-
menstruacija i endometrioza
Prije dva mjeseca sam operirana drugi put ( endometrioza )
. Mjesec dana nakon laparoskopije sam bila na kontroli, sve je bilo u redu, samo mi je menstruacija kasnila, doktor je rekao da je to normalno.
Ali sad su već prošla dva mjeseca i još ništa, trudna nisam ( tri testa sam napravila, sva tri veliko ništa.
"Polako" već počinjem šiziti, doktora mi je neugodno zvati, da ne ispadne da paničarim.
Inače dao nam je rok od 5 mjeseci da pokušamo prirodno, a ja nikako da dobijem.
Ma danas sam sva nikakva, jedan od onih dana kad do bola želim da sam trudna.
Zanima me da li je netko imao slično iskustvo :?
-
Na zalost ne mogu ti pomoci,a li ti sugeriram da ides na kontrolu. Ili izvadi betu- to je najpouzdanije.
Zelim ti puno srece i da sto prije postanes trudnica (ako vec nisi
)
-
-
-
-
-
i ja sam dva puta operirala endometriozu, ali mi je cikluc bio redovan s tim da j znalo doc ranije a nikad kasnit, sad idem na prvi ivf i nadam se da mi nije s operacijama puno unisteno jer su mi oba puta radili laparatomiju, imam 26g a prvu sam operirala s 21 a odmah mi se vrati nakon operacije, prirodnim putem nista nisam uspjela
-
Malo off topic, ali vi koje ste imale po dvije operacije, u kojem razmaku ste to obavile? Ja sam operirana prije nešto više od godinu dana, prošla nakon toga jednu inseminaciju i IVF, ništa.
-
A operacija i njeno ponavljenje ovisi isključivo o ˝stanju na terenu˝
. Ako imaš i dalje ciste onda ideš na novu operaciju, ako nemaš endo. cista ne ideš jer ti nemaju kaj mkopati i čistiti!
-
Imala sam 2 operacije endo. Druga je bila nakon 5 godina (vratila se nakon 2 ali mi se nije dalo ići).... Al to je sve subjektivno. Navijam da se ne vrati.... iš iš...
Ja sam danas nešto malo bolje volje po prvi puta u godinu i pol nemam krvarenje u sredini ciklusa :D (Operacija endo bila je točno prije mjesec dana).
Sada čekamo jesen i svoj prvi IVF.
-
ja imam prijateljicu koja je operisala Endometriozu u Januaru mjesecu ove godine .
njoj je njen doktor(posle operacije) propisao prva 3 mjeseca kontracepcijske hormonske pilule (NEPREKIDNO) .
Objasnio joj je: Da se endometrioza hrani Menstruacionom krvlju i tako da se moze odma posle operacije povratiti ali uz pilule ta 3 mjeseca nece imati ciklus i da se ne moze povratiti.
Tako da je posle 3 mjeseca imala kontrolu i doktor joj je rekao da ide na bolje ali da jos nije sve ok i da mora nastaviti sa pilulama jos 3 mjeseca.
znam da ti nisam pomogla u odgovoru na tvoje postavljeno pitanje ali mislim da si mozda trebala uzimati i ti pilule jer si vec 2 puta operirana
nego ti odi svom dr. i uradi Hcg jer mozda si i trudna
a ja ti zeli od srca da je trudnoca da nije nista drugo
-
Imala sam dvije operacije u razmaku od tri godine.
Nakon prve operacije odmah se pojavila nova endo cista.
Malo smo odugovlačili ali nakon tri godine ponovno operacija i nakon toga opet cista.
Sve po starom :/
Sada je od te druge operacije prošlo 6 godina i još uvijek imam ciste ali to se sve nekako primirilo pa ne rastu tako ubrzano kao prije, nekako su uvijek iste veličine (oko 2-3cm), što ne zahtijeva operaciju.
Uglavnom, pijem vrkutu i marulju i nadam se najboljem
-
Meni su otkrili dvije endo. ciste na lijevom jajniku i to sasvim slučajno .
Idem ih maknuti negdje na jesen .
Menstruacije su mi užasno bolne , popraćene sa jakim grčevima , mučninama , traju 6-8 dana užasno obilne ,boli me cijeli stomak a ne samo donji dio stomaka ,
Ma koma , mrak mi padne na oči kad da M dolazi :/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma