white_musk prvotno napisa
zrinka prvotno napisa
Zdenka2 prvotno napisa
a zakaj prvotno napisa
Ono sto otprilike osjecam je da vjernici nemaju otvorenu opciju promjene svojih stavova i vrijednosti, niti potpuno slobodnog propitivanja stavova i vrijednosti jer su im pocetni postulati vec zadani.
Ja sam se osvjedočila da nitko toliko ne propituje stavove i vrijednosti kao vjernici.
apsolutno
dijelim zdenkino i zrinkino mišljenje
ja nekako ne mogu vjerovati da zaista tako mislite.
ako kazete da su i mnogi vjernici spremni propitivati svoje stavove i vrijednosti, to prihvacam, i s tim se slazem.
(znam da sam gore napisala da to nije potpuno slobodno propitivanje, i u nekom smislu zaista nije - jer zakljucci tog propitivanja ne bi smjeli biti u kontradikciji s temeljnim dogmama vjere - zar ne? mozda sam u krivu. u svakom slucaju, o ovome sto pisem u zagradama mozemo raspravljati i ne slagati se.)
ali, ako kazete da ste se '
osvjedocile' da
nitko kao vjernici ne propituje svoje stavove i vrijednosti - onda ipak radite logicku gresku. ne mozete na temelju svoje okoline reci da ste se osvjedocile i predstaviti to kao generalni stav. I diskriminirajuce je reci da vjernici propituju, razmisljaju, razmatraju... vise od nevjernika.
previse cijenim intelekt i zdenke2 i zrinke da bih pustila da ovakva vasa izjava prodje bez reakcije i razjasnjenja