Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Pitanje

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Pitanje

Koliko može koštati jedan dan rada električara?
    Naime, tip bi trebao zamijeniti trofaznu utičnicu sa fiksnim trofaznim spojem (izvodom), dodati u kuhinju 3 utičnice (štemanje), u hodniku sa stropa razdvojiti rasvjetu na dva bočna zida (štemanje), dodati jednu utičnicu u sobu (pomoću kanalice) i zamijeniti 3 utičnice i 3 prekidača. Sam je rekao da je to jedan dan posla.
    Tražio je 2.700,00 kn!!!! S tim da je sav materijal naš.
    Meni se to čini katastrofa puno.

Koliko otprilike košta maljanje cca 30 m2?
    I koliko bi moglo koštati postavljanje kuhinjskih pločica (3 m2 zidnih i 6 m2 podnih)?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Ne znam ,jer je jedan elektricar i nas oderao. Uzeo nam je 3000kn za 8h posla. Materijal nas. OK, imao je i pomocnika. Nista nije stemao, samo je prespajao kucanske aparate na osigurace (prethodni nam je spoji sve kucanske aparate na 1 osigurac, a npr. 1 svjetlo u hodniku je imalo svoj osigurac). Vama je barem rekao cijenu unaprijed - nama je dosao na dogovor, rekao, joj ne znam tocno, ali ne bude puno, ne brinite - i oderao nas.

Inace, on je poneka popravljao tu kod nas u firmi i mojoj kolegici doma postavio struju - kada sam ispricala koliko je nas oderao izgubio je ta dva posla - dugorocno gledano, nije mu se isplatilo. Inace, mi smo se smrzli kad je rekao koliko, morala sam posuditi od bake da mu platim jer nisam imala toliko pripremljeno.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Brunda, odoh u električare.... :/ Sorry, ali tip je lopov. Pošalji ga negdje...Traži drugog (na žalost, nemam niti jednog na lageru)

Farbanje 30 m2 površine ili sobe od 30 m2? Jedan ili dva sloja? Struganje donjih slojeva, da - ne? Gletanje? Materijal, čiji je?

Keramičar je nas koštao mislim između 20 i 30 DM/ m2 ...a sad ne dajem ruku u vatru...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Elektro radovi su malo :shock: :shock:
    Negdje oko 1700 kn još bih razumjela ali ovo...
    oko 80 kn po elementu (ima ih 13) te 8 sati po 80 kn.
    Pitaj još nekog. I ovo što sam ja grubi izračunala je previše.
    Za maljanje ne znam, a pločice su min 80÷100kn po kvadratu bez materijala.

Za struju mogu pitati mog muža da li bi ti to htio napraviti.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

baš sam pričala s tatom. On se zgrozio na cijenu i rekao da ga otkantam pa će mi on poslati nekog za najmanje duplo jeftinije.

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Farbanje 30 m2 površine ili sobe od 30 m2? Jedan ili dva sloja? Struganje donjih slojeva, da - ne? Gletanje? Materijal, čiji je?
    30 m2 je prostorija. Znači površina je veća, jel'da? Struganje donjih slojeva ne treba, pogletati treba jedan dio oko prozora jer smo ih mijenjali i treba pokitati onu udubinu između prozora i zida. Koliko slojeva? Nemam pojma. Sada nam je cijela prostorija u nekoj blijedo bež boji, a novo će biti kombinacija tamno smeđeg, narančastog i bijelog.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: Pitanje

Citiraj Brunda prvotno napisa

Koliko otprilike košta maljanje cca 30 m2?
    I koliko bi moglo koštati postavljanje kuhinjskih pločica (3 m2 zidnih i 6 m2 podnih)?
    Mi smo ured od 60 kvadrata pomaljali sami, sa super krečkom. Mogu reći da je on prava revolucija. Nema kapanja, čišćenja. I to smo u dvije boje.
    Pogledaj!
    http://public.fotki.com/M2002/ured/
    Koštala nas boja i super krečko. Jedan vikend i to je to.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma meni je problem to gletanje i kitanje. Do sada nismo nikada plaćali maljanje nego smo to obavljali sami. Ja sam mješala boje i uživala u tome. Sada je problem s tim neravninama oko prozora koje treba izravnati a i htjela bih da sada bude tip top obavljen posao. Sebi za gušt sam ostavila dječju sobu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni su ove cijene nevjerojatne! pa koliko ti ljudi zarade mjesečno :shock:

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pitat ću ja svog tatu, on ti radi struju, a i lijepi pločice i parkete (to mu dodatno zanimanje), pa ti javim.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mene najvise smeta sto intelektualni rad ne kosta ni priblizno ovakvim ciframa :shock:

btw. i meni se cini malo previse, Brunda :/

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Ma meni je problem to gletanje i kitanje. Do sada nismo nikada plaćali maljanje nego smo to obavljali sami. Ja sam mješala boje i uživala u tome. Sada je problem s tim neravninama oko prozora koje treba izravnati a i htjela bih da sada bude tip top obavljen posao. Sebi za gušt sam ostavila dječju sobu.
    Gle, čak i to gletanje možete sami. Gips za gletanje kupila sam u Chromosu za 6 kuna. Uzmeš onu glet lopatu i ravnaš rupe..iza toga, kad se posuši, glatki šmirgl i opet glet. Nakon toga ide farba.

Iskreno, nemam pojma koliko se plaća. Kad su meni bili majstori onda su farbanje mojeg cijelog stana 85 m2 naplatili 5000 kuna. Da li je to malo ili puno, ne znam. Ali s obzirom kako sam sve plaćala "preko veze" odrali su me sigurno puta dva... :/

Potpisujem cure, ofarbajte ovo sami. (Ja sam dva podstanarska stana ofarbala. Jedan od 38 m2 i drugi od 58 m2 i to za vikend). A boju kupiš točno složenu u Chromosu (ili negdje drugdje).

Eh da. Kada kupujete boju OBAVEZNO NAGLASITI da vam u boju stave onaj neki aditiv da se ne skida (ne ostružeš je odjećom)...

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure kaj je stvarno postavljanje pločica u Zg 100kn/m2?!?!??

Mi trebamo opločiti terasu i stepenište do terase, no tome su prethodili neki drugi radovi koje treba prvo riješiti, koji su pri kraju, pa to ostaje za proljeće, ali kad smo se raspitivali kolika je cijena, rekli su nam svi, oko 40kn - prije je bilo 10 DEM, pa su nakon prijelaza na € to zaokružili na 40kn ili je 6-7€.....I ja još mislim da je to previše s obzirom da nikakakav materijal nije u cijeni.

Badava nam fax i razni certifikati....

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Brunda mi smo mijenjali kompletne elektro-instalacije na stanu od 130 m2, znači štemanje, postavljenje novih instalacija, izmjena utičnica i prekidača (sve njihovo, mi smo samo izabrali kakve ćemo staviti), izmještanje ormarića za struju (isto novi sa sklopkama), vodovi za satelitsku antenu, priprema za klimu, postavljanje domofona(isto njihov) krpanje rupa i gletanje = 12.000,00 kn.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hera, skoro tako!

Nedavno postavljali pločice na dva balkona, cca 20 m2.

2-3 majstora

1. dan - navlačili Aqua Schield impregnaciju na stare pločice, to je smjesa koja je debljine 3-4 mm i gumira se.
    2.500 kn materijal - 500 kn rad
    2. dan - postavljali pločice i to dijagonalno s rubom od 10 cm, te coklom
    2.500 kn pločice - 1.500 kn rad
    3. dan -fugiranje i silikoniranje rubova

Bili su super brzi, precizni i čisti (ja sam radila dok su oni hodali po mom stanu i svaki put kad bih došla kući- :shock: kao da majstora uopće nije ni bilo, pa sam uvijek trčala na balkon vidjeti jesu li oni uopće što radili ili ne). S tim da su očistili uvijek i garažu za sobom. Stvarno su bili SUPER.
    Susjedi ispod nas iste balkone radili skoro 10 dana i to bez one impregnacije i platili rad oko 3.000 kn!!! (duplo prema našem radu od 1.500 kn) A tek nered po kući i stubištu!!!!

Dakle dok sve ovo što sam napisala rezimiraš:

75 kn/m2 postavljanje pločica s materijalom- super čisto
    ili
    150 kn/m2 postavljanje pločica s materijalom- super prljavo

ŠARENO, zar ne???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ću malo off topic
    ali meni je nekidan jedan što popravlje kućanske aparate
    naplatio 5 minuta rada 270 kn
    bez ikakvih dijelova

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni su ove cijene koje spominjete strava. :shock:
    ja bih tražila predračun sa specifikacijom. pa ako već plaćam, makar da znam da plaćam po nekom važećem cjeniku i da ću poslije dobiti račun.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako je ovo specificirano u cijenama?

zamijeniti trofaznu utičnicu sa fiksnim trofaznim spojem (izvodom),
    dodati u kuhinju 3 utičnice (štemanje),
    u hodniku sa stropa razdvojiti rasvjetu na dva bočna zida (štemanje),
    dodati jednu utičnicu u sobu (pomoću kanalice) i
    zamijeniti 3 utičnice i 3 prekidača.

i zašto npr. u kuhinji štemaš? ja sam si dodala nadžbukne utičnice.

kolika je "metraža" štemanja? neke firme posebno zaračunavaju štemanje po metru + sat rada.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    ja ću malo off topic
    ali meni je nekidan jedan što popravlje kućanske aparate
    naplatio 5 minuta rada 270 kn
    bez ikakvih dijelova
    jesi tražila račun? ja tražim kod takvih . nema računa, nema para...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    kako je ovo specificirano u cijenama?

zamijeniti trofaznu utičnicu sa fiksnim trofaznim spojem (izvodom),
    dodati u kuhinju 3 utičnice (štemanje),
    u hodniku sa stropa razdvojiti rasvjetu na dva bočna zida (štemanje),
    dodati jednu utičnicu u sobu (pomoću kanalice) i
    zamijeniti 3 utičnice i 3 prekidača.

i zašto npr. u kuhinji štemaš? ja sam si dodala nadžbukne utičnice.

kolika je "metraža" štemanja? neke firme posebno zaračunavaju štemanje po metru + sat rada.
    Ništa nije specificirano jer je tip samo telefonski javio koliko će to koštati.
    što se tiče štemanja u kuhinji, mislim da je to zato jer iznad još idu pločice.
    u svakom slučaju nema teorije da nam on radi, već smo u dogovorima za drugog majstora.
    A za pločice će MM danas tražiti pismenu ponudu.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da ti probam odgovoriti bar dio:
    (nama su računali ovako) - materijal je bio naš
    Maleri - stuganje, impregniranje, gletanje, maljanje - 24 kn /m2
    Keramičari - 70 kn/ m2
    Električar - ne znam točno po utičnici ali za 110 m2 stana - štemanja, i postavljanja 70 utičnica + rasvjeta - 13.000 kn

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imas pp

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ivana

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ću poludit s ovim muškima
    Zvao ga je danas MM i danas kaže da je sve zajedno (elektrika, skidanje i stavljanje pločica i odvoz starih) 2700 kn.
    Očito je bio neki pokvareni telefon. Iako MM tvrdi da ga je jučer pitao da li je samo elektrika toliko i ovaj je potvrdio
    Uglavnom, sada je puno prihvatljivija cijena i ipak ćemo ih uzeti.
    Hvala na savjetima i cijenama za usporedbu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •