Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: proso

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno proso

    salicu prosa na 2 salice vode kuham
    budem pregusto, stvrdne se i nije mi lijepo

    kako vi radite proso?

    ja njemu dodam jabuke, slatko vrhnje i cimet, kao desert mi bude

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    678

    Početno

    Ja ne znam ništa drugo, nego dodati u juhu umjesto rezanaca. Baš se veselim receptima....

  3. #3
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    u to zrinkino gusto naribat jednu-dvije mrkve nasitno, rukom izgnjeciti, posoliti, praviti krokete, uvaljati u krusne mrvice i prziti.

    varijacije na temu:

    - dodati luka
    - sjeckane slanine ili prsuta
    - zlicu tahinija
    - umjesto mrkve naribati tikvicu, kolerabicu ili celer

    a ima i na forumu recepta za juhe i variva.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb-zapad
    Postovi
    26

    Početno

    Ja izdinstam povrće ... na luku mrkvicu i tikvica naribana na ribež i onda dodam proso sa 2 šalice vode dok ne iskuha... super prilog uz meso

    ... i klinci to vole ... :D :D :D

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    Proso je nezgodan jer se stvrdne kad se ohladi tak ako mislite raditi krokete, uvaljajte ih kad su još topli.

    Ja znam raditi i pire od prosa umjesto krumpir pirea

  6. #6

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    525

  7. #7
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    dve do tri šalice vode, ali ako ti je suho ti stavi više (tri).
    Može se prvo i popržti na suhoj tavi, dok razvije miris, pa onda kuhati.
    Kuha se 20 minuta.

  8. #8
    AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Sesv. Kraljevec
    Postovi
    2,199

    Početno

    Prodinstati malo luka, dodati PROSO, sol, lovor, klinčić, malo vegete i zaliti vodom. Podljevati, a ne kuhati na vodi - to je glavna tajna!

    isto tako može se spremati i HELJDA!
    U heljdu malo crvene parike i pri kraju umješati žlicu-dvije vrhnja!

    odličan prilog uz pečeno meso i sos

    ili

    Prodinstati malo luka, dodati PROSO, sol, lovor, klinčić, malo vegete i zaliti vodom. Dodati malo PALENTE!
    Odlično uz dinstani kiseli kupus i neki komadić mesa!

  9. #9
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    jel neko upotrebljava neoljušteno proso, baš dobili u kvartovskom dučanu?

  10. #10
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    jel neko upotrebljava neoljušteno proso, baš dobili u kvartovskom dučanu?
    Samo kao hranu za papige!

    Baš si me podsjetila na mladost i našu papigu Kukicu, ta je obožavala bijelo proso, neoljušteno...

  11. #11
    Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno

    Znam ga dodati u varivo od mahuna ili kelja jako dobo se slaže .

  12. #12
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    baš neoljušteno?

  13. #13
    Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    baš neoljušteno?
    mislila sam na oljušteni

  14. #14
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    mene zanima baš neoljušteni



    oljušteni stavljam u sve i sva
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 27.04.2014. at 08:11

  15. #15
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    nemoj me krivo shvatiti, ali mi kupujemo oljušteno za jelo na tone, i pred nekih godinu dana neki čovek prodavao neoljušteno na placu reko je da je puno bolje neoljušteno za jest. i sad kad su kod nas u nekom malom dučanu dobili neoljušteno mislila sam da ima nade i da to probamo.

  16. #16
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    nemoj me krivo shvatiti, ali mi kupujemo oljušteno za jelo na tone, i pred nekih godinu dana neki čovek prodavao neoljušteno na placu reko je da je puno bolje neoljušteno za jest. i sad kad su kod nas u nekom malom dučanu dobili neoljušteno mislila sam da ima nade i da to probamo.
    Probaj samljeti kao orahe, ako se može napraviti integralno pšenično brašno, možda bi se moglo i od prosa...

    Negdje sam o tome čitala, vjerojatno na Zemljani forumu, baš ću potražiti, ali nisam nikad probala.

  17. #17
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    E, figa - oni pišu samo o oljuštenom: http://www.zemljani.com/forum/viewto...8315515150371c

    Ali tu sam našla nešto više: http://vegan.editboard.com/t779-proso

    NEgdje u dubini tog foruma piše ovo:
    Ja neoljušteni Proso koristim na sledeći način : dve ili tri supene kašike Prosa stavim u mlin za kafu i sameljem ga tako dobijem brašnatu strukturu koju potom sipnem u činiju gde se nalaze samlevene dve jabuke , tri šargarepe , namočene grožđice po ukusu(dve ili tri supene kašike) , itd.Mogu se previti razne kombinacije(banane,bundeve,) ukratko Proso popravlja ukus navedene smeše.
    Probaj, pa dojavi!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •