Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: dojilice, kolko jedete?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno dojilice, kolko jedete?

..pokušala san s pretražnikom ali ništa što bi mi odgovorilo na pitanje koliko količinski je preporučljivo jesti tijekom dojenja?...znam zvuči čudno ali mene muči to što nenormalno mršavim dojeći malenu..naime,prije trudnoće normalna kilaža mi je uvijek bila oko 65kg,prije poroda 75 kg, a sada niti 4 ipo mjeseca nakon poroda sam spala na 58 kg i još uvijek pada...svi su prestravljeni kolko sam smršavila i misle da sam namjerno na dijeti...bože sačuvaj,pa dojim!...naravno glavna opaska je:pa izgubit ćeš mlijeko!...nekako nemam baš apetita kao prije,ali nije frka natjerat ću se ja samo koliko je dosta?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

500 kal više nego prije

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nekako nemam baš apetita kao prije,
    Da je to meni reći. meni je ostao isti, velikii!!

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=115&Show=559"
    Jedite sve što vam se jede, ali u umjerenim količinama. Velika većina beba nema nikakvih problema s raznovrsnom prehranom majke u koju su uključeni i luk i začini."

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja isto mršavim od kada dojim, problem je u tome da imam potpuno isti apetit kao i prije trudnoće ... a ne mogu si zamisliti da jedem na silu dodatno.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    ja isto mršavim od kada dojim, problem je u tome da imam potpuno isti apetit kao i prije trudnoće ... a ne mogu si zamisliti da jedem na silu dodatno.
    Kao da sam ja pisala .
    Prije trudnoce sam imala 46, rodila sa 52, a sada sam na 43 :shock: . . .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf, blago vama, da je meni tako
    ja samo dobijam na tezini i nista ne gubim, imam apetit kao luda, ne mogu a da ne veceram jer sam jaaaaaaaako gladna.
    i Tako kile mi se samo gomilaju, da mi je znati kako ih skinuti i dojiti :?

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i ja sam u klubu onih koje užasno mršave... jedem doslovno svaka 2 sata, stalno sam gladna a kile nestaju. prije trudnoće sam bila mršava a sad sam 3 kile lakša no tad... užas

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj india prvotno napisa
    i ja sam u klubu onih koje užasno mršave... jedem doslovno svaka 2 sata, stalno sam gladna a kile nestaju. prije trudnoće sam bila mršava a sad sam 3 kile lakša no tad... užas
    sve isto! stalno sam gladna vec vise od godinu dana!
    radim vec 2 mjeseca i ovi okolo ne mogu se nacuditi koliko jedem. nisam sad nesto premrsava, ali imam 3 kile manje nego prije trudnoce.

ma lako za kile, nego sta cu s novcanikom?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma lako za kile, nego sta cu s novcanikom? Grin

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sve deblja. Danas na kavi me konobarica pita kaj sam opet trudna :shock:

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivona prvotno napisa
    Ja sve deblja. Danas na kavi me konobarica pita kaj sam opet trudna :shock:

potpuno te razumijem

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam nakon 2 mj. vratila svoju težinu prije trudnoće od 68 kg s time da sam tada imala viška 4 kg (zatrudnila nakon Božićnih blagdana).
    Uglavnom, jedem ko sumanuta, i kasno u noć, a slatko moram svaki dan ili kolač ili kekse i eto ne debljam se i skroz sam začuđena...nadam se još malo smršaviti, ali nikako neću na dijetu upravo zbog dojenja.
    Ova me tema jako zanima, nadam se novim postovima da vidim još iskustva

sarajka

Početno

ja sam dva mjeseca poslije poroda uspjela nabaciti tri kile što me bacilo u komu al mi ne pada na pamet dijeta sve dok dojim. u glavnom sam smanjila količinu slatkiša i dnevne obroke pokušavam definisati u tri normalna obroka(a ne ko do sada klopa non-stop). ostaje da se vidi dali će upaliti.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam nakon poroda jela stvarno puno slatkog, srećom nisam dobivala kile. Sad sam zaključila da je krajnje vrijeme da "stanem na loptu". Ne jedem slatko, i pokušavam razdvajati vrste hrane (meso, škrob, ugljikohidrate). Naravno, bez smanjivanja količine namirnica koje jedem. Vidjet ćemo ima li kakvog rezultata. Nadam se da ću tako skinuti koju kilu uz dojenje.

(BTW, tjedan dana nakon poroda sam došla na predtrudničku kilažu, ali od prije imam puno viška).

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos jedna mrsavica. prije poroda 58kg (na visinu 170cm), na porodu 68kg, nakon 6mj 54kg.
    nakon poroda sam bila staaaaaaalno gladna. i zedna. pila sam valjda 4-5 litara vode dnevno. jela sam kolicine hrane dovoljne za 2-3 odraslih ljudi. i dalje sam bila stalno gladna i gubila kilazu.
    polako je bilo bolje, nakon mjesec-dva nisam morala tako puno jesti.
    evo primjera koliko sam jela, ovo je negdje dva tjedna nakon poroda. u 10 navecer mi je muzic skuhao kasnu veceru: dva velika pileca batka, ogroman tanjur zitarica, lonac povrca s masl. uljem, salata od cijele glavice salate. to sam smazala u roku keks. u 5 ujutro mi je zeludac krcao od gladi i isla sam traziti ima li stogod ostataka u frizideru...
    prva dva mjeseca sam samo dojila, prematala pelene, jela, kuhala, dojila, jela, pelene, dojila, jela, kuhala...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hranim se normalno i uobičajeno, samo što uz to na dan pojedem i čitavu teglu Linolade na žlicu i koju čokoladu.Došla sam na svoju kilažu i trudim se ostati na njoj jer inače imam problema sa mršavošću i održavanju svakog grama.veliki plus mi je što ne pušim otkad sam zatrudnila sa trećim pa nikotin nadoknađujem grickanjem svega i svačega

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lakše mi je kad vidim da ne gubim samo ja kile... obično ljudi imaju drugih problema (višak kila) pa kad se nekom požalim da sam premršava, samo me čudno gledaju jer misle da se hvalim
    50kila prije trudnoće, sad nakon 9,5 mj sam još uvijek na -3! DOjenje se malo smanjilo preko dana (samim tim došla i menga) pa možda se u kombinaciji svega vrati i koja kilica :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I kod mene je slična situacija, u trudnoći sam "natukla" +18, sad sam na +2, bez ikakve dijete, baš naprotiv: jedem sve u većim količinama nego prije trudnoće. Mislim da R.to sve popapa.
    Jedino mi smeta što sam na mjestima još uvijek malo mekša i mlohavija nego sam bila. No, ide 30-ta, pa se tješim, ne mogu zauvijek biti fit k'o curica...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I ja brinem zbog prebrzog topljenja kilograma.Prije trudnoće 55 na 172cm,pa sam rodila sa 70kg,onda sam poslije poroda dosta dugo imala 61-62kg i to mi je bilo super razdoblje,a onda nakon 8mj. dojenja sam se rastopila.Sad imam oko 53kg,osjećam se premršavo i htjela bih se zdebljat bar 5 kila,al kad ne ide.A ni apetit mi nije neki.
    I nek nam ne vele one s malo viška kak je nama premršavima bolje nego njima,jer nije

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

visoka 170, prije trudnoće 64 kg, prije poroda oko 90 (!!!), došla doma sa 75, sad imam 80. ne mogu skinut ni grama i jako sam ljubomorna kad čitam o vama koje gubite kile. ne stanem ni u kakvu odjeću, koljena mi otpadaju... fuj.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    jos jedna mrsavica. prije poroda 58kg (na visinu 170cm), na porodu 68kg, nakon 6mj 54kg.
    nakon poroda sam bila staaaaaaalno gladna. i zedna. pila sam valjda 4-5 litara vode dnevno. jela sam kolicine hrane dovoljne za 2-3 odraslih ljudi. i dalje sam bila stalno gladna i gubila kilazu.
    polako je bilo bolje, nakon mjesec-dva nisam morala tako puno jesti.
    evo primjera koliko sam jela, ovo je negdje dva tjedna nakon poroda. u 10 navecer mi je muzic skuhao kasnu veceru: dva velika pileca batka, ogroman tanjur zitarica, lonac povrca s masl. uljem, salata od cijele glavice salate. to sam smazala u roku keks. u 5 ujutro mi je zeludac krcao od gladi i isla sam traziti ima li stogod ostataka u frizideru...
    prva dva mjeseca sam samo dojila, prematala pelene, jela, kuhala, dojila, jela, pelene, dojila, jela, kuhala...
    Ovako i ja! I nakon 10 mjeseci smanjila sam jedino nocne obroke!Na kilazu od 54 kg i 168 cm prije trudnoce natukla 23 kg i sad opet na 56 kg.Mislim da mi sin sve kalorije iscica!nis posebno ne vjezbam, ali otkad D. puze a ja ga lovim to je super fitness!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja sam od onih žena koje se debljaju kad doje to mi se desilo i u prvoj trudnoći dobila sam više kila nego u trudnoći.

Mene zanima da li smijem na djetu, beba će uskoro 4 mj

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve normalno, a to kod mene podrazumijeva i po koji slatkiš (mljac, mljac) i kile idu dolje (a dobila 20 u ovoj trudnoći).

babylove

Početno

Ja sam u prvoj trudnoći dobila 13 kila, no već za 8-9 mjeseci zbacila dole 16. Ali druga trudnoća je druga priča-dobila sam 18 kila, nakon poroda staaaaaalno gladna, i po danu i po noći,sve do prije kojih mjesec dana (mali će uskoro napuniti godinu).
    I priznajem da se ovaj put kile nekako sporije tope (dal zbog godina ??)..Pa se pitam-kako bi sad izgledala da ne dojim? Jer ponekad stvarno imam "pravi" apetit, a kilaža mi je tek 2+ ko prije trudnoće.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj iraz prvotno napisa
    Ovako i ja! I nakon 10 mjeseci smanjila sam jedino nocne obroke!Na kilazu od 54 kg i 168 cm prije trudnoce natukla 23 kg i sad opet na 56 kg.Mislim da mi sin sve kalorije iscica!nis posebno ne vjezbam, ali otkad D. puze a ja ga lovim to je super fitness!
    joj jos kad i to pocne... smanjila sam obroke jer ne stignem, i odmah je otisla kila dolje. sad imam 53...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja gladujem...
    U trudnoći +11/12kg, sa 50kg na 61/62kg na 167cm. Poslije poroda 54/55, pa do kraja Nevinog prvog mjeseca i 57/58, ali uz velike količine hrane; 5-10 kuhanih kukuruza, 1-2 kg grožđa, 5-10 kuglica domaćeg sladoleda od borovnica, 0,5 kg blitve + krumpir. Kroz narednih mjeseci silom prilika sam morala jesti manje jer nisam stizala, a i zbilja ne volim ni kuhanje ni motanje po kuhinji, dočekala Nevinih goodinu dana s 48. Onda sam ponovno zatrudnila, bila čak i na 50/51, ali je bila riječ o missed ab., opet sam bila na 49 na vaganju prije kiretaže. E, sad slijedi najbolji dio. Nakon kiretaže, doslovce nužnih dva sata nakon, počela sam sumanuto jesti i to je trajalo dva ili tri tjedna. Sada jedem puno, dakle mrvicu manje i lijepo sam se zaokružila na 51, možda i 52. Ali znam da to neće duo trajati. Napominjem da sam ja ipak doma. Da radim, mislim da bih slično kao ra, mada je ona ipak tanjuška naspram mene. Ipak vidim da imam još sestara po jedenju.
    Mislim da je tom pojačanom apetitu razlog dojenje, snažna fizička aktivnost oko djeteta različita od one prije djeteta, što tjera na učenje novih pokreta, vještina, nosanje, noćne budnosti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hocu i ja da mi se TOPE kile
    i ja samo dojim Olega ali opet kile stoje

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tania, vjerojatno nadoknadjuješ kalorije izgubljene dojenjem na neki način ili bi se morala još više kretati s O. Kod nas je u Dalmaciji stalno lijepo vrijeme tako da ja šećem s D svakodnevno od njegova 14. dana. Možda i to igra svoju ulogu.
    No svejedno, 2. puta se sporije tope, nažalost.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, Klia kod nas je u poslednje vreme katastrofa vreme tako da slabo i setamo
    a to sto kazes da se 2 puta slabije tope, je zato sto ti je drugo dete :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Klia i Taniaz, mislim da su vam bebe još stvarno male, pa prganizam 'drži' da vam dojenje ne iscrpi tijelo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni su kile stajale i niti makac do Dorinih 6 mj., a onda su krenule na dolje.

Sada sam kilu mršavija nego što sam bila prije prve trudnoće :D

Doći će sve na svoje, a osim toga nismo sve iste pa kod nekih ide brže, a kod nekih sporije....

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Prva tri mjeseca sam pazila šta jedem zbog kolika ali sam jela normalne količine dozvoljene hrane i skinula sam sve kile dobivene u trudnoći kao i pet kila iber. Kasnije sam se opustila i vratila izgubljeno. Nemoraš se brinuti za mlijeko ako piješ dovoljno tekućine.

Damjan 9.7.2005.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

No zbilja se ne smijemo opustiti: frendica mi je kroz dojenje dvoje djece dobila 30 kg :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    No zbilja se ne smijemo opustiti: frendica mi je kroz dojenje dvoje djece dobila 30 kg :shock:
    :shock:

sad me uplasi :shock:

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja za 5 tj skinula 17 kg sa dijetom zvanom isključivo dojenje i nosanje u marami. sad sam kg ispod početne i jedem kao luda ali više manjih obroka-nestignem jesti velike obroke. a dojenje stvarno iscrpi- kao da mi netko doslovno isisava životnu energiju tako da često i u ponoč pojedem kolače jer imam osječaj da ću odlebdit

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •