen je sa zdravim sluhom), ne bi razmišljala niti jednu sekundu, da li ću mu dati antibiotik ili ne.
znam, može mi sad netko reći, da ali od antibiotika će mu otići jetra kvragu, ali onda mi je to previše razmišljanja za mozak koji nema toliki kapacitet pa se upetljavam u mrežu iz koje ne mogu izaći.
moje mišljenje o franovom uhu je da ako dođe do upale dajem antibiotik, a ako mu se, a nadam se da neće, uhobolje učestale, djelujem homeopatijom preventivno.
npr. sad znam da ću inzistirati da mu doktorica redovito pregleadva uši i vidi treba li raditi toaletu istih.
radim na tomemamma san prvotno napisa
![]()
uh, znam da mi sad slijedi tvoj poziv.čekaj nemoj odmah,jer sam na drugom katu, gdje mi je internet, a mob dolje gdje sam ja (krasno sam ovo sročila, ali kužimo se)
Potpisujem te u potpunosti. S tim da naša pedica Lovri UVIJEK i kod običnog pregleda i da ga boli prst pregleda uho i "digalicom" usta (na Lovrino zadovoljstvotweety prvotno napisa
)...
i
Tweety, daj nazovi...oćeš li da krepam od znatiželje???![]()
Curke , znam, ali sam totalnu zbunjena jer je Dora prije tjedan dana završila jednu kuru antibiotika.žbilo je par dan OK i sada opet show...
Pedijatrica mi radi popodne pa sam još doma. Možda je trodnevna groznica, možda je ipak uho...najbolje da vadimo krv...
luda sam od brige...
Dora mi sada spava na rukama, a ja čitam po forumu u nadi da ću bit pametnija...
Eh sad..ja sa glupim pitanjem (sorry Spooky)...da li kapaš Dorici nos? Bez obzira što eventualno ništa ne curi iz nosa, ali da li se "nešto" čuje dok spava..da li dok je budna izbjegava disanje na nos? Da li se ponekad malo nakašlje?
Jer, sad govorim iz ovog svog stvarno sitnog iskustva (jer imam sreće da je Lovro više manje zdrav), ali čak i sad dok je bio bolestan i nos "mu je šljakao", nije mu curilo iz nosa...on naime sve "posauga". I čim je nešto u nosu, diše na usta i ponekad "zahrče" po noći.
Ako je tako, preporučam ti da joj kapaš nos i time što duže i bolje držiš prohodnim. Ako se tu i tamo zakašljuca, znači da joj se taj gnoj spušta na bronhije i potakni joj iskašljavanje (sirup od islandskog lišaja, sljezov korijen, namaži joj bronhije sa onom mosti od eukaliptusa)...
A ako doktorica inzistira na antibiotiku, daj je prvo pitaj za bris nosa sa antibiogramom?
I tako se toplo nadam da je sve ok...![]()
mi smo dođli od pedijatrice i ne možemo još u vrtić![]()
izvadili smo krv i urin
cure, da sye prebrojimo :D
cija djeca vec idu na tutu? Edita nece uskoro :/ Poludjet cu. Od jutros sam kao na traci. Dvoje djece, sam po tri puta presvukla.
Em je Edi pocela vadit stanje iz pelena :shock: A imam osjecaj da se tute boji. Pokusala sam je nevuc na wc solju, ali NECE.
Iduce godine krece u vrtic, a ovdje ne primaju djecu ako su u pelenama.
joj ja odmah pomislim na onaj Samijev RS bronhitis. Tesko je disao, hrkao i nos mu je bio zacepljen.spooky prvotno napisa