salicu prosa na 2 salice vode kuham
budem pregusto, stvrdne se i nije mi lijepo
kako vi radite proso?
ja njemu dodam jabuke, slatko vrhnje i cimet, kao desert mi bude
salicu prosa na 2 salice vode kuham
budem pregusto, stvrdne se i nije mi lijepo
kako vi radite proso?
ja njemu dodam jabuke, slatko vrhnje i cimet, kao desert mi bude
Ja ne znam ništa drugo, nego dodati u juhu umjesto rezanaca. Baš se veselim receptima....
u to zrinkino gusto naribat jednu-dvije mrkve nasitno, rukom izgnjeciti, posoliti, praviti krokete, uvaljati u krusne mrvice i prziti.
varijacije na temu:
- dodati luka
- sjeckane slanine ili prsuta
- zlicu tahinija
- umjesto mrkve naribati tikvicu, kolerabicu ili celer
a ima i na forumu recepta za juhe i variva.
Ja izdinstam povrće ... na luku mrkvicu i tikvica naribana na ribež i onda dodam proso sa 2 šalice vode dok ne iskuha... super prilog uz meso
... i klinci to vole ... :D :D :D
Proso je nezgodan jer se stvrdne kad se ohladi tak ako mislite raditi krokete, uvaljajte ih kad su još topli.
Ja znam raditi i pire od prosa umjesto krumpir pirea
3 šalice vode!
ostalo vidi na http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=19782
dve do tri šalice vode, ali ako ti je suho ti stavi više (tri).
Može se prvo i popržti na suhoj tavi, dok razvije miris, pa onda kuhati.
Kuha se 20 minuta.
Prodinstati malo luka, dodati PROSO, sol, lovor, klinčić, malo vegete i zaliti vodom. Podljevati, a ne kuhati na vodi - to je glavna tajna!
isto tako može se spremati i HELJDA!
U heljdu malo crvene parike i pri kraju umješati žlicu-dvije vrhnja!
odličan prilog uz pečeno meso i sos
ili
Prodinstati malo luka, dodati PROSO, sol, lovor, klinčić, malo vegete i zaliti vodom. Dodati malo PALENTE!
Odlično uz dinstani kiseli kupus i neki komadić mesa!
jel neko upotrebljava neoljušteno proso, baš dobili u kvartovskom dučanu?
Znam ga dodati u varivo od mahuna ili kelja jako dobo se slaže .
mene zanima baš neoljušteni
oljušteni stavljam u sve i sva
Posljednje uređivanje od jelena.O : 27.04.2014. at 08:11
nemoj me krivo shvatiti, ali mi kupujemo oljušteno za jelo na tone, i pred nekih godinu dana neki čovek prodavao neoljušteno na placu reko je da je puno bolje neoljušteno za jest. i sad kad su kod nas u nekom malom dučanu dobili neoljušteno mislila sam da ima nade i da to probamo.
E, figa - oni pišu samo o oljuštenom: http://www.zemljani.com/forum/viewto...8315515150371c
Ali tu sam našla nešto više: http://vegan.editboard.com/t779-proso
NEgdje u dubini tog foruma piše ovo:Probaj, pa dojavi!Ja neoljušteni Proso koristim na sledeći način : dve ili tri supene kašike Prosa stavim u mlin za kafu i sameljem ga tako dobijem brašnatu strukturu koju potom sipnem u činiju gde se nalaze samlevene dve jabuke , tri šargarepe , namočene grožđice po ukusu(dve ili tri supene kašike) , itd.Mogu se previti razne kombinacije(banane,bundeve,) ukratko Proso popravlja ukus navedene smeše.