Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: menstruacija i endometrioza

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno menstruacija i endometrioza

Prije dva mjeseca sam operirana drugi put ( endometrioza ) . Mjesec dana nakon laparoskopije sam bila na kontroli, sve je bilo u redu, samo mi je menstruacija kasnila, doktor je rekao da je to normalno.
    Ali sad su već prošla dva mjeseca i još ništa, trudna nisam ( tri testa sam napravila, sva tri veliko ništa.
    "Polako" već počinjem šiziti, doktora mi je neugodno zvati, da ne ispadne da paničarim.
    Inače dao nam je rok od 5 mjeseci da pokušamo prirodno, a ja nikako da dobijem.
    Ma danas sam sva nikakva, jedan od onih dana kad do bola želim da sam trudna.
    Zanima me da li je netko imao slično iskustvo :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Na zalost ne mogu ti pomoci,a li ti sugeriram da ides na kontrolu. Ili izvadi betu- to je najpouzdanije.
    Zelim ti puno srece i da sto prije postanes trudnica (ako vec nisi )

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja ti isto ne mogu pomoći, samo poslati jedan virtualni .
    A zašto se javljam!?

"Ma danas sam sva nikakva, jedan od onih dana kad do bola želim da sam trudna."

Zato što se pronađoh u ovoj rečenici....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bok
    poznato mi je sve to. Nažalost.
    Ja sam također bila dva puta na operaciji zbog endo.

Kod endo je normalno da ponekad dođe do promećaja M.
    Po mom mišljenju trebala bi otići do doktora koji će ti najvjerojatnije dati Dabrostone da dobiješ M.
    Nemoj se brinuti.
    Nadam se da ćeš uspijeti u svom naumu i uskoro dobiti jednog, barem jednog, bebača
    Drži se

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ni ja ti ne mogu pomoći, ali ti predlažem da nazoveš svog doc. Nema šta da ti bude neprijatno, šta te briga ako neko misli da si paničar. To je tvoje tijelo i ti treba da brineš o njemu. Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam operirala endo. ali sam dobila menstruaciju normalno nakon krvarenja izazvanog operacijom, nakon nekih 25 dana.
    Idi doktoru , nemaš se što ustručavati. Ako te radi toga krivo gleda, promjeni doktora. Uostalom trebaš što prije normalizirati ciklus jer su ti nakon operacije end. najveć šanse da zatrudniš.
    Ja sam se dvaput operirala , a opet sam i nakon trudnoće puna cista. Ja sam očito fenomen jer nakon trudnoće 0 % žena ima recidiv (povrat)endometripoze?!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i ja sam dva puta operirala endometriozu, ali mi je cikluc bio redovan s tim da j znalo doc ranije a nikad kasnit, sad idem na prvi ivf i nadam se da mi nije s operacijama puno unisteno jer su mi oba puta radili laparatomiju, imam 26g a prvu sam operirala s 21 a odmah mi se vrati nakon operacije, prirodnim putem nista nisam uspjela

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malo off topic, ali vi koje ste imale po dvije operacije, u kojem razmaku ste to obavile? Ja sam operirana prije nešto više od godinu dana, prošla nakon toga jednu inseminaciju i IVF, ništa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A operacija i njeno ponavljenje ovisi isključivo o ˝stanju na terenu˝ . Ako imaš i dalje ciste onda ideš na novu operaciju, ako nemaš endo. cista ne ideš jer ti nemaju kaj mkopati i čistiti!

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imala sam 2 operacije endo. Druga je bila nakon 5 godina (vratila se nakon 2 ali mi se nije dalo ići).... Al to je sve subjektivno. Navijam da se ne vrati.... iš iš...

Ja sam danas nešto malo bolje volje po prvi puta u godinu i pol nemam krvarenje u sredini ciklusa :D (Operacija endo bila je točno prije mjesec dana).

Sada čekamo jesen i svoj prvi IVF.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja imam prijateljicu koja je operisala Endometriozu u Januaru mjesecu ove godine .
    njoj je njen doktor(posle operacije) propisao prva 3 mjeseca kontracepcijske hormonske pilule (NEPREKIDNO) .
    Objasnio joj je: Da se endometrioza hrani Menstruacionom krvlju i tako da se moze odma posle operacije povratiti ali uz pilule ta 3 mjeseca nece imati ciklus i da se ne moze povratiti.
    Tako da je posle 3 mjeseca imala kontrolu i doktor joj je rekao da ide na bolje ali da jos nije sve ok i da mora nastaviti sa pilulama jos 3 mjeseca.

znam da ti nisam pomogla u odgovoru na tvoje postavljeno pitanje ali mislim da si mozda trebala uzimati i ti pilule jer si vec 2 puta operirana

nego ti odi svom dr. i uradi Hcg jer mozda si i trudna
    a ja ti zeli od srca da je trudnoca da nije nista drugo

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Imala sam dvije operacije u razmaku od tri godine.
    Nakon prve operacije odmah se pojavila nova endo cista.
    Malo smo odugovlačili ali nakon tri godine ponovno operacija i nakon toga opet cista.
    Sve po starom :/
    Sada je od te druge operacije prošlo 6 godina i još uvijek imam ciste ali to se sve nekako primirilo pa ne rastu tako ubrzano kao prije, nekako su uvijek iste veličine (oko 2-3cm), što ne zahtijeva operaciju.
    Uglavnom, pijem vrkutu i marulju i nadam se najboljem

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni su otkrili dvije endo. ciste na lijevom jajniku i to sasvim slučajno .
    Idem ih maknuti negdje na jesen .
    Menstruacije su mi užasno bolne , popraćene sa jakim grčevima , mučninama , traju 6-8 dana užasno obilne ,boli me cijeli stomak a ne samo donji dio stomaka ,
    Ma koma , mrak mi padne na oči kad da M dolazi :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •