Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Neobičan problem s ritmom dojenja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Neobičan problem s ritmom dojenja

Dakle, opet ja s problemom. U biti, ne znam je li to problem, to ćete mi vi reći. Naime, Kaleb po danu doji sve rjeđe (u zadnje vrijeme između 7 ujutro i 19 h doji možda 2, maksimalno 3 puta), no onda navečer i po noći doji sumanuto puno (10-20 puta :shock: ).

Nudim mu ciku po danu, ali on je ne ferma pola posto - oduvijek je bio dijete koje je jasno znalo što želi i kada i već kao puno manji je znao odbiti ciku kad bih mu je ponudila, a da nije tražio (meni je čisti SF kad netko priča da beba nikad ne odbija ciku kad joj je ponuđena). Pocuga si kad on to želi, recimo oko 14 h i oko 18 h. Jede dohranu oko 12 h i koji puta popodne nešto sitno (ovisno o njegovoj i/ili mojoj inspiraciji, nemamo neki strogi ritam).

Još prije nego što je počeo s dohranom, negdje s 4,5 - 5 mjeseci počeo je sisati svakih 4-5 sati. Oduvijek je bio efikasan sisač - ispraznio bi dojku u 10tak minuta i nije se nacicavao (osim po noći, to je oduvijek konstanta).

No, u zadnje vrijeme je to toliko izraženo da je došlo do problema (ili mi se čini da dolazi) ponude i potražnje - mislim da su moje sirote cike zbunjene. Naime, između 19 h i 7 ujutro (pogotovo između ponoći i 7) siše i vuče kao manijak i očito nabilda produkciju, jer su mi po noći/pred jutro dojke dvije prazne vreće, da bi par sati kasnije (valjda ponukane tim cjelonoćnim cicanjem) bile tvrde kao kamen i prepune kao prvih dana dojenja. Što da kažem, opet nosim jastučiće.

I sad sam zbunjena. I one su zbunjene. Po danu su toliko prepune da samo što ne puknu, a onda ih navečer posiše do ibera i cijelu noć nabildava produkciju. I one zabriju da treba još mlijeka - i taman kad ga stvore, malac ih cijeli dan ignorira. :shock:

Mislim...Totalno egzotičan problem.

Što da radim?
    Ako se budem malo izdajala da popusti napetost - opet će navečer cicati u prazno i nabildavati i drugi dan jovo nanovo.
    Nuditi kad ne traži ne mogu - ne šljivi me pol posto.
    Da mu ukinem dohranu?!? Super papa i jaaaaaako voli jesti sve što mu ponudim, jako obilno jede...Nema mi smisla vraćati ga samo na ciku.
    Da mu probam smanjiti noćne podoje...Poludi!

Cure, što da radim? :?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno Re: Neobičan problem s ritmom dojenja

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Mislim...Totalno egzotičan problem.

Nimalo egzotično.

Kod nas je tako od početka, moje cice su više-manje stalno zbunjene. Danas je jeo cijela 3 puta, od toga jednom desetak minuta, ostalo maksimalno 5. A po noći ni ne brojim, obično jede oko 1, pa oko 3, a dalje... Ja se budim kad se buni, kad trebam promijeniti cicu.

Po danu mu nudim češće cicu, ali on vrišti i nema šanse da jede.

Nisam ti baš pomogla...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I kod nas je tako, sve više ga zanima druga hrana, a cika je po danu samo za uspavljivanje, rijetko kad se najede do sita iz njih, jer zuji okolo što bi stavio usta, ali onda noću :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Imali smo identicnu situaciju.
    Mislim da samo moras dati vremena svojim cikama da uhvate novi ritam.
    Ja sam kod prepunjenosti izdajala samo mrvicu, tek toliko da popusti ona jaka napetost.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajde dobro, nismo jedini - kako riješavate napetost u grudima?

martinap, pa zar nije žedan? :shock: Kaleb je kad je bio tako mali ipak cikio češće...

Mamasita, kako da se naviknu, misliš da je moguće da "skuže" da bi po noći trebale biti pune, a po danu poluprazne? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I dajte me utješite i recite da me neće tako skoro otkantati, ja sam u bedu i brijem da mu je hrana finija od cike, a da po noći jede ciku samo zato što mu je to najpraktičnije ležećki...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Neće te otkantati, ali moraš prihvatiti da mu je druga hrana sada zanimljiva... nije to lako jel da zato nas i drma kriza kad krećemo s dohranom, baš smo lude... super je kad je cika sve i u svemu

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mamasita, kako da se naviknu, misliš da je moguće da "skuže" da bi po noći trebale biti pune, a po danu poluprazne? :?
    Valjda.
    Moje su skuzile

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    Valjda.
    Moje su skuzile
    Cike pametnice.

cekana, ja sam bila tako sretna što fino papa...A sad bih mu najradije ukinula dohranu!!
    Tu i tamo preskočimo koji dan, čisto da opet bude moja mala beba...Ah, kako to vrijeme nemilosrdno prolazi...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

martinap, pa zar nije žedan? :shock: Kaleb je kad je bio tako mali ipak cikio češće...
    Nije tako strašno kako zvuči... Računaj da se probudio u 9.30, a zaspao u 21. U tih 11 i pol sati jeo je 3 put + pred spavanje.

Osim toga, on u 5 minuta bez problema pocica sve čak i kad mi je cica lagano prepunjena. Ja ti imam "savršenu izdajalicu" za dijete

Prepunjenost riješim tako da malo izdojim. Srećom nemam problema s jakim let down-om (dapače, i kad trebam ne mogu/ne znam ga ručno potaknuti),pa to bude stvarno malo izdojenog. I to radim samo jednom dnevno, obično oko 10-11 ujutro. Tijekom dana nemam baš jaku produkciju mlijeka, valjda su se cice dijelom navikle na ovakav ritam.

Ne znam ima li to veze s ovim, ali Andriji cica ne služi za tješenje, samo za hranu. Zavidim curama kojima cica služi za smirivanje bebe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ne znam ima li to veze s ovim, ali Andriji cica ne služi za tješenje, samo za hranu. Zavidim curama kojima cica služi za smirivanje bebe.
    Ista stvar, od prvog dana. Također ga ne mogu uspavati na ciki (Kaleba, ne Andriju ). Izgleda da su nam sinovi slični.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I dajte me utješite i recite da me neće tako skoro otkantati, ja sam u bedu i brijem da mu je hrana finija od cike, a da po noći jede ciku samo zato što mu je to najpraktičnije ležećki...

Sori, moram, nimalo savjetnički, znam.
    Al, jedva čekam da ti ovaj post iskopam kad Kaleb bude imao jedno tri i dojio u tandemu

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa

Sori, moram, nimalo savjetnički, znam.
    Al, jedva čekam da ti ovaj post iskopam kad Kaleb bude imao jedno tri i dojio u tandemu
    ovako sam nesto slicno i ja htjela odgovoriti.
    potpisujem Maju.

drz' se Luna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je genijalno kako sve moje topice na kojima tražim pomoć s dojenjem snađe ista kruta sudba.

Kaj je najgore, smrtno ozbiljna sam postavila dilemu...pih!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

To se zna desit kad djetetu previše daš da jede ostalu hranu. Nemoj ga zabavljat dok jede i poštuj njegove granice - čim izgubi onaj prvotni interes za hranu, prestani ga hranit. I smanji broj obroka, npr.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    To se zna desit kad djetetu previše daš da jede ostalu hranu. Nemoj ga zabavljat dok jede i poštuj njegove granice - čim izgubi onaj prvotni interes za hranu, prestani ga hranit. I smanji broj obroka, npr.
    NE STIGNEM ga zabavljati kad jede koliko brzo to potrpa u sebe! :shock: Nemali broj puta sam probala stati kad mi se učinilo da je dosta pojeo, pukao je kao kokica. Dijete mi je natural born žderonja. Ima na koga biti.

Obrok ima JEDAN, iznimno drugi...

Ma, trebaš ga vidjeti da bi vjerovala - malom debeljku je smisao života u hrani.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Luna,

Ma, trebaš ga vidjeti da bi vjerovala - malom debeljku je smisao života u hrani.
    ovo dijete kao da sam ja rodila.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Njegovo ponasanje ne mora imati nista zajednicko sa dohrano (a narvno da moze). Moji nisu gotovo nista htjeli da jedi preko dana [malo bi sikili] ... ali noci!! Kriminal zivi. Ali prodje i to - naravno da prodje! Gdje si vidjela odraslog/ozenjenog muskarca da po noci ide piti mlijko kod mame!! Btw, kod nas je trajalo ca. 2.5 god, kad' sam mu ja lagano pocela objasnjavati da po noci nema vise. Samo pred spavanje i ujutro. ...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    NE STIGNEM ga zabavljati kad jede koliko brzo to potrpa u sebe! :shock: Nemali broj puta sam probala stati kad mi se učinilo da je dosta pojeo, pukao je kao kokica. Dijete mi je natural born žderonja. Ima na koga biti.

Obrok ima JEDAN, iznimno drugi...

Imam i ja jednog. Sreća, on je sav tako nekako uravnotežen, kao da je mudrac od 50 godina pa ne pretjera. Ali znam o čemu pričaš.

Draga, tu ti je odgovor zašto po danu neće dojit. Najede se pa je sit

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam da li će ti pomoći, ali možda dobiješ neku ideju...
    Dakle, moj Luka je do početka dohrane cijeli dan nacicavao, svakih 2 sata (osim kad smo bili vani) ali zato od 10 navečer do 5-6 ujutro blaženi mir (a ja se izdajala, za onaj obrok u 10 za koji su cice već bile totalno lipsale nakon cijelog dana). No kad smo počeli dohranu, odjednom je krenulo noćno buđenje s nacicavanjem (a da se po danu nije puno smanjilo, dojila sam nakon svakog obroka, možda manje između jer smo krenuli sa sokovima). Gladan nije bio jer je sve do prestanka dojenja s 15 mjeseci bio bucko. Noćni obroci su prestali s 14 mjeseci kad je 5 dana bio bez mene - zadnji mjesec je imao samo 1-2 obroka u 24 sata, a nije zbog prestanka noćnih tražio opet po danu.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo i nas u istom klubu pa se javljam samo da kažem kako te u potpunosti razumijem...

do početka dohrane helena se nacicavala doslovno svakih sat vremena preko dana (prije spavanja, poslije spavanja, između spavanja...) + 2-3 puta po noći. ukupno podoja u 24 sata bilo je oko 12-13.

sad: cica samo za uspavljivanje preko dana (srećom, kako ne spava dugo (max 45 min) spava 3x dnevno) i to je to. noći su nam kako kad, cica u prosjeku 3-5 puta ali prazni obje cice kod svakog podoja. dohranu je prihvatila odlično, ličeko joj se tak ozari kad vidi slinavček i kad čuje da "helena ide papati"... a cicke zbunjene.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

probaj ovako: cika kad se probudi, neki obrok (dorucak ili rucak) oko podne ili kad vec mu je vrijeme, ostalo cika. kad se cike priuce na to, onda ubaci drugi obrok, pa treci....cike ce se lakse pruciti ako im pruzis konstantu.
    ako kaleb jako inzistira na hrani vise puta dnevno, ponudi mu neko voce popodne i mozda nesto izmedu popodnevnog obroka i vecere (cike).
    maratonski nocni podoji su obicno vezani uz ukus djeteta, nema veze sa dohranom.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Podižem, jer je kod nas stanje zadnja 3 dana ovakvo: po danu pociki 3-4 puta po par gutljaja i okrene se, guguće, smije se... sve ali neće cicati. Po noći jede svakih sat i pol do dva, uvijek barem desetak minuta efikasno siše.

Pelene su u redu, i popišane i pokakane.

Pokušala sam mu češće nuditi ciku, ali to završi plačem, neće i neće. Maknem se u spavaću sobu gdje je mirnije, ali njemu je trenutno sve zanimljivije od cike, čak i sjene na zidu .

Zadnje 3 noći nisam spavala dulje od sat i pol u komadu.

Ako netko ima savjet kako da ga po danu "nagovorim" da malo dulje cica, bit ću jaako zahvalna...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo nabrzinu, u gužvi sam.
    Jesi probala hodati dok ga dojiš? Okupati se s njim? Koristiti dijelove dana kad se tek probudio ili tone u san?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Samo nabrzinu, u gužvi sam.
    Jesi probala hodati dok ga dojiš? Okupati se s njim? Koristiti dijelove dana kad se tek probudio ili tone u san?

Dojiti hodajući? Nisam probala, ne znam ni kako bi to izvela (A. od rođenja ne podnosi nosanje u položaju kolijevke, isključivo okomito se da nositi).

Kupanje? Probat ću, ali to je opcija jednom u 2-3 dana, zbog čestih uroinfekta kadu moram izbjegavati.

Nastojim ga podojiti kad skužim da se počeo buditi, ponekad funkcionira, ponekad ne, ovisi kako se budi (nekad se budi postepeno, a nekad samo otvori oči i skroz je budan).

Sad sam zamračila spavaću sobu (kao kad ide na spavanje), i lijepo je cicao. Smijem li to raditi? Hoću li mu tako poremetiti dnevni ritam (zbog mraka, a još nije vrijeme za spavanje). Mogla bih i po danu to napraviti, ako smijem.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sad sam zamračila spavaću sobu (kao kad ide na spavanje), i lijepo je cicao. Smijem li to raditi?
    Naravno! To se cak i preporucuje kad se beba pocne zanimati za okolinu i zbog toga ne sisa. Eto, sama si skuzila, bravo!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ok, hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •