Evo da malo podigne temu.
Ja sam rodila prije 8 dana i epi mi je ostala u užasnom sječanju.Prva beba i to velika 4200.Popucala unutra u više slojeva a načinjen i vanjski rez sa tri ponta. Unutarnje ne osječam uopće jedino kada imam stolicu.
Ali ta tri vanjska reza su pakao.U bolnici sam 3. dan plakala ko kiša da mi nešto stave na ranu jer nisam mogla ni hodati ni spavati.Bila sam uvjerena da se rana upalila i kada su mi rekli da idem doma pitala sam sve doktore na viziti da mi pogledaju dobro šavove, je li sve uredu. Rekli su da jest ali sam umirala doma.
Htjela sam reći sljedeće: u bolnici su strašno proti byvacina u spreju jer jako stiska ranu i da više boli.Stavljali su mi obloge od rivanola ali ne previše jer navodno omekšavaju šavove.Tuširanje obavezno ali bez pretjerivanja jer rana slabije zarasta zbog stalnog kvašenja. Vrlo bitno dobro posušiti. Nakon 5-6 dana koristim byvacin u PRAHU, ne steže kao u spreju a osuši ranu i čini da prije zaraste.
Danas nakon 8 dana, puno je bolje, iako se jako moram paziti da slučajno ništa ne popuca. Po onome što mogu viditi na ogledalcu, neki je šav već otpao.
Sada je problem u tome da imam veliki pritisak na ranu kao da će se sve opet otvoriti i zbog toga imam potrebu da dosta ležim.
Eto toliko o mome iskustvu o rezanju i oporavku.