Saradadevii, navodis sebe kao primjer iako se ono sto sam ja pisala odnosilo iskljucivo na neasistirani porod (na to mislim kada kazem bez strucne pomoci) i ljude koji se za njega pripremaju na nacin kako sam ranije pisala. Ne vidim veliku vezu izmedju te dvije vrste poroda pa tako niti izmedju tvog slucaja i onoga o cemu sam pisala.
pogresno sam te razumjela.

ipak, slicnosti postoje. Neki se pripremaju tako da osnazuju povjerenje u sile prirode, bozanske sile i slicno. Sto opet ne ide preko knjiga i clanaka na internetu, nego je vise kao neka unutarnja sebe-transformacija i afirmacija i veze s ostalim sestrama
Ako prosurfas forume o unassisted pregnancy i unassisted birth, vidjet ces da postoji sarolikost iskustava, sto se "pripreme" tice. A vjerujem da mnoge niti ne zalaze na forume podrske niti citaju knjige.

Nesto sto nema direktne veze s ovim gore, ali ima indirektne s time tko je stucan i tko je sposoban asistirati...

Ina May Gaskin je pocela asistirati porodima kao laikinja; poslije je nju i grupu njezinih prijateljica poducio neki lijecnik opce prakse o osnovama ginekologije. Nemam pojma je li ikada zavrsila ijedan formalni studij, danas je jedna od najpoznatijih "holistickih" babica u svijetu.