Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: zimski uvjeti

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno zimski uvjeti

od 1.11. stupili su na snagu "zimski uvjeti" za sudionike u prometu. automobil nam je (skoro) svima "dodatni član" kućanstva (neću reći obitelji ).

da li netko zna što je točno zimska oprema, te koliko nas ona može opaliti po džepu stanovnika?

ja sam (dok sam imala fiću) - za zimsku opremu imala jednu staru lopatu. sad se traže zimske gume, lanci, itd... a nemamo svi muške koji će se za to pobrinuti.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sorciere, nisam ni ja baš neki muški, ali zimska oprema ti podrazumijeva zimske gume (M+S) na svim kotačima, s najmanjom dubinom utora od 1,6 mm. Mogu proći i ljetne gume s najmanjom dubinom profila 4 milimetra i lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

Ja sam apsolutno uvijek za zimske gume, nove i kak' treba. Nikada ne štedimo na gumama.

Početno

jeste stavile antifriz u ljubimce???(tu ne mislim na muskarce)
    ja jos nisam, tj mm jos nije...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma zimske gume i lanci - ok. ali meni nešto "zvoni" da ima i dodataka.

btw - ja se vozim cca 500km mjesečno, i to po gradu. 4 zimske gume su mi prevelik izdatak za tu kilometražu. osim toga - moje gume su nove.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

uvijek možeš nešto dodati , kapu , šal , odgovarajuću torbu , lopatu , metlicu , termosicu s čajem....

zimska oprema je - gume i lanci

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i suhu hranu ak me zatrpa od ljubljanske do savske!

(kopa me i dalje :? )

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo sa stranice www.autoskola.com.hr:

Prema Pravilniku o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama (NN 92/2005) pod zimskom opremom motornih vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tona, podrazumijevaju se:

- gume „M+S“ (mud+snow) na svim kotačima, ili
    - ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg spremnima za montažu na pogonske kotače.

A još savjetuju i ovo:

Premda nije propisano, uz lance ili zimske gume dobro je imati strugalicu za led, sprej za odleđivanje stakla i brava, malo vode ili čaja i naravno ne krećite na put bez punog spremnika goriva, jer nikada ne znate kada i gdje ćete se morati zaustaviti na cesti radi zastoja i grijati u autu. Naravno i baterija mobitela morala bi biti puna, jer će vam možda dobro doći da uskratite vrijeme, a i strah negdje u divljini. Ne računajte puno na vozačku solidarnost i pomoć drugih vozača, jer će i oni biti zaokupljeni svojim problemima.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

vidiš da imam pavo za termosicu

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa
    vidiš da imam pavo za termosicu
    okej, okej - predajem së!!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Meni je baš fora onaj sprej za odleđivanje brava. Lani su mi se zaledila cijela vrata i nikako da ih otvorim, a sprej za odleđivanje, već pogađate zar ne, u autu u pretincu za dokumente.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •