Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: odbija cicu

Početno odbija cicu

molim za hitan odgovor... angela ima dest i pol mj(za sest dana 11) i vec sedmi dan odbija cicu..najprije sam mislila da ponovo strajka. to nam se vec desilo kad je imala 8 mj al je trajalo tri dana i poslije je opet bilo ok. pocela je jesti sve(manje vise i jako lijepo jede) a pije samo vodu..par gutljaja nakon hranjenja. nikad nije primirisala adaptirano ni neko drugo mlijeko.
    sad sam vec u laganoj panici jer nece cicu ni nocu, dok spava... ne bi htjela prestati dojiti, sad, kad konacno znam kako,al ona nece pa nece... bojim se da mi ne nestane mlijeka... help!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

zašto misliš da možda opet ne štrajka? koliko sam čitala, štrajk ponekad traje i dulje.

mi smo prošli isto s noinih 11 mjeseci, znam kako ti je. drži se, nudi joj, samo mirno i polako.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

a da nisi opet trudna

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    a da nisi opet trudna
    is tamo ne zovi vraga....
    nisam, znam da trebam dobit sad za koji dan, danas sutra... al mene zanima kako dodrzati mlijeko, da ne nestane ako ide po principu potraznje.. je joj nudim al ne prihvaca... da se izdajam? nemam pune cice, ne smeta mi nista( u smislu nabreklosti ili prijeteceg mastitisa)
    sto pitanja imam u glavi :?

Početno

dobila mengu danas...
    a pitanje ostaje isto: kako da osrzim proizvodnju mlijeka ako ne mogu izdojiti gotovo nista???
    ne zelim da je to kraj dojenja, nekako sam se nadala da cemo bar do rodjendana izdrzati ako ne i dulje

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

daphne, pošto malena trenutno odbija cicu, bilo bi dobro da se izdajaš, da održiš proizvodnju mlijeka. probaj se opustiti, i izdajaj se, makar i na prazno. ako se napeta, teže ćeš se izdojiti. nemoj zaboraviti da je oksitocin, hormon zadužen za otpuštanje mlijeka iz dojki, osjetljiv na stres, tj. napetost može omesti njegovo izlučivanje.
    savjetujem ti ručno izdajanje.
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2136

da li je malena bolesna? začepljen nos, prehlada, upala uha, soor, ozlijeda u ustima, mogu biti uzrok štrajka.
    možda joj niču zubići.
    da li te možda gricnula, pa si skočila ili vrisnula? ako da, možda se uplašila, pa sad dojenje povezuje s tim..
    da li si promjenila miris, sapun..?
    dijete obično štrajkom reagira na neku promjenu ili stres koja mu se nije dopala.
    da li si ti možda uznemirena ili tjeskobna zbog nečeg? bebe reagiraju na mamine emocije.
    da li je malena bila odvojena od tebe više nego što je uobičajeno, ili si odgodila podoj kada je ona tražila...?
    mislim da si jednom spomenula da imaš banku mlijeka.. da li joj daješ izdojeno na bočicu?

razloga može biti puno. često mame nikada ni ne otkriju uzrok štrajka.
    vjerujem da ti je bed što ne želi dojiti, i da se možda osjećaš odbijeno, frustrirano, razočarano, ali znaj da beba ne odbija tebe, nego protestira protiv nečega. i jednako je nesretna tom situacijom, kao i ti. ali ne zna drugačije. nezgodno, jel da?

nudi joj cicu često, ali nježno. posveti joj se što više. bilo bi super ako ti netko može pomoćo oko ostale djece, bar za to vrijeme. pokušaj napraviti što opušteniju atmosferu i nosi ju, mazite se, koža na kožu, probajte se kupati zajedno, pa joj ponudi cicu. iako veliš da neće ni noću, ti svejedno nježno ponudi, onako, dok je u polusnu, ili kad je pospana.. pokušaj dojiti u nekom mirnom kutku, možda u lagano zamračenoj sobi, tako da joj što manje stvari odvlači pažnju.

štrajk može potrajati i duže, zato je važno da se izdajaš da održiš proizvodnju mlijeka.

Naglo odbijanje dojke ne znači prestanak dojenja, pogotovo u toj dobi. Odvikavanje od dojenja se odvija postepeno, podoj po podoj, kroz nekoliko tjedana ili mjeseci i vrlo rijetko se događa da se dijete samo (dakle ako nije potaknuto) odvikne od dojke prije dobi od 18 do 24 mjeseca.

nadam se da ćete uskoro opet dojiti..

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Daphne, kakvo je stanje danas?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •